Svar till dig: Hur går man upp i vikt?

Att gå upp i vikt är inte lätt, eller det beror helt på från person till person. Folk som hat anorexia vet att det är svårt, oftast är det mycket lättare att gå ner i vikt en att gå upp. Många tror att man går upp i vikt om man äter för mycket skräpmat, men det är olika för person till person. Vissa går inte upp ett gram på det. 
För att vi skulle gå upp i vikt fick vi följa ett matschma som ständigt ökades. Man börjar på ett visst kaloriintag som sedan höjs med tiden för att man inte ska stanna i vikt. Man ska äta sex gånger om dagen och personer som vill hålla sin vikt eller gå ner i vikt ska också äta sex gånger om dagen. Man ska äta med ett lagom mellanrum mellan alla målen, och om man ska gå upp i vikt ska man försöka äta lagom stora portioner och stora mellanmål. Alltså inte bara någon frukt, utan kanske mackor elelr youghurt med flingor osv. Ett tips om man vill gå upp i vikt är att man kan dricka tex joice, mjölk eller saft istället för vatten, då får man också i sig kolorier genom drickan.
Att äta ett extra kvällsmål precis innan man går och lägger sig är också bra, för då förbränner inte kroppen lika mycket som när du är igång på dagarna.
Om det är svårt och veta vad man ska äta för att gå upp i vikt, kan man alltid vända sig till en läkare, eller dietist. De kan säker hjälpa till och lägga upp ett matschema så att du kan öka i vikt.




Kommentarer
Postat av: Anonym

åh tack så jätte mycket! :)

2011-09-04 @ 21:22:04
Postat av: Anonym

Jättebra att ni lägger upp sånna här tips!

2011-09-04 @ 23:23:44
Postat av: Danne

Vänta bara några år så ska ni se att det blir sallad 2 ggr om dagen för å hålla vikten nere ;P jag va likadan för ett par år sedan, nu blire till att knapra piller och köra utan kolhydrater dygnet runt.



Min åsikt om att gå upp i vikt är att man går upp i vikt sålänge man har tillräckligt högt kalori intag, dock mer eller mindre. Vissa lägger på sig väldigt sakta och måste hålla kaloriintaget högt väldigt länge medans andra lägger på sig snabbare.



Med tiden skapar man fler och fler fettceller som aldrig försvinner och man lagrar fett mycket snabbare än förut. Självklart har det lite med åldern att göra också.



Jag är ingen expert men det där är min uppfattning om hur det ligger till och jag brukar inte ha så jätte fel iaf ;P

2011-09-09 @ 13:24:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0