Nickelback


Nickelback - Far away


Nickelback - How you remind me


Nickelback - Rockstar


E det bara jag som älskar hans röst? låtarna är bra de också.
Det här får bli sista inlägget för idag, nu ska jag lägga mig och plugga i sängen. Godnatt på er!


svag och trött

Känner mig ganska så svag just nu och tror jag börjar få feber igen.. Har knappt fått i mig någon att äta idag, så kan ju vara därför man inte är på topp också, men det är svårt att äta efter man har vart magsjuk, men jag gör mitt bästa iallafall och försöker verkligen för att inte tappa i vikt.. men med några alvedon orkar man nog iväg till skolan imorgon iallafall. eller skola och skola vi ska dyka, ska bli kul faktiskt. får egentligen inte vara med för läkaren, men kommer gå dit iallafall. Det känns viktigt att inte missa dessa lektioner. det är ju något som kommer bli svårt att ta igen sen..


Jag när jag hade lyckats gå upp till ca 40/41 kilo från mina 30 jag vägde innan, inte speciellt tjock, så varför började jag då gå ner i vikt igen?..


Onepiece

Jag kom på en sak jag nog ska önska mig i julklapp. Förut ville jag verkligen ha en sådanhär, tycker att dom verkar jättemysiga att gå runt i nu på vintern, hemma alltso. Desutom har jag inte kommit på så mycket jag önskar mig än.


Älskar den!

Från modegallerian.se


en dag närmare

Godmorgon! Idag känns det ganska bra med allt och det var ett tag sedan, fast har ju inte ätit lunch och middag än och det är ju det som är värst. igår kväll blev det lite konflikter med nattpersonalen, Jag skojar inte ville verkligen smälla till kärringen, hon stod och hittade på massa grejer om mig och anklagade mig för saker jag inte ens gjort. Aja det är glömt nu och det blir nya tag! imorgon får jag ju komma hem! Kommer verkligen bli jätte kul!


Hittade den här bilden, Gud vad länge sen! miss it!

Stor som en balong

Nu mår jag lite bättre. Har lyckats fått i mig lite proviva och en actimel, så magen börjar sakta bli lite starkare. Dock gör den förtfarande ont och är stor som en balong, eftersom den är så svullen. Det såg nästan ut som om jag var gravid igår när det var som värst..
aja idag blir det att fixa tills vi får gäster imorgonkväll och sophie kommer hem. Vi ska fira våran födelsedag, så måste baka/köpa något att bjuda på och något att äta till middag. Är det någon som har några bra förslag på vad man kan äta eller bjuda på? :) .
Ska iallafall bli kul att sophie får komma hem ett tag,  det känns nog lite mindre tomt om hon är hemma. Det är lite ensamt just nu utan någon att prata med..




Godnatt

Nu har jag haft möte med min behandlare och även mamma, Slipper rullstolen innomhus men kommer behöva den ute, Jag tog även upp om maten, har ju ätit fisk pch kokt potatis en gång varje dag sen jag kom hit, så nu ska det bli ändring på det! Jag vet inte riktigt vad hon sa till min mamma men hon tyckte att det gick ganska bra för mig i alla fall. Imorgon kommer förhoppningsvis julia så kanske kan träffa henne då om jag får gå över till dagvården, Om en halvtimme ska jag hoppa i duschen och sen ska jag försöka komma i säng, kanske plugga lite om jag hinner. Desto fortare jag somnar desto fortare blir det en ny dag och jag kommer närmare min permission hehe, Men det säger jag godnatt så hörs vi imorgon! puss



Sjukling

Det vart ingen sokola idag.. tänkte ju gå först, men fick jätteont i magen så tänkte ta en senare buss. Men det där "ont i magen" utvecklades till magsjuka och feber.. usch har legad död i soffan och inte ens lyckats fått i mig något att dricka. kunde knappt lyfta ben och arbar, så därför har det inte blivit fler inlägg fast jag har vart hemma.
Det börjar iallafall bli bättre nu, som tur är, hade lust att ta livet av mig när det var som värst ett tag.
Det blir att vara hemma från skolan imorgon oxkså och förhoppningsvis kanske jag kan äta något då. Det är ju Inte det bästa att bli magsjuk när man behöver gå upp i vikt..
Ska lägga mig ner ett tag, mår fortfarande illa och febern vill inte ge sig.. Puss




planer

Mina planer för min permission, visst det är bara några timmar sådär men måste ju fixa lite saker :) ungefär såhär kommer det att se ut! Mycket att hinna med på typ 4,5 h hehe.

  • Duscha, pila kroppen, raka mig, smörja in mig.
  • Noppa ögonbrynen! ett måste finns ju ingen jävla spegel här.
  • Städa mitt rum! vill ha det fint tills jag sedan får komma hem.
  • Äta middag med familjen.
  • Fira min och angelicas födelsedag med släkten!
  • Jag ska fika till mitt mellanmål, känns lite sådär..
  • Packa med mig lite nya grejer tillbaka.

Kommer min tid att räcka?

Så jävla uttråkad

Jag får snart en panikattack, jag kan typ inte andas och har värsta klumpen i magen jag måste göra någonting.. Är jätte rastlös och skulle verkligen behöva komma ut. Men ut kommer jag nog inte förens ikväll när mamma kommer. Seriöst det går inte bekriva känslan i min kropp, vill typ slita sönder något, skrika och springa tusen varv runt huset. Klarar verkligen inte av stället längr, förstår inte att dom som legat här i typ 7 veckor inte dött en. Aja nu ska jag ringa ett samtal puss så länge!


Förra vintern! åh vill bara spola tillbaka tiden.

jag ritar!

Godermorgon! Har fått höra att jag snart kommer slippa rullstolen! Vilket är possetivt! fast det betyder ju att jag gått upp massa i vikt, usch fast det visste jag ju redan men ändå.. önskar att jag såg i syne, vill liksom inte att det ska stämma. Aja till något helt annat så är det ju sjukt tråkigt här. Och det börjar märkas, jag ritar aldrig men vad gör man inte för att fördriva tiden liksom? haha finns lite böcker om hur man ritar osv i värkstaden. detta lyckades jag åstakomma!


Coola va? men vad ska jag göra nu? Hur ska jag få tiden att gå snabbare?

Dagens snyggaste

Ska snart bege mig till skolan, så det kommer inte bli så mycket uppdatering från min del idag. men ville säga godmorgon innan jag åkte iallafall. :)


Dagens riktigt snygga! Från asos.com


lite tidigt kanske..?

Jag vet inte varför jag sitter och kollar på bröllopsklänningar, Men hittade verkligen en jättesnygg klänning dock ska den vara vit! Jag ska verkligen ha ett jättestort bröllop, en vacker klänning och allt ska verkligen vara sagolikt!
Fast man kan ju altid drömma, Kommer ju aldrig ha råd med något sånt, Kanske hittar jag inte ens killen jag vill gifta mig med..


Grymt snygg eller vad säger ni? fast den ska helt klart vara vit!

Så här ser det ut

Vi har fått en hel del kommemtarer om hur vårt hus ser ut och hur våra rum ser ut, så nu har jag tagit lite bilder på mitt rum, huset får ni se någon annan dag. sophies rum liknar mitt en del, dock skiljer sig möblerna en del osv. Men här har ni iallafall mitt rum. puss!


Det var svårt att få en bild på hela rummet, så det fick bli lite fler bilder på lite olika saker i rummet.


thoughts

Tiden går verkligen otroligt sakta! Helgerna är nog värst måste jag säga, Finns absolut inget att göra, jag börjar liksom tröttna på att sitta och kolla på film varje dag, Är så himlands rastlös. Jag bara längtar tills jag blir frisk så jag typ kan gå ut och springa. Skulle kännas så jävla underbart. Ikväll tror jag mamma kommer hit så det blir skönt, då kanske man får gå ut och ta lite frisk luft i alla fall. Vet inte varför men jag är fortfarande irriterad från igår, Saken blir häller inte bättre utav att det är samma personal som jobbar idag typ. Okej snart får jag panik jag är ganska ogillad här just nu, måste göra någonting vill ut! vill vara fri och typ flyga här ifrån?



i don't want the world to see me

Jag sämms över vad jag gör. Jag skämms över vad jag gör mot min familj och dem runt om mig. Jag skämms över att vara den jag är..




Svar till er!

Anonym om Nice Nice:
Vet du vart man kan köpa sprayerna som är på andra bilden? Det du fick av julia.
Svar: Man köper dom på Viktoria secret i USA :) kan också finnas på taxfree på flygplatser, det fanns när vi skulle åka hem från Karibien. Annars vet jag inget annat ställe man kan köpa dem,  men det går nog att beställa på deras hemsida:)



Från Victoria's secret.


Anonym om Nice Nice:
jättebra blogg och ni är så vackra :) den som hade ett sånt ansikte! men vad jobbar du med?
Svar: Tack så mycket vad glada vi blir! :) Jag jobbar som klätterinstruktör på ett klättercenter. Jag säkrar folk som klättrar på klätterväggarna och hjälper till med barnes som klättrar på barnkalas osv.


  


Anonym om Nice Nice:
Angelica, är du frisk nu? :)
Svar: Nej det är jag inte, har fallit tillbaka in i sjukdomen, men försöker verkligen klara det själv för att slippa ta hjälp av en klinik igen.


Josefina om Right now:
varför finns det inga speglar?
Delar du rum med någon ? kommer ni bra överens?
kan du berätta lite mer om den incedenten när du gjorde träningsövningar ?
Kram
Svar:

1. För att vi inte ska kunna kolla på hur våra kroppar ser ut, så man kan kritisera den osv. Också för att man inte ska kunna se att man går upp i vikt osv. Fast det gör man ju ändå..

2. Ja jag fick en ny rumskompis i går, har ju bott ensam ett tag innan. Vi kommer väl överens men hon är väldigt blyg och jag pratar mycket mer med de andra tjejerna.  Hon är 23 så hon är lite äldre än mig, men alla är ju äldre en mig här, alla är mint 20 och uppåt, så jag är yngst.

3. Jo det kan jag väl..  jag var på mitt rum och hade ganska mycket ångest osv. Så jag bestämde mig för att göra 90 grader mot väggen för jag tyckte mina ben hade blivit så stora. Och så kom nattpersonalen och såg det, Hon blev ganska arg och sa att jag aldrig skulle komma här ifrån osv. Blev såklart jätteledsen mådde redan dåligt den kvällen. Och det värsta var att satt och sa sådana saker till mig och sen försökte hon smöra sig in hos mig. Och sa att jag hade en jättefint hårband och grejer. Jag blev skit arg och skrek lite saker till henne. Onödigt jag vet.. men klarar inte av den människan, bråkade igen med henne igår.

 

 

om Right now:

hur sminkar du dig om ni inte har speglar? Kram

Svar: Jag sminkar mig typ aldrig här, det är ingen som gör det. Det är ju ganska onödigt för ingen ser en liksom. Och jag känner inte att jag behöver ha smink när mina kompisar kommer. Men har sminkat mig en gång och då fick jag använda kameran som finns i datan som spegel. Inte den bästa kan jag säga. Kram:)

 

 

Malin om Right now:

du och sin syster är så söta! Vad använder ni för smink och hur sminkar ni er ? :)

Svar: Kan inte vad det är för märken osv men vi har lite foundation under ögonen, lite puder under ögonen och lite runt munnen, Rouge. Sen brukar vi sminka ögonen lite olika, använder maskara, Guldig ögonskugga,  eyeliner längst de övre ögonfransarna, vit ögonskugga i ögonvrån, och sen svart ögonskugga som lite sötning. Målar ögonbrynen med ögonbrynspenna. Och har ibland bara något glansigt läppglans. Det var nog de vi brukar använda, sen lägger man ju ner olika med tid beroende på vart man ska, typ skola, fest osv. Men ett tipps är att lägga mer fokus på ögonen, och inte använda massa foundation och puder om man inte behöver. Man ser naturligare ut då. :)

 
Lite av Sminket vi använder


Lisa om svar till er:
Hur mkt ska man väga om man e 165? tacksam för svar! :D
Svar: Det är så svårt att säga, det beror helt på hur man följt sin längd och viktkurva sen man var liten.  Men man brukar säga att man ska väga 10 kg mindre en vad man är lång, men sån skiljer sig väldigt mycket från person till person.  Innan jag blev sjuk vägde jag 12kg mindre en vad jag blev lång, men när jag var lite yngre vägde jag 8 kilo mindre an vad jag var lång. Det beror ju helt på hur kroppen växer. Alla har ju olika uppbyggnad. Vissa har en tjock benstomme, vilket gör att man väger mer men det syns liksom inte. Muskler väger ju också massa. Så man kan inte säga en exakt vikt. kram

 

 

Anonym om unusuel?:
Hej, vilket cheerleading lag Går/gick du i? Vilka åldrar är det där? Puss! :)
Svar: Jag slutade ju träna innan sommaren och då tränade jag med Haninge Cheer Elites JuniorA lag och med Juniorstunten.  Hade jag varit frisk hade jag nu tränat i deras SeniorA lag. Tror åldrarna är 15 och uppåt. Och när jag blir frisk är det där jag kommer börja, skulle ju vilja köra stunt också, men det får vi helt se när jag kommer tillbaka det kan ju dröja ett tag. Kram :)


 


anonym om svar till er:
hej!
Ville bara säga att joo, rökning påverkar visst vikten. Rökning bidrar till en slags mättnad känsla vilket i sin tur självklart leder till vikt minskning.(det är därför många modeller röker så dom kan hålla sig smala)
Till något helt annat, hur många besökare har ni per dag och tjänar ni något på eran blogg?
jätte bra blogg måste jag säga och ni verkar väldigt starka
Lycka till! <3
Svar: Jaha okej tack för tippsen! det står lite längre ner hur många besökare vi har, och nej vi tjänar ingenting på bloggen.
Tack så mycket! :)




vinter

Gommorgon. igårkväll gick jag och la mig på soffan, hade ångest i hela kroppen och ja allt känndes bara fel. kunde inte sova utan satt istället på teven ute i vardagsrummet och tillslut somnade jag, så har precis vaknat upp i sofaan och ska försöka sätta mig och plugga. Puss på er!


Stöten förra året. Fan vad jag saknar det. ska kanske åka skidor i februari igen om jag får det vill säga.


Sommar snart?

Längtar så jävla mycket till sommaren! Det är sjukt. Förhoppningsvis är allt bra då och jag gör allt som jag missade att göra den här sommaren och ännu mer. Blev sjukt taggad när jag tittade runt lite på internet och såg den här snygga klänningen.

Från modegallerian.se
Tänk att gå runt i den i sommar! jag tyckte den var grymt söt!

Nice Nice

Jag har haft jättedålig uppdatering idag eftersom att jag direkt på morgonen åkte och jobbade och kom hem vid halv 5. då var det ca en halvtimme kvar tills vi skulle åka och fira julia , så slog in presenten och åkte typ. och får passa på att gratta sötnosen på sin 16årsdag också!
kvällen har spenderats hos julia med en massa prat och mys framför tven med drinkar och allt. En jättetrevlig kväll helt enkelt med Julia, Mickis och Felicia!




alone in the dark

Blandad kväll kan man säga! Var så Förbannat jävla irriterad på de som jobbar här. Jag klara seriöst inte av det här stället längre. Ett psykhem är vad det är, folk som gråter, skriker och mår dåligt. Jag orkar bara inte längre. Kan knappt sova om kvällarna längre. Hade i alla fall Jonna och Bella här på besök, alltid uppmuntrande! Dock har dom gått nu och helvetet har börjat igen,  Har sån jävla ångest, men det går liksom inte att berätta för någon. Mamma och pappa frågar hur allt känns, med att jag får hjälp och grejer. Men varför ljuger jag? jag säger att allt är bra och att det inte är så svårt. Mn innerst innte mår jag skit, Vill bara dra här ifrån och skita i det här. Men jag Kan inte svika mina föräldrar. Dom förtjänar inte att leva i det här i flera år till. Jag gör så många andra illa. Det jobbigaste är nog att jag vet att Angelica kan göra hur hon vill hemma. Om hon ändå bara blev frisk. Allt skulle vara en aning lättare då. Kommer bli jättejobbigt att komma hem och så kommer ja behöva proppa i mig mat medans hon kan äta hur lite hon vill. Klarar inte detta fängelse längre. Saker går inte häller som jag vill och det känns som om det kommer bli omöjligt att klara detta. inte bara att gå upp i vikt utan allt annat. Vikten kan jag ju inte ens påverka när jag är här. Jävla cp helvete! Varför skulle allt bli så här, har nog tusent tankar som snurrar runt.



Grattis julia!

Glöm inte gratt vår kära vän Julia idag! Grattis gumman! tyvärr kan jag inte vara med och fira henne :( men jag hoppas hon får en bra dag endå! love u darling.



Right now

Det finns ju inga speglar här så datan är den ända jag kan använda för att se hur jag ser ut..

Just nu ser jag i alla fall ut såhär.

like it!

Synd bara att man inte bär upp kläderna som modellerna gör..

från H&M


Strömavbrott

Sorry för dålig uppdatering emn va har haft strömavbrott hela morgonen, Så har inte kunnat kopplats upp till något internet. Men nu är strömmen tillbaka! Här på kliniken är det väldigt dött kan man säga. De flesta är hemma på pemission och så. Några är visserligen kvar men de kommer typ åka senare under dagen, så blir nog ganska ensamt här, Fast får ju massa besök idag så det gör ju inte så mycket! nu ska jag i alla fall äta lunch puss så länge!


tokig kväll

Hej på er! Vilken kauskväll det vart igår. jag och mickis drog på fest runt halv elva igår och när vi kom dit var det ca 100  pers i en villa. det gick inte att ta ett steg någonstans för att det var så fullt, höll på att få panik flera gånger. alla hade sina ytterkläder på sig inne, skor och allt eftersom att det inte gick att hänga av sig när det var så mycket folk. man kunde knappt se någonting i huset, eftersom att all rökte innomhus. det blev slagsmål sen också utanför huset, såg inte det men vet att det slutade med en person som fick åka till sjukhus.. poliosen kom dit också, så vi vandrade genom skog och berg för att slippa stanna och snacka med dem. kaus helt enkelt! vi drog runt ett, pallade inte vara kvar längre en så. slutade med att jag och mickis somnade hemma hos henne.
Kom också på sent igår kväll att jag skulle jobba idag, så vart att gå upp tidigt har bara tvättat  bort allt smink och satt upp håret, orkar inte göra något mer, vill egentligen bara sova just nu...


vandringen genom skogen slutade i en snöhög. Gropar och berg är inget för mig tror jag..


unusuel?

God kväll! har ätit  middag för en stund sen. Gissa vad gad fick för något? Som vanligt fick jag fisk och kokt potatis, ovanligt va? har ju fått det varje dag jag varit här så är inte direkt förvånad. Kommer ju dock att hata maten när jag kommer ut här ifrån om det ska fortsätta så här.. Dagen har varit blandad. Den har både gått snabbt ooch långsamt, varit positiv och negativ. Min dietist har gjort upp alternativ som jag ska ha om jag fikar istället för ett mellanmål. Jag tycker hon är ganska korkad och att hon gjort upp allt ganska dåligt.. Hon ville ju inte tänka från min sida vill säga. Snart blir det att kolla på idol och äta mellis i alla fall. Det är väl det bästa jag kan göra utav min fredagkväll. Se you!



Fick en chock när jag fick gå utanför dörren idag,
Det är ju läskigt mycket snö asså!:O

svar till er

Anonym om happy!:

kan inte ni ta kort på erat hus inne och ute så man får se hur det ser ut :)
grym blogg <3

Svar: Jo vi ska det! Men tänkte att huset skulle vara någorlunda städat innan hehe ;) tack


Anonym om humörproblem?:

kan inte det vara farligt för ditt hjärta som är lite svagare? att dyka asså?

Svar: Såklart kan det säkert ha en påverkan, men jag menar jag har ju gjort andra saker förut och det har ju inte påverkat mig. Så varför skulle det göra det nu? Dyka är något som jag verkligen vill göra.

 

 

Anonym om Pyssel och prassel:

Får du komma hem på julafton?

Svar: Ja det tror jag, om det har gått riktigt bra innan kanske jag till och med har börjat dagvården. Förhoppningsvis hehe, det är ju ändå 4 veckor kvar. Annars lär jag få permission.

 

 

♥ om livet borde kräva värdighet:

Hej :) Jag är ca 155 cm lång och väger 47 , det är väl inte för mycket? (jag ser mig inte som tjock) Har ganska mycket muskler också , går på cheerleading och tränar mycket. Tänkte bara om jag var för stor :p

Svar: Nejdå! Det är verkligen inte för mycket och blir jätteglad när du säger att du inte ser dig som tjock, för det är något som många tjejer har komplex över. Du har rätt muskler väger ganska mycket. :)

 

 

Anonym om carmex:

Det där är för munsår, läs på förpackningen.

Svar: Jag har läst på förpackningen, det är ett läppbalsam som är till för torra läppar och för återfuktning.  Kanske hjälper mot munsår också, ingen aning.


 

Anonym om Motiverad till tusen:

kämpa på !!
måste bara fråga, hur kan ni ha så många läsare, hu vet folk som inte känner er att denna blogg finns?
och en fråga till, om man är 170 och väger 48 , vad ska man göra åt saken, om man äter bra..?

Svar: Vi vet faktiskt inte hur våra läsare hittade oss.. men det är kul att ni gillar bloggen i alla fall:)

Jadu.. du är ju underviktig enligt BMI,ganska mycket faktiskt.  men alla här ju liksom olika kroppar, Du ska verkligen inte gå ner i vikt bara. Helst gå upp en del. Och om du vill bli större, vilket jag skulle rekommendera så kan du alltid äta näringsdryck. Din kropp kommer antagligen bara bli kvinnligare om man kan säga så hehe. Försök också äta regelbundet och 6 gånger om dagen.


 

Anonym om Mot syster min:

Hur mycket väger ni?, Hur blev ni så smala för ni röker eller . puss kram

Svar: Om du läser längre ner i bloggen så står det, det är bara att kolla i kategorin frågor och svar:) dock vet inte jag Sophie vad jag väger i nuläget eftersom jag inte får veta min vikt här på Mando. Men vikten har inget med rökning att göra kram

 

 

Anonym om Mot syster min:

Heej jag är 52 kg och är 162 cm min skolsköterskan tycker jag är för smal och att jag går ner i vikt hela tiden nu för tiden så nu jag går på sånt ätstörning men jag tycker jag är för TJOCK FUL FET :( . Men varför bor du inte hemma ?:/ för jag är rädd om dom kommer ta mig också hem ifrån eller nt ?

Svar: Du är verkligen inte tjock! Jag hoppas att du inser det, och du borde inte gå ner i vikt häller för den delen. Jag bor inte hemma för att jag ska komma ur den sjukdomen jag fått, alltså bulimi/anorexi, jag hade en extremt undervikt, och dåliga världen vilket ledde till att mitt hjärta mådde riktigt dåligt.. Dom ska få mig att bli frisk helt enkelt.


Hedda om Snö? :):

Lycka till och du borde sjääälvklart få fira jul hemma med din familj! :) har en fråga, du har väll inte tillgång till att spy upp det du äter nu när du är där? för det är väl onödigt när du får hjälp, eller? går det bra med alla måltider, tar det lång tid att vänja magsäcken/har du gjort det och hur känns det nu efter du ätit? hoppas du förstod.. lite rörigt, hehe kram! :)

Svar: Nej det går inte att spy upp maten här, och jag får häller inte bestämma hur mycket mat jag vill äta utan det gör dom. Och man måste äta upp allt. Så jag har ju inget val till att gå upp i vikt, jag blir ju tvingad till det kan man säga. Det är klart att det är jobbigt och får oftast sjukt mycket ångest när jag ätit. Magen börjar ju vänja sig mer och mer men känner mig hela tiden proppmätt och uppsvälld. Dock försöker jag ätt äta på den tiden man ska osv så att man inte sitter i typ en timme och petar i maten för då kommer man aldrig ifrån det här stället. Kram:)


Anonym om en av mina bättre dagar!:

Vad har ni vägt som absolut minst?

Svar: Jag sophie har vägt som minst 29.5 och Angelica vägde som minst 30.0

 

Anonym om when everything seems impossible:

vad gjorde du? <3

Svar: jag gjorde några träningsövningar, vilket man absolut inte får, sitter ju fortfarande i rullstol, så får ju liksom inte ens gå.. och en behandlare såg det.

 

 

Johanna om en av mina bättre dagar!:

Varför tror ni att så många i ert umgänge blev drabbade av detta? Triggade ni varandra omedvetet? Eller tävlade ni emot varandra? Lycka till!

Svar: Vi vet inte riktigt varför just så många blev drabbade.. Man blir som man umgås brukar man ju säga. Tror mest att man jämförde sig mot de andra hela tiden. Fast man tänker ju individuellt också.. ingen visste ju från början vilket helvete man kunde hamna i. Vi menar från början tänker man bara att man vill gå ner lite, bara lite. Sen fastnar man i en ond cirkel och hemska tankar och det blir bara värre desto mer man går ner i vikt. Men vi pratade ju inte ihop oss om att gå ner i vikt, det var liksom varje person som började för sig. Sen är det klart att det påverkar varandra.

 

 

Anonym om Frågor och svar:

Angelica, spyr du fortfarande?
När ni tittar er i spegeln tycker ni att ni ser tjocka ut då, eller asso vill ni bli ännu smalare då?
Jag är 170 lång ungefär, och väger över 55 kilo. Är det för mycket?
Själv tycker jag att jag är tjock, eller inte tjock men jag vill bli smalare. Och jag vet inte hur många gånger jag har gråtit över min mage.. Jag tränar och har gjort det jätte länge, nu är det innebandy, förut har det varit fotboll och så men det försvinner inte. Hjälp snälla..
Ni är superstarka! Diggar er starkt! <3

Svar: De första två av dina frågor är redan besvarade i frågor längre tillbaka i bloggen, så kolla där!:)

Du väger verkligen inte för mycket snarare för lite! Du ska inte gå ner i vikt! Absolut inte, Vi hoppas att du kan inse att du duger som du är, istället för att bara trycka ner dig själv,  ignorera det du inte är nöjd med och fokusera på det som duger på dig själv, kanske ögon, hår, händer osv, Var nöjd med dig själv som du är alla är olika. Vet att det inte är lätt men jag lovar dig du mår mycket bättre så där en om du skulle hamna i det här helvetet! Jag lovar dig det är inget liv. Tack tack kram

 

 

aa om tänk frammåt:

bara att hålla ut! dom gör väl så för du ska kunna må bra igen och slippa dö?

Svar: jag det är ju för att vi ska bli friska, men vägen dit är så fruktansvärt jobbig!


dagens snyggaste

Morsning Korsning. Vaknade för ett tag sen.. idag blev det att vara hemma från skolan och ska snart fixa mig lite snabbt för att åka till port73 tänkte jag. ska köpa present till julia somn fyller år imorgon och se om jag kanske hittar något annat också, vi får se helt enkelt.

Slänger in en dagens snyggaste också. Puss!

Från asos.com


Fullt upp idag då

Hej på er!
idag är det fullspäckat schema! snart är det mellis, efter det bär det av till dietisten på möte om lite olika saker och sen ska jag också försöka hinna med att var i värkstaden så jag kan träffa julia:). Sen blir det lunch. Senare blir det också någon slags kurs jag ska gå så dagen är fullsmockad kan man säga! Men det kanske är bra så tiden går lite snabbare. Om jag hinner sen ska jag även försöka plugga lite.


Vet att jag är dålig på att lägga ut bilder men vad ska man göra?
Min kamera kommer ju inte direkt till använding här..

Om oss som personer


Det var några som ville att vi skulle skriva om oss själva som personer osv, så tänkte att vi kunde göra det!

Sophie Collin Folkeryd

Jag sophie har ganska höga krav på mig själv, vilket är både dåligt och bra, Dock har jag på sistonde gett upp ganska mycket då jag inte haft ork att plugga eller gå i skolan osv. Annars är jag ganska blyg när det gäller nya människor. Är väldigt osäker på mig själv. Jag har inte någon speciell humor, haha jag är inte den som håller i skämten vill säga.. Jag älskar att umgås med mina vänner och att tärna, vilket jag dock inte får för tillfället pågrundav sjukdomen. Jag gråter nästan aldrig när folk är runt omkring mig, och jag tror att jag är ganska bra på att dölja när jag mår dåligt. brukar oftast låtsas att mitt humör är bättre en vad det igentligen är. Kan lätt bli iriterad och mitt humör kan ändras ganska drastiskt. Annars är jag väl väl en vanlig tjej som ser fram imot att bli äldre.


Angelica Colin Folkeryd

Jag Angelica är nog en av de mest envisa personer man kan hitta, när jag väl vill något ger jag aldrig upp utan ser till att jag lyckas annars blir jag besviken på mig själv. Jag har extremt höga krav på mig själv och hög prestationsångest, vilket innebär att jag inte nöjer mig med prestera okej. Jag hatar att visa kännslor eller berätta hur jag känner inför folk, håller alltid allt innom mig eftersom jag är rädd att andra ska må dåligt om jag berättar hur jag egentligen känner.  Jag är extremt blyg när jag träffar nya människor och även i många andra situationer också, vilket beror på att jag är väldigt osäker på mig själv.. Jag älskar att umgås med mina vänner, det får mig nästan alltid på bra humör och glömma allt det jobbiga för en stund. Jag älskar även barn och längtar tills den dagen jag får egna.




happy!

Jag är skit glad! jag ska få min första permission om en vecka. Ska få vara hemma några timmar och fira min födelsedag med släkten och så,kommer åka hem efter tre mellis, sen kommer jag åka tillbaka på kvällen igen. Gud så kul! om det går bra och så kanske jag får komma hem oftar sen! Det är ju bra. Så nu måste jag bara sköta mig här och göra framsteg! Jobbigt kommer det att bli men får ju komma hem i alla fall. När jag får min första permission över en hel natt blir det pary! längtar verkligen.



humörproblem?

Har kommit hem från gymnasiemässan nu och gud så mycket folk det var! var helt slut i slutet. Har först vart i skolan idag och då passade skolsyster på att prata med mig, suck jag som ingronerat alla hennes sms.. hon sa att jag inte fick vara med och dyka nästa vecka och jag vart så jävla irreterad på den jäv** Kä***ngen. Hon vet ingenting om hur jag mår eller något och så säger hon "du kan ta igen det någon annan gång" hade lust att klappa till henne.. Hon kan fan inte avgöra något om hon inte pratar med läkarna jag brukar träffa. Slutade med att jag gick därifrån. och om hon tror att jag kommer skippa dykningen så har hon tyvärr fel, tänker inte sumpa mina betyg pågrund av det..
ne nu får det räcka med sura miner, var bara tvungen att skriva av mig lite..  Puss!

Så här har min dag annars sett ut idag.



coyote ugly

Nu ska jag kolla Coyote ugly, eller har redan börjat kollat på den rättare sagt. Faktiskt väldigt bra hitills:)



Pyssel och prassel

Tjenixen! Har ljust ätit, äckligt mat blev det nämligen stuvade makaroner och falukorv. Har igentligen inget imot den maten men nu var det riktigt äckligt, maten var kall och gummiaktig. Usch usch! Träffade i alla fall julia idag igen. Vi gjorde typ ljus haha, Men när man ligger här är allt roligt, till och med att få gå ut och ta frisk luft.. Så är det när det liksom inte finns något att göra.. har faktiskt gjort julkort också.


Riktigt Coola, eller?:D

carmex

Min drog om dagarna!



Till för att återfukta läpparna, kommer ifrån USA

Gymnasiemässan idag

Nu ska jag snart börja gå mot bussen, idag blir det först skola till halv 12 och sedan ska några från klassen och jag till gymnasiemässan där vi ska stå och presentera våran skola för en hel del av yngre elever, det ska bli kul faktiskt. Är det någon som ska dit kanske?..
Aja dags att ge sig av, slänger in en dagens snyggaste så länge! :)


Allt från asos.com
vad tycker ni om kläderna? Jag tycker iallafall att de är grymt snygga :)


Motiverad till tusen

Har vart och hälsat på sophie idag och det kändes riktigt skönt att få snacka ut om allt och inget. Jag känner mig motiverad till tusen just nu att bli frisk. Ska verkligen försöka nu, ne inte bara försöka, ska klara det. ska intala mig själv att det ska gå nu.. Det känns anurlunda den här gången, som en ny start och om sophie kan klara det ska jag också göra det, så det är bara att kämpa och se frammot.

Två bilder från kliniken idag! Först sophie, sen jag.



Dagens tanke så där bara..

En sak jag inte förstår är varför jag får fisk och kokt potatis varje dag, börjar liksom tröttna kan man säga har ätit det varje dag i en vecka nu.. bara en fundering sådär hehe, men förstår liksom inte varför? Aja i alla fall så har angelica gått nu, det var skönt att träffa henne och snacka lite. Ångesten har kommit och jag tänker på allt jag ätit idag, Så sjukt mycket. Jag vet att alla känner så här i början och att det går över när man börjar bli frisk. Men kan liksom inte kontrolera min ångest vilket gör att jag ofta mår riktigt dåligt. Jobbigt men får leva med det helt enkelt.. puss!


miss you my friends

Snö? :)

Fick höra att det är snö ute! är jag lite efter kanske? men har inte fått vara ute idag. Hoppas det är mycket snö! Jätte mysigt nu inför julen! Dock missar jag ju all julstämmning nu innan julen, typ alla adventljusen och allt julbak osv, tråkigt! typ det jag såg fram imot nu till vintern. Aja bara jag får vara hemma på julafton!
Vet inte varför jag ljust nu känner att jag vill gråta, men den känslan kommer hela tiden även om det inte hänt något speciellt, jag vet att det är för att jag är så rädd att jag kommer se ut som en fet gris när jag kommer här ifrån. Känns som det, känns som om jag redan är 50 gånger större en förut! tankarna får mig att må dåligt.. jag vill få kurvor och allt men vad sätter stopp i mitt huvud igentligen?. Jag har faktiskt ingen aning. Syster min kommer i alla fall hit sen. Kul med lite sällskap sådär:)



En vit jul i år igen?:)

Mot syster min

om lite mer en en timme ska jag ta bussen till huddingee sjukhus och sedan gå till mandometerkliniken där sophie är just nu. ska bli så kul att träffa henne, behöver snacka och peppa varandra känns det som. förhoppningsvis får jag köra ut henne så att han kan få lite frisk luft, men det beror på vem som jobbar nu förmodligen, vissa är ju strängare en andra med sånt där..

Har iallafall fixat mig lite snabbt och satt på mig lodiskläder. och så här ser jag ut just nu :)




en av mina bättre dagar!

Vi har just haft en föreläsning med våran dietist.. och det kändes faktiskt väldigt lärorikt. Dagen har faktiskt rullat på snabbare en vad jag hade trott. Vilket är enormt skönt! Fördrev ju en hel del av min tid i verksdagen där jag träffade på julia. Jätte skönt att ha någon som står en nära, så man kan prata om allt från himmel till jord. Och för er som då undrar så går båda på mando men hon går dagvård som inebär att hon bara är här till tre om jag inte minns fel? sen får hon vara hemma och jag går ju heldygnsvård. Avdelningarna är avtängda så vi kan inte träffa varandra förutom då det är värksdag. Har börjat prata lite med de andra tjejerna som ligger här så helt ensam känner jag mig inte längre. puss!


find love, find faith, find trust, and you have everything you need

Frågor och svar

josefin om Trevlig dag:
Super mysigt!
Tycker att du ska lägga upp bilderna på mallan! :D puss
Svar: haha hade gärna gjort det om de inte var bortagna från kameran.. undra vem som tagit bart dem.. Malin kanske är skyldig eller?
Puss :)

 

Anonym om Stepwise:
Kan inte ni länka era kompisar bloggar :D
Svar: jo det skulle vi väl kunna göra. Vi kan skriva ett inlägg om våra närmaste kompisar och en länk till deras bloggar, eller något :)


Anonym om Stepwise:
Berätta mer om frågorna! varför gör man dom? varför fick hon dig att låta som en alkis? kan du avslöja några frågor? :D. Ni är så starka <3
Svar: Kommer inte ihåg frågorna exakt, men dem handlar om mat , psykisk och fysisk hälsa och ätbeteende. man gör unersökningen för att få reda på vad personen behöver jobba på under behandlingen osv.
Tack! :)


sandra om Svar på Frågor:
heeej va för sjukdom har du och hur fick du de?:(
hoppas allt blir bra
Svar: vi har båda ätstörningar och om du läser från början i bloggen kommer du få reda på det mesta :)

 

Ida F om Svar till er!:
hej angelica & sofie, beklagar sjukdomen :/
jajaja, jag är 12 år, och jag är ca 1,60.
jag väger ca 45 kg, är det lagom, för mycket eller för lite ?
tacksam för svar, puss !
jättebra blogg också ;)
Svar: Ja du räknas som underviktig enligt BMI, så du skulle kunna öka i vikt för att få en normal vikt enligt läkare osv. Dock finns det många som ligger lite i underkant med vikten Även om de är ”normala”. Så jag tycker inte du ska oroa dig för mycket över det.
Tack och Puss :)

 

mirandascloset ^^ ([email protected]) om mitt matschema:
Jag gillar ditt inlägg!♥
Varför började du blogga? :)
Svar: Det skrevs längre ner, men det har med att vi vill ha någonstans där man kan skriva av sig tankar och kännslor. Och för att kanske få ungre att inte banta och hamna i denna fruktansvärda sjukdom.

 

nelliekarlsson om mitt matschema:
om man inte tycker om leverpastej t.ex då ?
Svar: Matschemat görs personligen, så man får själv välja lite vad man vill ha på schemat och då väljer man det man tycker om att äta. Så tycker du inte om leverpastej kanske du tar ost istället osv. Dock måste schemat ligga på ett visst kaloriintag.

 

Anonym om 40 days and 40 nights:
Vad gör du egentligen där? Går du i nån behandling, isåfall vad innebär den? :)
Svar: Jag går en behandling där man får hjälp att bli frisk från ätstörningarna. Den går i stort sätt ut på att äta, vila och komma ur de sjuka banorna.

 

Anonym om sakta flyter tiden på:
förlåt om jag frågar men. när ni kollar er i spegeln, vad ser ni då ? altså ser ni er själva tjocka eller?
Svar: denna fråga är extremt svår att svara på. Men vi ser oss inte direkt som tjocka, vi kan tycka att vi ser jättesmala ut osv. dock när man äter så känner man sig tjockare och det känns som om maten gör att magen eller andra ställen på kroppen blir större osv. kontigt, men det är lit så det är.

 

Anonym om Svar på Frågor:
jag tror inte att alla med bmi under 14 behöver sitta i rullstol för då skulle inte rullstolarna på mando räcka.
när jag började där hade jag ett bmi under 14 och blev inte ens inlagd.
vad heter din behandlare?
krya på dig Sophie!
Svar: Det var en ny regel, men den kanske inte gäller alla.. det beror väl på hur värden och organ i kroppen ser ut osv..
Min behandlare heter Isabel
Tack!

 

Tuva om lonely:
Hej! Tänkte bara fråga, jag är 167 cm och väger ca 47 kg.. Själv tkr jag att jag är lite stor men alla säger att jag är smal. Väger jag för lite/mkt?
Svar: Du väger ganska mycket för lite, vilket inte är bra för din kropp. Jag tycker du borde försöka äta mer och oftare för att försöka lägga på dig några kilo. Undervikt kan göra att du i framtiden inte kan få barn och blir benskör osv. så tänk på det! :)

 

Anonym om sweet!:
Ååh va bra smak ni har på kläder :) Vart köpte niden där koftan eller cardigan som angelica hade på sej? Den va grå :D <3
Svar: Den är köpt på ginatricot, Dock för någon månad sen eller två.

 

Anonym om My day:
Röker ni? Om ja, hur får du det på kliniken Sophie?
Du är stark som fan Sophie! Hoppas allt blir bra snart! Kram på er båda
Svar: ja tyvärr, det har väl vart jobbigt, men det kan ju vara dags att ta chansen att sluta kanske! :)

Anonym om Gårdagens:
vart kommer blusen ifrån? :)
Svar: Den är från Ginatricot

 

Anonym om Trevlig dag:
hur många läsare har ni? :)
Svar: strax över 300 unika besökare om dagen :)



 


today

Gillar bilden tycker den beskriver allt ganska bra, hittade den på en kompis blogg:)


learn from your mistakes!

Jag är vaken! känns bättre idag efter mina två långa samtal med Angelica och mamma. Har förut bara sätt alla problem i våran familj, men nu när jag är här är jag glad att jag i alla fall har en, som faktiskt ställer upp och stöttar när det behövs! Idag får jag försöka ta nya tag och glömma det som hände igår. Snart ska jag i alla fall till glädjåverkstan eller vad dom nu kallade den. Det är i alla fall typ en liten sal där man kan pyssla, måla och tillverka saker. Som en bildsal helt enkelt fast med lite mer saker! Så där ska jag fördriva min tid fram till lunch tänkte jag.
puss!



when everything seems impossible

Nu har jag suttit och gråtit i timmar tror jag, jag gjorde en sak som man inte får göra och en behandlare såg det. Allt blev bara för mycket, mår redan så psykiskt dåligt över att vara på det här stället att minsta lilla grej tar kol på mig. Jag är liksom så svag att jag inte klarar av att ta alla motsteg som kommer imot mig hela tiden. Just den här gången blev allt så fruktanvärt jobbigt. Det känns som om jag aldrig kommer komma här ifrån. Mår dåligt över att jag kommer missa all julstämmning innan julen, alla traditioner. Som att baka allt julgodis, gå i stan bland all justämmning, handla julklappar. Jag har liksom inte ens firat min födelsedag en.. Känns som att när jag ska fira den kommer den liksom vara bortglömd och alla kommer ta det som om jag inte ens fyllt år. Allt känns så jävla fel.
Tankarna styr hela tiden över mig och jag tvingas till något jag egentligen inte vill. Jag vill bli frisk men ändå inte, och när jag är här kan jag inte välja, jag har inget val utan man blir liksom tvingad. Jag har själv ingen kontroll. Jag försöker tänka positivt men det går inte. Är rädd, ledsen och förvirrad, känner att jag bara vill försvinna..
Just ikväll känns allt verkligen meningslöst, men något som jag började tänka på var det angelica skrev om i det tidigare inlägget. Det finns så många som har det så mycket sämre, ingen mat, tak, föräldrar osv. Ändå tar jag inte vara på allt detta. Jag kanske har mer en vad jag ser, kanske finns det inte bara tårar, förtvivlan och svek..




livet borde kräva värdighet

Jag är så glad att jag har en familj. Jag har en mamma, en pappa, syskon och allt. Personer som faktiskt betyder ortoligt mycket..  Även om min familj inte är perfekt, även om min familj just nu är en så stor röra av lögner och svek, så är jag ortoligt tacksam för att faktiskt ha en familj. Det finns så många barn som inte har någon familj, så många barn som ingen bryr sig om och så många barn som inte får tak över huvudet, eller behöver svälta för att de inte har någon mat. Dessa barn skulle göra altt för att få alla tillgångar som jag har. De skulle göra allt för att få en familj, få tak över huvudet, kunna äta sig mätta och få ett friskt liv.
Så varför missbrukar jag dessa tillgångar så mycket, varför förstör jag för min familj, varför svälter jag min kropp och väljer det sjuka livet framför det friska?  Jag borde inte vara värd denna platts, den borde vara till för en person som faktiskt tar vara på den..


Bilder på älskade pappa och mig. En person som betyder otroligt mycket, även om jag inte visar det så ofta. Hoppas du förstår att jag älskar dig endå..


Beck

Har just kollat på den nya beckfilmen, levande begravd. Riktigt bra måst jag säga!
så den rekomenderas till er kära läsare.


Trevlig dag

Upptäckte just att det står fel tid på de andra två inläggen jag publicerat idag, står att jag skulle lagt upp dem igår.. Aja idag har vi haft klättring igen, vi hade ingen lärare så vi fick klättra själva. och eftersom vi inte hade någon lärare slutade vi ungeför ett idag, så det var skönt. Jag och tjejerna från klassen åkte efter klättringen till liljeholmen och tog en fika på waynes coffee, latte vart det för min del.. Det var supertrevligt, vart mycket prat och skratt. känns så bra att umgås med kompisar, för man glömmer för ett tag allt det jobbiga när man har kul..


Mina fina vänner från klassen på cafeét.


Stepwise


Nu har jag gjort något som kallas step stepwise, det är typ papper med tusentals frågor kan man säga, tog nästan en och en halv timme! Hon som ställde alla frågor fick mig att låta som någon sorts alkoholist, bara för att jag är ute om helgerna och har kul med mina vänner, jag menar det flesta i min ålder dricker ju alkohol då och då.. Uppmanar verkligen inte er yngre till att börja med det, men jag menar de flesta testar ju någon gång. Tror faktiskt inte att dagens vuxna vet hur vanligt det är att deras barn dricker om helgerna igentligen hehe. Men det behöver dom ja kanske inte veta heller;), nu är det i alla fall dags för lunch, ber till gud att jag inte får fisk med kokt potatis som jag fått varje dag jag varit här.. puss på er så länge!



tänk frammåt

Hej på er! La mig just i soffan efter att ha ätit tiomellis och haft möte med dietisten, Gud vad dom ska var jobbiga! Jag hade ju 150g mat innan och nu dom ville höja det till 250g, Blev skitirriterad och totalvägrade, har ju liksom inte ens haft mitt schema i en vecka! Kan Man inte få ha sitt shcema så länge man går upp i vikt? skiteirriterande! Det blev i alla fall en höjning till 200g. Frågade också lite om alla min dricka på mitt schema måste ju liksom dricka 1,6 lite om dagen, jag tycker det låter otroligt mycket men tydligen ska man dricka minst 1,5 liter om dagen.. känns lite jobbigt men desto snabbare jag äter normalt och rätt mängd kommer jag här ifrån. Säger bara FUCK det här stället är så jävla irriterad på hur dom beter sig.

Måste fortsätta uppåt! även om jag inte vill..

Morning Morning

Godmorgon på er! nu beger jag mig till bussen för att möta malin och åka till klättercentret. kommer inte kunna blogga under dagen, så därför är det perfect att sophie håller oss uppdaterade. Efter klättringen blir det hem och byta om innan jag åker till sophie på kliniken. Ska bli jätteskönt att träffa henne själv och bara snacka vi två. det känns som om det behövs, är så ensamt här hemma nuförtiden.. vi snackade liksom varje dag om allt, vi hörs ju på tele, men det blir inte samma sak. Så ska bli super att träffa henne.
Puss på er!

Outfit for today


Dagens snyggaste

Så himlans snyggt, får bli dagens insperation! Från asos.com


Don't understand

Jag sitter och tänker.. På det löftet du gav mig. Du sa att om du inte hade slutat helt om två veckor och börjat bli frisk skulle du söka hjälp! Jag förstår inte riktigt hur du tänker.. Varför du ens väntar, Du vet innerst inne att du inte klarar det själv, ingen gör det. Jag vill så gärna tro att du kan men jag vet själv att det inte går. Önskar att du gjorde som jag. Så att alla kunde bli bra samtidigt och så att vi alla kan gör allt vi ser fram imot, Jag seriöst gråter när jag tänker på att du inte vill ha hjälp. Det skulle verklign underlätta för mig och för dig själv. Jag vet att när jag kommer tillbaka kommer jag sakta att sjunka tillbaka även fast jag inte vill.. Jag vill så gärna att du ska inse att det finns så mycket mer en ett liv med bara ångest och tårar, ett liv med så mycket mer man kan göra. Varför gör du det inte samtidigt med oss? så att du också kan göra det vi planerat tills sommaren osv. Förstår inte varför du inte gör det samtidigt så vi verkligen kan hjälpa varandra att bli bra. Även om du är rädd för att ta det steget så är det värt det. Hela vår frammtid kommer att förendras och bara till det bättre. Varför ska vi slösa våra unga år på det här? tänk vad mycket vi missar! snälla för mig och för alla andra, men mest för dig själv, gör det här med mig! så jag slipper gå igenom det ensam..



Tillsamans klarar vi allt




Längtan!

När man kollar ut och ser vädret finns det ju inget mer man längtar till en värmen. Fan vad jag vll åka utomlands och bara försvina här ifrån för ett tag!








take the step

Sitter och funderar just nu, så mycket tankar som hela tiden flyger runt i huvudet. Vart jag en går eller gör så tänker jag alltid på något som har med sjukdomen att göra. Tänker på mat, på hur prover visar, om sophie kommer bli frisk, om jag kommer att bli frisk.. Tänk om sophie blir frisk nu när hon får hjälp och om jag inte skulle klara det. Vill inte tänka att jag inte kommer klara det, för jag vill så gärna göra det. Men samtidigt så undrar jag om jag verkligen kommer att klara det själv, är jag så stark så att jag kan ta mig igenom allt på egen hand?
Ibland börjar jag tvivla på om mitt liv någonsin kommer bli normalt. Vill inte tänka så, ska se frammot istället och ta varje dag som den kommer. Jag fattar inte att det kan vara så jävla svårt. Det borde egentligen bara vara att bestämma sig för att bli frisk, så varför är det så svårt.
nej ska tänka positivt, jag vill klara det och jag ska klara det! thats it, det finns inget annat alternativ.


En dag kommer allt se annorlunda ut, en dag kommer vi att vara friska!


School Today

Har varit i skolan idag och ja inte gjorti så mycket.. har ialllafall gått bra med allt idag och ska försöka plugga nu på kvällen eftersom jag ligger lite efter och har två prov nu i veckan. men men det ska väl gå bra hoppas jag.
imorgon blir det att åka och klättra igen, kul kul!
puss!

så här såg lite av min dag ut, snö och allt.. :)



40 days and 40 nights

Jag försöker sysselsätta mig med något, idag får det bli med den här filmen!



sakta flyter tiden på

God morgon på er! har ju varit vaken ett tag men ändå. Som vanligt händer det inte så mycket här borta. Tiden går riktigt sagta kan man säga. Känner mig som en köttbulle alla köttlar i min kropp har svullnat upp eftersom att jag är sjuk. Ikväll kommer i alla fall min älskade mamma hit. Brukar inte sakna henne när jag är borta men Det finns ingen som jag hellre vill ha här just nu!

Älskar dig! du betyder enormt mycket och jag hoppas att du vet det!


future

Juste julia var ju på besök idag också mycket trevligt! vi satt och pratade om allt så nu känner jag mig lite mera motiverad till att bli frisk! vi satt och snackade om allt vi ska göra osv. längtar verkligen!
Planerna längre fram ser i alla fall mycket bra ut!

Föresten jag saknar verkligen mitt blonda hår! eller vad tycker ni? ska jag vara brunnet som jag är nu?


Blonda tider

lonely

Tjenare! Huvudet bultar och halsen värker, men vad ska amn göra? önskar bara att jag låg i min säng just nu, nerbäddad bland massa täcken. Men nej, nu sitter jag här, har i alla fall ätit alla mål för dagen, så nu behöver jag inte tänka på det längre i alla fall. Fick träffa min behandlare idag också, så har pratat lite med henne och fick veta att jag ska höja mitt matschema redan på tisdag, Usch det har inte ens gått en vecka sen jag kom hit liksom.. längtar verkligen inte! Har bara varit här i typ fyra dagar men det känns fan som ett år! tiden går så jävla långsamt, och den går ju inte snababre för att jag är sjuk.. aja nu ska vi sätta på nyaste beckfilmen, kul kul! puss


Så här ser i alla fall mitt rum ut! kan tyvärr inte ta kort på hur resten utav kliniken ser ut för det får inte
komma med några pasienter på bilderna..

Svar på Frågor

Anonym om besök på kliniken:
omg måste du sitta i rullstol?!?!
Svar: Ja tyvärr.

 

 

Anonym om besök på kliniken:
nej vad smal hon ser ut.. så liten, varför måste man sitta i rullstol? för att göra av med så lite energi som möjligt.. eller är det för att hjärtat är dåligt? Krya tjejer!! :)
Svar: det är en regel att alla med ett BMI under 14 får sitta i rullstol. Det är för att göra av med så lite energi som möjligt och för att kroppen ska kunna återhämta sig fortare. Det är också för att man har dåliga värden vilket kan få hjärtat att stanna. Tack :)

 

 

hon.. om svar på era frågor!:
hej.. jag har en fråga. Jag är 163 cm och väger 46,jag ser mig inte som tjock, men vill gärna bli smalare..
Funkar det att gå ner några kilon till..?
tacksam för svar..<3
Svar: Det är absolut ingen bra ide. Du är redan smal och om du går ner riskerar du att mensen försvinner, vilket i framtiden kan leda till att man inte kan få barn.  Dessutom riskerar du att bryta ner muskler och organen i kroppen. Så var nöjd med din kropp istället! :)

Sandra om Köpt idag:
Ni är verkligen grymt snygga! Bilderna från caribien är ju bara FÖR underbara ;o <3 Vart nånstans i caribien var ni? :D Pussss
Svar: Tack!  :)  Vi var i Dominikanska republiken. Puss på dig med :)



Domenikanska republiken

 

Anonym om Dag in Dag ut:
Fin blogg
Var kommer koftan ifrån?
Svar: Tack :)  Gina, var dock ca 1-2 månader sen den köptes.

 

Anonym om Onda händer:
Har ni någon gång gjort illa er själva? som tex skärt er eller något? vill gärna ha svar. starka tjejer! puss
Svar: Inget man helst går ut med, men ja det har hänt, men det var länge sen när jag låg på Stocholms center för ätstörningar och i början av behandlingen på Mando.. / Angelica. Puss på dig!


 


sweet!

Allt från asos.com


I'm here for you

Love is not always on top
Families are not always perfect
Life is not always as you wish
 But don't give up
 Be strong!
Look forward and don't look back





Gårdagens

hej på er, igår kväll tänkte jag dra ut, men det blev att vara kvar hemma hos felicia på kvällen och sedan åkte jag hem till mig. så fixade mig lite i onödan. sämsta födelsedagen kan man ju säga att det var iallafall. Det vart en tråkig jävla dag bara. men men nu är det en ny dag, man får försöka se det ljust, om ett år fyller man ju år igen och förhoppningsvis kanske den dagen blir bättre.

Outfit för igår




Sjukling

Ligger här på kliniken och är riktigt sjuk, vaknar och somnar hela tiden och känner mig anmält borta, Snart är det dags för nya prover idag igen. Usch kan dom inte sluta sticka mg snart? jag ska försöka ha så bra uppdatering som möjligt men är verkligen helt slut och orkar knappt resa mig. Här ingen energi alls! Det jobbigaste är att jag fortfarande måste äta hela tiden, har verkligen ingen aptit alls!


Last for me

Hej på er
Mår sjukt dåligt just nu, Mitt huvud sprängs och min hals är helt trasig. Har ångest och vill bara gråta. Allt känns förjävligt just nu. Vill ha någon vid min sida som kan krama om mig och säga att allt ska bli bra. Alla andra är liksom ute och har kul! Är också sjuk irriterad på ett cp som jobbar här! kan hon behandla mig som om jag vore sexton och inte tre? Åh vill bara här ifrån nu! aja ska hoppa in duschen men men godnatt på er kära läsare!



Min söta björn jag fick av mickis!



Det står: det spelar ingen roll om det tar lite längre tid..
eller om det går med raska steg..
Bara det går frammåt.
Så jävla gulligt kort!



Lite smått och gott! min tv är dock hemma hehe.

My day

Hej hej! det har inte varit s bra uppdatering från min sida idag, men jag har ju fyllt år så det får väl vara förklaringen, Har i alla fall varit kul att ha massa besök idag:) tiden går ju lite fortare då. Har fått en tv pluss lite smink och krämer. Firar ju inte min födelsedag idag utan det får bli när jag kommer hem här ifrån. tänkte lägga ut lite bilder på det sen men har ingen kamera just nu..



My friends make my day!

besök på kliniken

Bilder när jag och mickis hälsade på sophie idag! tagna en bit utanför kliniken.




Tackar Tackar

har precis vart och hälsat på sophie med familjen och mickis. det var kul att träffa henne och snacka om allt. hon verkar så possitiv till behandlingen så det kändes riktigt skönt. Det kommmer komma nån bild från besöket om ett tag, så länge kan ni få se vad jag fick av mina päron imorse. Är skitglad att jag fick en ny mobil för det behövdes verkligen! tack så mycket mamma och paapa! :)




Grattis Grattis

då fyller man år då. så ett stort grattis till sophie och ja även till mig.. känns lite konstigt att både mamma och pappa kom in samtidigt och sjöng nu på morgonen. i vanliga fall brukar en gå till sophies rum och en till mitt. känns fel att detta kommer att bli den första födelsedagen vi inte kommer fira tillsammans, men vad kan man göra, det är så det blir.
jag har valt att inte fira med familjen i dag, utan det blir när sophie får komma hem. kvällens planer vi hade har ju också gått åt hellvete eftersom att sophie blivit inlaggd, men planerna finns fortfarande kvar och allt blir flyttat till en annan helg..




då var man 16 bast!

Godmorgon på er! Ja idag fylle vi år båda två hehe. Känns ju inte dirket bra kan man ju säga.. Får i alla fall lite besök idag på min födelsedag, på dagen kommer ju min familj och mickis hit så och på kvällen kommer Jonna, moa och martina hit tror jag så får ganska mycket sällskap idag i alla fall, slipper känna mig helt ensam på min födelsedag..
Nu ska jag i alla fall ta nya prover, vilket jag fått gjort varje dag jag varit här så mina armar är ju ganska förstörda kan man säga. Puss!


godnatt!

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg:).. känns lite bättre nu en efter maten i alla fall, är inte lika mätt längre, så sjukt glad att jag har så mycket vänner som bryr sig, ställer upp och stöttar. Det gör att allt bli aningen enklare i alla fall. Imorgon fyller man ju år också.. Fy fan säger jag till det. Ska liksom få fira min födelsedag här, får inte ens komma hem. Dom som jobar här är fan dumma i huvudet asso.. aja med det säger jag godnatt så hörs vi imorgon! puss


Köpt idag



Kläderna jag har köpt idag. Allt är från gina, förutom tightsen som är från H&M.


Kan inte bli värre..

Fyfan! Middagen var en riktig pina. För det första fick jag äta en timme tidigare, så var fortfarande proppmätt efter tre melliset, och desutom fick jag världens äckligaste mat. Pasta med någon champinjonsås med stora champinjonbitar, Det var så jävla äckligt, höll på att spy när jag stoppade det i munnen och får typ fortfarande uppstötningar. Men någon annan mat kunde jag inte få så fick pina i mig det där..Känner att jag bra vill dö just nu är så jävla mätt. Aja snart kommer mina föräldrar hit i alla fall kanske kan jag bli på lite bättre humör då puss!


Aldrig mer i hela mitt liv!



kort om dagen

Jag har inte hunnit bloggat idag, för försov mig imorse och klev precis innanför dörren nu. Har vart skola som vanligt idag och även vart makeup-modell till några från staylistklassen idag, så har fått en sminkning med lite olika toningar osv, lite kul sådär :) sen åkte jag och shoppade lite i liljeholmens centrum efter skolan och fick med mig ett par grejer hem, kan visa dem i ett senare inlägg.
Ikväll bli det bara att vara hemma tror jag, kanske träffa mickis eller något senare, men tänker inte dra ut någonstans ikväll tror jag.




svar angående novell

elsa. om Novell:
helt sjukt vilken text.. läste igenom hela grät nog minst 5 gånger.. fy vad hemskt.
kan du inte lägga in en bild på Tessan.
jätte fin text &blogg.

Svar: Tessan finns inte på riktigt det är ju en novell.. utifrån hur jag kände förut, innan jag blev sjuk, när angelica var som dåligast, det kändes som om jag inte hade någon mamma eller syster för dom var aldrig hemma osv.. tack tack:)

Anonym om Novell:
mvg? :D

Svar: ja det fick jag faktiskt har jag för mig..:)



svar till dig!

Olivia om Svar till er!:
Hej! Först vill jag bara säga att ni har en jätte fin blogg! och sen har jag en fråga, om ni vill/kan svara? Jag är underviktig, men jag vill inte vara det. Så jag äter och äter, men ingenting händer. Är det normalt? och vad ska jag göra åt saken? Tacksam för svar<3

Svar: Hej! Gud vad bra att du försöker göra något åt saken! Det kan vara att du har väldigt bra ämnes omsätting, altså att din kropp förbränner maten väldigt snabbt. Att äta regelbundet är ganska viktigt, så försök att äta vid regelbundna tider och 6 gånger om dagen. Men ett bra tipps om du vill gå upp i vikt är att dricka närings dryck, det gör väldigt många som är underviktiga. Det är bara att gå till närmsta appotek och be att få det utskrivet. Det finns massa olika märken, vissa är grymt äckliga medans vissa är helt okej:) jag räkomenderar calshake, det är pulverpåsar man blandar med mjölk, choklad smak är riktigt god och jordgubb går väl att dricka, men de andra smakerna är inte goda. altså Banan, vanilj och neutral



Novell

Det vat någon som ville läsa min novell jag skrev i 9an så ni som vill får jättegärna läsa!:)



Alla sagor slutar lyckligt

Rök fylldes längst den mörka korridoren. Oro och panik. Tystnad och skrik. Gasmasker föll ner från taken. Allt gick så snabbt men ändå så långsamt.

Folk skrek runt omkring mig. Tankarna flög i mitt huvud. Jag var rädd men ändå lättad. Eliot satt i sätet bredvid mig, Skräckslagen men ändå fattade han ingenting. Maskerna var kalla och fuktiga antagligen aldrig använda. Det klibbade till när jag fäste den runt munnen. I högtalarna ropades det om och om igen att något var fel. Jag satt närmast fönstret. Ett starkt ljus sken upp längst vingen, motorn hade fattat eld. Jag sa ingenting, blundade och hoppades att det var en dröm och att jag snart skulle vakna. Folk skrek, spände fast sina säkerhetsbälten och tog varandra i händerna. Planet tog en kraftig vändning, rakt ner. Det var en sådan fart. Jag trycktes bakåt mot sätet. Eliot grät, skrek även fast han inte visste vad som skulle hända. Jag tog ett hårt tag om honom. La mig nästan över honom, ville inte att han skulle känna smällen. Jag kramade så hårt och viskade om och om i hans öra att jag älskade honom och att allt skulle bli bra. Mitt i all panik började jag räkna tiden, tiden tills vi skulle slå i.

Ettusenfem..

Ettusenfyra..

Ettusentre..

Jag knep ihop mina ögon så hårt jag kunde och kramade ännu hårdare runt min lillebror.

Ettusentvå..

Ettusenett..

Jag hörde smällen mot framdelen sen blev allt svart.

 

Jag kastade ner alla saker i min väska. Trosor, strumpor, tröjor och smink flög hejvilt i luften. Det var tur att väskan var stor så jag slapp vika alla kläder. Handuk, bikini, schampo, shorts äntligen var allt på packlistan förbokat. Det skulle bli så skönt att komma iväg, en ny start för vår lilla familj som fanns kvar. Juste min dagbok fick jag inte glömma. Den låg på sängen stor, brun, jag hade skrivit i den varje dag i några år tillbaka. Den var som en bok. Den innehöll så mycket hemska minnen, ändå låg jag och läste vad jag skrivit varje kväll. Ville minnas men ändå inte. Jag ville att de skulle förstå. Jag ångrar att jag inte gjorde allt så som jag så gärna skulle velat göra de. Om det bara gick att spola tillbaka tiden. Innan jag packade ner den var jag tvungen att läsa ur den. Blicka tillbaka i tiden då mitt liv tog sin första nerförsbacke efter den andra.

 

2009 – 21/1

Har inte skrivit här på ett tag nu. Nästan inte på ett och ett halvt år. Läste lite från när jag gick sjuan och åttan. Mitt liv var perfekt, jag hade allt, mamma, pappa, en underbar syster och en jättejobbig men underbar lillebror. Det gick bra i skolan. Jag hade nära vänner och helt enkelt ett liv som jag älskade.

Jag tänkte berätta om tiden då jag inte har skrivit. Mitt underbara liv tog en kraftig vändning. Det var en jättefin vinterdagdag i januari, marken var vit och träden var täckta av små iskristaller. Det var en alldeles för fin dag för att få veta det hemska beskedet. Min mamma blev diagnoserad i cancer, leukemi. Hon las in på sjukhus samma dag som hon fick beskedet. Hon började direkt behandlas med cellgifter. Att min mamma blev sjuk i cancer kom som en chock för hela familjen. Varför skulle det hända just vår familj? den perfekta, normala familjen? När jag fick beskedet den vackra dan låste jag in mig på mitt rum, jag satt i mitt fönster och kollade ut på snön som föll från himmelen. Det var ovanligt att jag grät, men tårarna forsade ner från mina kinder så som de vita snöflingorna föll från himmelen. Jag var rädd och förvirrad. Tänk om min älskade mamma skulle dö. Jag grät mig till sömns den natten.

Tiden då min mamma gick på cellgifter var väldigt jobbiga, jag gick in i någon slags depression, låste in mig i en bubbla. Berättade inte för någon om hur jag kände. Inte ens min bästa vän fick veta något. Jag tror att hon märkte att jag mådde dåligt. Hon brukade fråga om allt var okej. Jag nickade alltid, ville inte lägga tyngd på någon annan. Hemma var det tyst, ingen sa något vid matbordet. Jag satt flera gånger och sneglade på den tomma stolen. Alla mådde så dåligt. Jag försökte hinna med skolan så gått jag kunde, men det var inte så lätt, lektionstiderna flög bort med tankar på min mamma. Jag var ofta och hälsade på henne. Det var alltid lika jobbigt, att se hur dåligt hon mådde. Jag grät nästan varje gång jag var där. Efter ungefär tre veckor med cellgifter skulle hon genomgå sin första operation. De skulle göra någon slags blodtranspiration. Jag trodde inte på gud men den kvällen bad jag flera gånger om att allt skulle gå bra.

Min mamma klarade operationen ganska bra och började efter några veckor sakta att tillfriskna. Hon fick börja komma hem vid olika tillfällen. När hon var hemma mådde jag bra, även om allt inte var som det brukade så kände jag någon slaggs trygghet. Desto mer mamma var hemma desto bättre mådde jag. Ett tag kändes allt bra igen. Men sen kom en vändning. Cancern kom tillbaka. Mamma blev snabbt sjuk igen och lades in på sjukhus. Jag hade trott att allt var över, att hon skulle bli frisk. Men för varje dag blev hon svagare och svagare. Jag visste vad som var på väg att hända, men försökte att inte förstå. Så fort tankarna kom upp i mitt huvud puttade jag iväg dem. Jag kunde verkligen inte fatta att det hände just oss. Tanken hade inte slagigt mig tidigare, att livet kan ta en sådan hastig vändning. Dagarna gick så långsamt på slutet. Det kändes som för varje steg jag tog krossades glas under mina fötter. Du låg där på sängen, orkade knappt öppna dina ögon. Jag satte mig vid sängkanten, höll din hand, kramade den så hårt. Jag sa till dig hur mycket jag älskade dig och att det inte fick bli såhär. Du dog den natten. Min mamma dog när jag var fjorton år. Jag trodde inte att det kunde bli värre. Jag var helt förkrossad. Men det jag inte visste var att det bara var början på ett långt helvete.

Min mammas död gjorde mig svag och jag var alltid i min egna lilla värld. Mina betyg sjönk väldigt hastigt den terminen. Jag orkade verkligen inte, orkade inte bry mig, mådde så fruktansvärt dåligt. Allt drabbade ju inte mig. Resten av familjen mådde ju också dåligt. Jag och min syster stod väldigt nära varandra och nästan allt gjorde vi tillsammans. När mamma dog pratade vi inte om det, ingen av oss ville visa hur dåligt vi egentligen mådde. Men jag visste att hon mådde minst lika dåligt som mig. Min lillebror var så liten när mamma dog. Han var inte ens fyllda ett. Så han förstod inte vad som hände. Om jag bara hade vetat vad som skulle hända..

 

Jag smällde hastigt ihop boken när pappa kom in klampandes i mitt rum. Jag ville inte att han skulle se att jag läste ur den. Han försökte låta glad när han frågade hur det gick med packningen, men egentligen var han deprimerad och han var dålig på att dölja det.

– De går bra, jag är precis färdig. Pappa tog min väska och ställde den nere i hallen så att jag skulle slippa släpa ner den för trapporna själv. Vi skulle åka imorgon. Det kändes så fel, att inte alla skulle med som det brukade vara. Jag kände mig så självisk. Fick ångest för att jag åkte utan dem. Att bara lämna dem och åka bort som om allt var som vanligt. Jag hade lämnat min dagbok på sängen. Jag vill skriva i den på planet så jag packade inte ner den i min stora väska.

 

Vid middagen den kvällen var stämningen lite bättre än vanligt. Det var i alla fall någon son sa något till varandra. Eller min lillebror sa några ord om resan annars var det lika tyst som vanligt. Jag petade med gaffeln i den klibbiga potatisen, sneglade på de två stolarna som stod tomma vi bordet. Hur kunde allt gå så fel? Tårar fylldes i mina ögon, men jag höll dem inne, ville inte förstöra stämningen när den för en gångs skull var lite bättre. Jag sköt istället undan tallriken och gick upp på mitt rum.

Det var en sådan där jobbig dag när bara allt känns fel. Vi skulle åka och allt kändes så jobbigt. Jag mådde så dåligt och allt blev bara för mycket. Jag tog upp rakbladet som låg i lådan bredvid sängen, satte det mot min handled och drog till. Det sved, en röd bloddroppe rann längst min arm. Ångesten lättade lite. Jag drog en gång till och en till. Det kändes mycket bättre efteråt. Det kändes som om allt var mitt fel. Jag var tvungen att straffa mig själv. Min pappa var den ända som visste att jag brukade skära mig, men han trodde att jag hade slutat. I skolan gick jag alltid med långärmat så ingen skulle se mina ärr. Jag la tillbaka rakbladet i lådan igen, torkade tårarna från mina kinder och gick och la mig i sängen. Nu kändes det bättre. Innan jag somnade tog jag upp min dagbok igen. Ville läsa lite. För att inte glömma.

 

2009 – 19/4

Det var två månader nu, sen du lämnade oss. Om du bara visste vad vi skulle behöva dig. Min mammas död var den första nerförsbacken i mitt liv och inte den sista.  Några veckor efter att min mamma dog slutade min syster att äta, jag fattade verkligen inte. På något sätt gjorde hon det för att straffa sig själv. Allt blev så mycket värre. När mamma dog trodde jag inte att det kunde bli värre, men nu, nu sprack allt.

Min syster, Tessan, eller Therese som hon egentligen heter började hastigt gå ner i vikt. Maten minskade mer och mer. Hon verkade inte förstå vad hon gjorde med sin kropp. Att äta hemma var det värsta jag visste, inte en ända middag slutade utan tjafs och bråk, utan skrik och tårar. Pappa var så ledsen och rädd och han visade det genom att vara arg. Tessan fick anorexia. Nog en av de hemskaste sjukdomarna. Hon blev så smal, liten, så tyst. Det som var mest jobbigt var att mycket gick ut över mig. Jag ljög ofta för pappa för att skydda min syster. Jag fick alltid frågor som har Therese ätit i skolan idag? Vet du om Therese åt frukost i morse? Eller vet du vart hon är? Jag visste svaren hela tiden, men ljög. Jag sa att hon åt att jag inte visste vart hon var när det var middag. Jag ville inte att hon skulle bli sur på mig. Nu i efterhand ångrar jag mig. Kanske hade det hjälpt att säga sanningen.

Min syster las in på en klinik för ungdomar med ätstörningar. Den perioden var väldigt jobbig. Att hälsa på henne var inte häller lätt. Hon var alltid arg, ledsen eller sur. Hon fattade inte att hon behövde äta. Jag mådde så dåligt, först mamma och nu det här. Jag stängde in mig ännu mer, stängde ut omvärlden. Jag var så deprimerad. Började skära mig. Jag hade sådan ångest i min kropp. Jag gick inte till skolan längre, orkade inte. Inte en enda dag gick utan att jag grät. Tessan mådde så dåligt, hon var så sjuk. Hon vägrade äta och gick ner mer i vikt. När hon var nere på 30 kilo berättade läkarna att hon svävade mellan liv och död. Hennes puls var väldigt låg och hennes hjärta riskerade att stanna när som helst. Att förlora min syster tänkte jag på väldigt ofta. Jag var så rädd att hon bara skulle försvinna. Visste inte vart jag skulle vända mig. Visste inte vart jag skulle ta vägen.

 

Jag vaknade av klockan som ringde på högsta volym. Boken låg på min mage, jag hade tydligen somnat när jag läste. Jag la boken bredvid mig och gick upp. Nu var det dags, vi skulle åka snart, om bara några timmar skulle vi sitta på planet. Planet som skulle ta oss till värmen, bort från denna platts som påminde om allt ont. Jag mådde bättre idag, inte bra men bättre en vad jag brukade göra. Ångesten hade släppt lite grann. Det kändes fortfarande fel att vi skulle åka, Att inte alla skulle med. Men på något sätt skulle det bli skönt, att liksom bara komma bort från allt. Kanske skulle jag kunna tänka på annat än bara allt det hemska.

Jag drog borsten några gånger genom mitt ljusa hår. Orkade inte fixa det. Satte upp allt i en knut på huvudet och satte lite puder i ansiktet mer orkade jag inte. Jag tog på mig ett par tights och en tunika. Både skönt och flyga i och inte för varmt när vi skulle komma fram. Jag tog mina sista saker och gick ner i hallen. En taxi skulle komma och plocka upp oss när som helst. Pappa stressade runt i huset för att hinna klart med det sista som behövde göras.

Efter ett tag stod alla påklädda och klara i hallen. Ångesten började komma tillbaka, det påminde om förr. När alla stod här i hallen och väntade på att taxin skulle komma. Det kändes så fel. Det var inte den stämningen som det borde vara. De glada och uppspelta minerna. Vår familj var så trasig. Ett starkt ljus sken in genom fönstret. Taxin hade svängt in på vår avfart. Äntligen suckade pappa och tog Eliot i handen och gick ut mot bilen. Jag tror han såg mer fram i mot resan en vad jag gjorde. Jag tog några väskor och gick ut mot bilen, nu ville jag bara komma iväg så jag inte fick en ny ångest attack. I bilen var det kallt, chauffören visste tydligen inte var värme var för något. Vi skulle åka i ungefär en timme för att komma till flygplatsen. Så jag tog upp min dagbok för att läsa lite, för att få tiden att gå fortare och för att minnas och inte glömma.

 

2009 – 7/9

Det har gått ett tag nu. Mitt liv har inte varit lätt. Allt har blivit så mycket sämre. Vet inte var jag vill. Om jag vill stanna eller gå. Det känns som för varje dag som går tar jag trappsteg efter trappsteg neråt, trappan har blivit så lång, det är mörkt och det går liksom inte komma upp. Jag ser inte ens ljuset längre. Tessan var sjuk så länge. Allt var så jobbigt. Du var ju liksom aldrig hemma. Utan bara på den där kliniken. Jag var så hjälplös, allt jag gjorde blev liksom bara värre. Jag ville så mycket, men kunde inget göra. Det var sällan du var hemma. Men när du väl var det kände jag en trygghet. Då visste jag att du fortfarande fanns. Att du inte hade lämnat oss. Men ändå var allt så jobbigt. Hade hela tiden en klump i magen. Jag var så fruktansvärt rädd. Vårt hus var som ett helvete. Bara skrik, bråk och tårar. Det var aldrig en stund fylld med kärlek.

Jag visste att du redan hade gett upp, att du redan hade bestämt dig. Du ville inte vara kvar. Det smärtade i mitt hjärta, att vet att du hellre valde himmel en jord. De sista veckorna låg du bara där på kliniken. Så svag. Jag var där nästan varje dag. För att veta att du fortfarande fanns kvar. Men sen kom den dagen då läkarna sa att ditt hjärta inte skulle klara natten. Du var så hjälplös. Jag satt hos dig hela tiden. Tårarna rann från mina kinder. Jag kunde inte fatta, fatta att jag ytterligare en gång satt där vid sängkanten och väntade på att din ande skulle lämna din kropp. Jag såg hur dina lungor drog sina sista andetag innan ditt hjärta la av. Det nästan svartnade för mina ögon. Jag ville inte fatta att det var sant. Att min älskade syster hade lämnat mig. Jag kände mig så ensam. Dagarna efter låg jag bara på mitt rum. Kände mig så hjälplös. Jag la skulden på mig själv. Allt var mitt fel. Jag hade så många frågor men inga svar. Jag hade kunnat rädda dig. Hade jag bara inte ljugigt, svarat ärligt utan lögner. Om jag bara sagt att du inte åt och att jag visst var du var. Det var mitt fel, allt var mitt fel. Jag gjorde så hon dog. Tankarna flög i mitt huvud hela tiden. Hade sån jävla ångest, var så deprimerad. Allt var fel. Den kvällen blev allt för mycket. Jag ville inte längre. Mitt liv var inte värt att leva. Inte för allt jag gjort. De skulle ha det så mycket bättre utan mig. Att skära mig räckte inte längre. Jag skulle gå steget längre.

Jag tog allt jag kunde hitta, sömntabbletter, verktabbletter, smärtstillande, jag rensade hela skåpet. Jag proppade i mig allt, mängd efter mängd. Ville vara säker på att jag skulle försvinna. Jag satte mig på golvet. Nu var det bara att vänta. Tankarna flög runt i mitt huvud, som en tornado med tusentals ord. Gjorde jag rätt? Att lämna de jag älskade. Pappa och Eliot. Skulle han förlora båda sina döttrar? Mer ångest, mer tårar. Jag ville dö, jag ville lämna denna värld. Men jag fick bara mer ångest. Jag lämnade ännu mer sorg till min pappa. Lämnade allt tungt till honom, medans jag tog den lätta vägen ur det hela. Allt snurrade. Runt och runt, jag kände mig yr. Jag kunde inte göra det. Även om jag så gärna ville.

Jag satte mig över toaletten, tryckte fingrarna så långt in i halsen som jag kunde. Jag var rädd. Andades så fort. Jag gick in i någon slags panik, hyperväntilerade. Först kom det ingenting, men sen kom allt upp lika snabbt som jag fått ner det. Om och om igen tryckte jag mina fingrar långt bak i halsen, för att vara säker på att jag skulle få upp allt. Jag lutade mig bakåt mot väggen, jag var helt utmattad, helt förstörd. Jag hade tagit mitt liv den natten, om jag inte vetat vilken tyngd jag lagt på min pappa. Kanske skulle jag gjort det ändå. Kanske skulle det vara bättre utan mig. Jag berättade aldrig om mitt självmordsförsök för någon, absolut ingen.


Taxin svängde upp vid infarten av gate sex. Jag stoppade ner boken i min handväska som jag skulle ha på planet. Det var klart att jag skulle ha boken till hands i fall att jag ville skriva något. Incheckningen gick fort, efter bara någon timme satt vi på planet. Men det kändes som en evighet. Det var så många tankar som flög i mitt huvud. Mamma och Tessan var inte med. Jag skyllde fortfarande på mig själv. Att det var mitt fel att de inte var här. Att de inte stod här bredvid mig, stod här och log. Istället stod här bara en trasig familj, som förlorat nästan allt.

Flygvärdinnan gick igenom säkerheten på planet. Berättade vart flytvästar och gasmaskerna fanns, det gamla vanliga som jag hört minst tio gånger och snart kunde utantill. Jag lyssnade inte satt som vanligt i min egna lilla värld. Jag kollade ut genom fönstret. Det knep till i magen och ångesten kom krypandes genom kroppen. Nu fanns det ingen återvändo. Jag insåg att det bara skulle bli vi tre den här gången. Att mamma och Tessan inte skulle med. Planet började sakta rulla ut över det stora flygfältet. Jag lutade mig mot fönstret. På något sätt var jag rädd och osäker. Jag var rädd för att gå vidare och lämna allt bakom mig. Eliot satt i sätet bredvid mig. Han var spänd på vad som skulle hända. Det var första gången han flög så det var inte så konstigt. Planet lät högt när piloterna tog fart för att komma upp i luften. När det lyfte från marken pirrade det till i magen. Jag fick en känsla av illamående. Det var så mycket på en gång. Eftersom det var mitt i natten vi flög hade jag bestämt mig för att sova på planet. Om jag sov kunde jag inte känna all ångest av att vi åkte. Jag stoppade lurarna i mina öron och somnade till min favoritlåt ” I´ll be”.

 

Vaknade av skrik och muller. Jag drog ut lurarna ur mina öron. Korridoren fylldes med tjock grå rök. Oro och panik. Tystnad och skrik. Gasmasker föll ner från taken. Allt gick så snabbt men ändå så långsamt. Folk skrek runt omkring mig. Tankarna flög i luften. Jag var rädd men ändå lättad. Eliot satt i sätet bredvid mig, Skräckslagen men ändå fattade han ingenting. Maskerna var kalla och fuktiga antagligen aldrig använda. Det klibbade till när jag fäste den runt munnen.

I högtalarna ropades det om och om igen att något var fel. Jag satt närmast fönstret. Ett starkt ljus sken upp längst vingen, motorn hade fattat eld. Jag sa ingenting, blundade och hoppades att det var en dröm och att jag snart skulle vakna. Folk skrek, spände fast sina säkerhetsbälten och tog varandra i händerna. Planet tog en kraftig vändning, rakt ner. Det var en sådan fart. Jag trycktes bakåt mot sätet. Jag tog upp min bok för att hinna skriva lite, jag visste vad som skulle hända. Jag skyndade mig och skrev några rader, försökte få med så mycket jag kunde. Planet skakade till och boken föll ner på golvet. Eliot grät, skrek även fast han inte visste vad som skulle hända. Jag tog ett hårt tag om honom. La mig nästan över honom, ville inte att han skulle känna smällen. Jag kramade så hårt och viskade om och om i hans öra att jag älskade honom och att allt skulle bli bra.

Mitt i all panik började jag räkna tiden, tiden tills vi skulle slå i.

Ettusenfem..

Ettusenfyra..

Ettusentre..

Jag knep ihop mina ögon så hårt jag kunde och kramade ännu hårdare runt min lillebror.

Ettusentvå..

Ettusenett..

Jag hörde smällen mot framdelen sen blev allt svart.

 

2009 – 14/11

Det här är nog det sista jag någonsin kommer att skriva. Jag behöver inte säga hejdå till någon, för det finns ingen kvar som jag älskar.

Jag är inte rädd. Jag vet att mamma och Tessan möter oss i slutet av tunneln.

Jag trodde inte mitt liv skulle sluta såhär. Men jag vet att jag kommer bli lyckig.

Vi kommer att träffas igen. Det sägs att alla sagor slutar lyckligt och det tror jag med.

 

 

Av: Sophie Collin Folkeryd 9:1

 


Tiden går sakta

Är helt slut just nu, Verkligen jätte trött. Än så länge har det i alla fall gått hyffsat bra, har inte haft några större konflikter med någon behandlare. Har också fått vara ute och ta lite frisk luft.
En grej som gör mig ledsen är att jag troligtvis kommer behöva fira min födelsedag här, känns helt jävla oacceptabelt. min 16 års dag här på ett sykhem. Kan inte ens tänka tanken. Ikväll kommer i alla fall mamma och hälsar på så då händer det i alla fall någonting.. så tiden går iite fortare. Nu ska jag i alla fall kolla på one tree hill, vad skulle jag gjöra utan min älskade data?



mitt matschema

Detta måste jag följa nu, kommer bli jävligt jobbigt men jag får stå ut helt enkelt..

08.00 Frukost:
2 dl fil/youghurt, 1.5 dl flingor/ 1 dl musli, 3 dl proviva/juice

10.00 Mellanmål:
1 frukt, 2 dl proviva/ mjölk

12.00 Lunch:
150 g lagad mat på Mandometer.
( 50% pasta/ris/potatis, 40% kött/fisk/kyckling, 10% sås)
3 dl mjölk

15.00 Mellanmål:
1 yoggi,1 frukt, 2 dl mjölk

18.00 Middag:
150 g lagad mat på mandometer.
(50% pasta/ris/potatis, 40% kött/fisk/kyckling, 10% sås)
3 dl mjölk

20.30 Kvällsmål:
2 knäckemackor med 2 tsk leverpastej på varje, 3 dl proviva/juice


two are stronger than one

Ligger just nu inne på mitt rum, Bor med en jättetrevlig tjej och vi har snakcat en hel del om allt här, Har också fått veta att min behandlare jag ska få imorgon är en bitch och jävligt sträng. Det var ju kul.. Hon jag delar rum men har varit här i 7 veckor nu, blit rädd tänker fan inte vara här så länge, men det är ganska mycket upp till mig.
Klockan är inte alls mycket men efter alla tårade samtal med mamma och angelica är jag helt utmattad. Det är skönt att ha någon som man kan snacka med om verkligen allt. Som har varit här själv och går igenom samma sak. Angelica vi ska ta oss ur skiten tillsammans, om vi verkligen kämpar nu, Vi ska få den familj vi hade förut och vi har massa kul som vi planerat, Tänk vad livet skulle vara bra då! Även om det ibland känns helt meningslöst och det inte går att blicka frammåt, så ska vi någon gång se tillbaka på det här och inte fatta vad vi höll på med..
Aja Godnatt på er så hörs vi imorgon!


I'm not the one I want to be

När jag var sjuk, var du min förebild. Du var den jag såg upp till, ville vara som och se ut som när jag skulle bli frisk. Du fick mig att kämpa, fick mig att sakta bli bättre. Du fanns alltid där, frammot och possitiv i min behandling. En hjälpande hand, den som lyste upp vägen jag skulle ta för att bli bättre..
Men sen försvann du. Personen jag såg upp till, hamnade i samma situation som mig själv. Plötsligt var allt så svårt, vem skulle nu vägleda mig? vem skulle nu lysa upp de rätta vägarna?
Jag hade haft dig där så länge, under en så lång tid var du alltid där.. Men vart fanns jag när du vart sjuk? Jag borde ha varit där för dig, som du var där för mig. Jag borde ha varit din förebild, jag borde ha lyst upp vägarna du skulle ta. Men jag fanns inte där, var bara till besvär. Jag drog med dig ut på djupt vatten, vatten där ingen av oss bottnar. Vatten där vi måste kämpa för att hålla oss över ytan, för att inte sjunka ner till botten. Men sakta har du börjat sjunka och jag ska göra allt för att dra upp dig till ytan igen, ska göra allt för att få in dig på torra land




Jag lever!

En så länge i alla fall.. Usch känner att jag inte klarar många dagar till här i alla fall, Helt seriöst så finns det verkligen inget att göra. Är just nu också skit irriterad på dom som jobbar här dom säger liksom något och sen ändrar dom sig till något annat.. får inte ens gå ut och ta luft för dom tror att det är farligt, hallå? Det är väl ändå farligare att sitta inne här än att få lite luft? fattar inte hur dom resonerar faktiskt.. ikväll kommer i alla fall jonna hit, Hon är så snäll så som  kommer redan första dagen.. Har haft ångest och vart ledsen fast jag igentligen inte vet varför, bara för att det är almänt jobbigt att vara här och att alla behandlare är så irriterande. Till er som undrar om hur det se ut osv tänkte jag fota någon dag, tänkte även att jag då kan berätta hur allt funkar då jag blivit lite mer insatt i behandlingen.

Sötaste jonna!



Dag in Dag ut

Idag har jag och två till från klassen vart på klättercentret och jobbat. Det gick bra, men var jättejobbigt! tusen ungar som skulle klättra kändes det som.. Men men de goda nyheterna är att vi nu jobbar där som klätterinstruktörer. Så vi få lön och gratis klättring "nice".
När vi kom tillbaka till skolan vart det samtal med skolsköterskan och min handledare om allt om sjukdomen osv. Tog sjukt lång tid, höll typ på att dö. Det värsta jag vet är att prata med folk jag knappt känner om det. Känner mig som ett jävla psyko.. Efter en timmes snack trodde jag att jag skulle få gå, men nej då ville skolsköterskan ta vikt.. Jag vägrade. Hatar att väga mig framför mäniskor, känner mig på något sätt så utpekad. Dessutom känner jag knappt människan, nej det känns bara fel helt enkelt...

Jag idag! puss



ensam och liten

Känner mig som ett barn på dagis, har ingen kontroll alls. Jag vet att det är kontrollen jag måste släppa taget om. Reglerna här suger verklign! man måste släcka ner allt vid 11 och vara inne på sitt rum.. suck

 


it make me sad

Nu har jag varit här ett tag, har gått igenom massa saker osv. Min Behandlare kommer jag dock inte få träffa förns imorgon, så just nu tar någon annan tjej hand om mig, stina tror jag hon hette om jag inte minns fel.. Allt känns verkligen jättekonstigt.. att jag liksom ska bo här. Kunde knappt hålla inne mina tårar när de berättade om hur allt skulle se ut osv. Känns som om jag aldrig kommer komma här ifrån. Nu är det i alla fall lunch, Gud vad jobbigt..



En sån här har jag fått idag också..

Snabbt

Har jättebrottom, ska åka till kliniken nu, så ska ta mina grejer och röra mig ut till bilen. Tänkte bara informera lite om att det kanske inte kommer vara så bra uppdatering från min sida idag, för jag kommer ha fullt upp med möten, behandlare och matschema och skit, bara så ni vet.. aja önska mig lycka till så hörs vi sen puss!

trötter

Godmorgon på er! ska strax gå till bussen och åka till skolan. ett litet snabbt inlägg innan sådär bara.. såhär ser jag ut idag :)




its good i think

Jag tror att det här är en bra dag.. Har fått ett litet jobb, träffat vänner och upptäckt att jag gått upp 1 kilo. Har ju förökt nu under två veckor att vara mer ordentlig med maten och så för att faktiskt gå upp lite i vikt. Och jag har ju lyckats så ska väl vara glad då. Jag ska försöka se det positivt och inte negativt, jag får finare kropp desto mer jag går upp, eller?.. lite mer kurvor lär man väl få tillslut iallafall, eller man kan ju hoppas...
det känns inte som om jag lyckas direkt, men det är väl bra för min kropp och så att njurarna och alla värden i kroppen blir bättre. Och det är bra eftersom jag har lovat Sophie att kämpa här hemma för hennes skull, så att hon får det lättare. Så det var väl en bra start antar jag..


 I shall try and get better. I shall fight and be strong. I shall try to do everything, for you to become better.


Mycket fin!


Allt från asos.com


Inlagd imorgon

Japp då var det bestämt. Imorgon klockan 9 blir jag inlagd på Mandokliniken. Känns förjävligt! två dagar innan min födelsedag. Jag ska försöka få komma hem, dom borde ju ha översikt till att an fyller år, eller? Jag tänker fan inte fira min födelsedag där asso, med folk jag inte känner och en behandlare som jag säkerligen kommer att hata vid det tillfället. Om jag inte får komma hem hoppar jag nog min födelsedag i år. Jag som hade längtat så jävla mycket till min 16 års dag, men nu är allt förstört, har ångest och är verkligen jätte rädd..


Missing the times when most things were good

ett första litet jobb

Det har vart en lång dag i skolan idag och har vart hemma en timme nu ungefär. idag har vi klättrat igen. Lyckades ta grönt kort, vilken är kul. Jag och malin har också lyckats att få ett första litet jobb! När vi var påväg därifrån frågade en kille som jobbade där om vi ville jobba hos dem imorgon. Vi får betalt och får klättra på deras center gratis några veckor framöver. Så vi tackade ja och kommer imorgon vara med på en kurs och säkra personer som klättrar. Det ska faktiskt bli jättekul, ett första litet jobb sådär :)


Bilder från klätterventret där vi ska jobba imorgon.



Svar till er!

Daniella ([email protected]) om ensalada de frutas:
Vi saknar dig i skolan Sophie :/ <3

Svar: Saknar er med! Känns fel att säga att man saknar skolan, men kommer ju inte gå där på ett tag, antagligen ganska länge. Saknar min klass..

Anonym om Fint fint!:

Kan man fortfarande köpa jackan från H&M, är inte den slut? Vart hittade ni bilden?

Svar: Till alla er som undrar över kläderna jag la ut, ber om ursäkt för att jag inte skrev var dom kom ifrån, I fortsättningen lovar jag att sriva vart de kommer ifrån, just de här kläderna är dock lite gammla så dom finns nog ite kvar att köpa tyvärr..

 

Emma om Ung & bortskämd:

Hur gamla e ni ? :)
Älskar eran blogg:) <3

Svar: Det står längre ner i bloggen:) men vi är 94or fyller 16 på lördag! tack tack:)

 

Anonym om Tummen upp!:

har ni någon förebild?? hur önskar ni att era kroppar såg ut?

Svar: Oj det är svårt, inte direkt någon förebild sådär men klart att det finns många som har snygga kroppar, Önskar att vi var längre, hade kurvor och bröst hehe,:)

 

Clara om To day:

Vart har du köpt koftan? :)

Svar: Den är från ginatricot, hade lånat den utav Angelica, var dock någon månad sedan den köppts. :)

 

Anonym om orkar fan inte..:

på era diplom som ni visade upp stog det collin som mellannamn.
är ni typ halv amerikaner eller?
ps. älskar eran blogg <3

Svar: Vi har två efternamn, Collin och Folkeryd. Använder mest Folkeryd som kommer ifrån våran pappas sida. Collin kommer ifrån våran mammas sida, vi är inte halv amerikaner, tror faktiskt att namnet kommer från estland, har någon släkting bak i tiden som kom där ifrån. Men har ingen aning om de kanske kommer från Amerika från början. Fast det är ju ett rätt vanligt efternamn där. tack vad kula att höra!:)

 

Anonym om orkar fan inte..:

hej! jag är 14 år och jag väger typ 60 kilo. jag är inte tjock, men alla mina vänner håller på att komentera min kropp. som du är så smal, du äter jättemycket, lalala men du blir inte tjock. jag tränar ju visserligen, men jag oroar mig lite för min vikt. har läst alla andra komentarer, då de finns tjejer som är 16 år och väger 50 kilo. jag känner mig så stor då. är det mycket att väga för mig?

Svar: vi kan inte svar på om det är mycket eller inte eftersom det beror på helt hur lång man är osv. Du ska inte känna dig tung! muskler väger också mycket. Det låter som om du är en hälsosam normal person. Vissa kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, det beror liksom på vad man har för ämnesomsättning och förbränning osv. Vi tycker verkligen inte att du ska oroa dig, Så länge du mår bra, tränar, äter osv. Alla männiksor är byggda på olika sätt. kram



ensalada de frutas

Hej hej!
Vaknade för en stund sen, ingen är hemma, ganska skönt faktiskt, hela huset för sig själv! Dock börjar jag tröttna på att vara hemma varje dag. Skulle ju varit en helt annan sak om någon kompis var hemma men dom går ju i skolan. Tråkigt! men känner att jag ändå inte skulle orka skolan just nu, är för trött helt enkelt. Sitter i alla fall och äter lite fruktsallad just nu så jag får i mig lite vitaminer och energi!


godnatt



If everyone cared and nobody cried
If everyone loved and nobody lied
If everyone shared and swallowed their pride
Then we'd see the day when nobody died



Grattis mormor

Kom just hem från mormor och morfar. Firade mormor som fyllde 66 bast! det var faktiskt väldigt trevligt. Vår mormor är så jävla skön haha. Bjöd oss på baileys och grejer. Aja rolig är hon i alla fall.. här kommer några bilder! :)


Ung & bortskämd

Detta sysslar jag med just nu! verkligen älskar programmet så sjukt roligt haha.



Onda händer

Kom för ett tag sen hem från skolen. Eller skola och skola, vi har vart och klättrat idag, ska även göra det imorgon. kul kul! fast har ont i händerna, typ blåsor av allt klättrande. Men men, det är skönt att vara ute och göra sådanna grejer två gånger varje vecka, istället för att vara i skolan. Vi ska klättra nästa vecka också tror jag och sen blir det dykning :)
idag har jag också berättat för vår äventyrslärare, varför jag inte är med vissa av hans lektioner och han tog det jättebra, så det var skönt. Han förstod ganska bra, eftersom hans fru jobbar med personer med ätstörningar..
Här har ni tre bilder från idag, puss :)




Fint fint!




To day

Så här såg jag ut idag! En fläta i håret och osminkad. Orkar inte fixa mig när jag liksom bara ska vara hemma om dagarna, eller åka till mando.



a normal day?

Sådär! kom just hem från Mandokliniken, Så nu har dom tagit nya prover, känner mig fan som en försökskanin eller något. Hatar nålar, men man börjar ju bli van nu. Dom har i alla fall sagt att jag inte ska packa upp mina väskor för de håller på att årdna med en plats för mig. Dom kan ring vilken dag som helst, kanske blir det den här veckan eller nästa.. Så det är bara att gå och vänta. Har ju liksom gett upp, vet att jag ändå inte kan ta mig ur det själv, så orkar inte ens försöka.. utan det är bara att vänta. Aja efter att vi vart på mando föreslog mamma att vi skulle äta ute, var lite tveksam men jag fick ju bestämma vart så det blev Sandys! Blev kycklingsallad för min del. Känns lättare att liksom äta nyttigt, och då stannar det kvar lättare också.



snabbt

God morgon på er! Mamma väckte mig nyss, vi ska åka till mandolkiniken för att ta nya prover. Och få lite mer information om allt. Vi kanke åker förbi Min skola också för att hämta lite grejor. Men vi får se annars blir det på torsdag, Det är planerna just nu. Ikväll blir det att fira mormor som fyller år.. Typ halva släckten fyller ju år i november, så det blir mycket firande den här månaden. Nu ska vi dra så puss på er!

God morgon

Nu har jag jättebrottom till skolan. idag har vi klättring hela dagen så det kommer bli kul. men så här såg iallafall min morgon ut :)




Frågor och svar

Anonym om orkar fan inte..:
Har en fråga jag känner mig så konstig alla säger att jag är jätte smal men sjäv tänker jag på de hela tiden att inte äta för mkt hoppar över måltider och osv och så mår jag illa efter jag har ätit ibland har ni ngt tips till mig hur jag ska göra??
kram<33
Svar: Det bästa är om du tar tag i det här, kanske kan det hjälpa att prata med någon som kan lite om kroppen hälsan och mat osv. kroppen mår absolut inge bra av att inte få i sig tillräckligt med näring. Båda jag Angelica och Sophie har dåliga värden i kroppen. Sophies är så dåliga just nu att hennes hjärta kan hamna i otakt och i värsta värsta fall till och med stanna. Och mina njurar mår inte heller särskilt bra. Så jag vill att du tänker dig för innan du får sjukdomen. Gör något åt det nu istället för när det är försent. Det finns kliniker som kan hjälpa dig också.
Kram och lycka till! <3

 


Kroppen behöver näring för att må bra.


Anonym om orkar fan inte..:
Blev du ändå inte inlagd idag? "/
Svar: Nej, det har blivit något krongel. Sophie kommer att få mer information imorgon om vad som kommer hända. :/

 

Anonym om Förvirrad!:
Är inte citronvatten ett väldigt effektivt sätt att få matsmältningen att gå ännu snabbAre? Så blir inte ni ännu smalare av det? Kram!
Svar: Det hade vi ingen aning om, kan inte tänka mig att det är så..
Kram!

 



anonym om Outfit:
kan ni inte skriva lite om hur ni är som personer? :)
Svar: Jo det kan vi göra någon gång snart :)

 

Anonym om Outfit:
Kan ni skriva vart kläderna är köpta? :D
Svar: Jo absolut, Det kan vi börja med från och med nu :)

 

demi  ([email protected]) om More answers on your questions:

missuppfatta inte dethär nu, men..
1. är det sant att båda förlorade oskulden samma natt ?
2. vilken ställning var bäst, och vad tyckte ni om det ?
jag skojar inte nu.
min pojkvän och jag är båda 15 år.
han är väldigt ivrig och jag vet liksom inte om jag är redo.
3. Gör det ont ?
4. var det one night stand, eller förhållande ni hade när ni hade sex ? :)
tacksam för svar !
puss på er, och lycka till på mando, sophie !
Svar:
1. Det står lite längre ner på bloggen.
2. Lite för privat för bloggen.
3. Det beror helt från person till person :)
4. Lite för privat det också
Om du inte är redo så vänta, en bra kille ska kunna vänta tills tjejen är redo ock tvärtom.




Annis om svar på era frågor!:
Du skrev ju att du angelica var blyg, är du också det sofie? har ni varit tillsammans med många, alltså seriöst? :)
Svar: Vi är båda ganska blyga av oss. När det gäller nya människor och situationer, blir vi lätt väldigt osäkra osv. dock är vi inte direkt så blyga när man lärt känna personerna bra.
Ingen av oss har haft direkt många seriösa förhållanden. :)


Anonym om svar på era frågor!:
Kan inte ni typ beskriva er själva och hur ni är? Typ att nån av er är modigare än den andra eller så? Skulle vara jätteroligt isåfall :) <3
Svar: jo vi skulle kunna skriva ett inlägg nån dag med det, tack för tipset :)<3

 


<- Angelica   Sophie ->


Anonym om svar på era frågor!:
Jag tycker ni två är super fina och har sådana fina drag. Önska att jag vore som er. Men en fråga jag är 162 lång och 0väger cirka 38 kilo är det för mycket eller för lite tycket ni ?? Puss på er <3
Svar: Tack :) Du väger absolut för lite.. Du borde försöka att gå upp i vikt för din kropps skull. Puss <3

Anonym om Outfit:
när kommer bilden/videon på hur ni sminkar er osv. :)
Svar: Vi vet inte riktigt när det kommer, det är lite knas men allt just nu, så det är svårt att få tid till att göra det, men det kommer att komma inom en snar framtid i alla fall :)


Anonym om facelook- osminkad:
KAN INTE NI LÄGGA UPP EN VIDEO ELLER BILDER HUR ERA RUM SER UT; VORE GRYMT KUL OCH SE, HELST HELA ERAT HUS, MEN IAF ERA RUM !
Kram

Svar: Jo det kan vi absolut göra, måste bara städa först, hehe.. men håll utkik det kommer snart. Kram :)




orkar fan inte..

Jag orkar fan inte trodde jag skulle kunna bli av med det här helvetet.. Men nu har jag lust att bara ge upp, orkar inte bry mig ett skit längre, kommer ändå aldrig komma ur det själv och så blir det så här? Visst glad är jag att jag kanske slipper va där någon vecka till, men fan orkar inte leva i den här skiten längre, jag vill inte! Vill Verken att allt ska vara som förut eller nu, inget var bra, men det var fan bättre förr än nu, vill seriöst bara sjunka ner i min säng och aldrig mer gå upp. Men har lovat min käre vän jonna att träffa henne, så ska snart iväg. Ska bli skönt ändå. puss så länge.


idag..

Jag och Malin på väg till skolan idag. :)




me Today

Hej på er! jag kom precis hem ifrån skolan och har bytt om till mjukiskläder. Dagen har gått bra, förutom att vi har fått ett nytt projekt att jobba med. Men det känns en så länge helt okej, vi har inte börjat på det en. Ikväll blir det att sitta och plugga matte och engelska, ligger lite efter just nu, för att jag inte orkat plugga. "inte bra"..

Så här såg jag ut idag iallafall..



Tummen upp!

Bara älskar hennes hårfärg! Dock skulle man ju såklart själv inte passa i det, men den där hårfärgen är verkligen snygg på vissa!



Förvirrad!

Okej jag är jätte förvirrad och fattar inte någonting just nu. Dom har inte ringt.. Vet inte riktigt vad som har hänt. det var ju sagt att jag skulle läggas in idag, få en behandlare, matschema osv. Kanke blev det uppskjutet en dag? får väl se om de hör av sig lite senare, Jobbigt att jag kanske legat och oroat mig hela natten i onödan, nu kommer det ju bli en till sådan natt.. suck, aja då kanske man kan pallra sig ner till träningen och säga hejdå till några vänner om jag inte behöver åka dit ikväll. Aja just nu ligger jag framför tven och dricker citronvatten, barnprogram är det som visas hehe, man måste ju få vara lite ibland:)


mums! iskallt och supergott

Då var det dags..

Godmorgon! Har knappt sovit någonting inatt och känner hur jag nästan inte håller mig vaken.. Dom Har ännu inte ringt, men kommer nog få ett samtal när som helst, Har inte riktigt packat helt klart men fixar det sista precis innan vi ska åka. Idag kanske det blir lite dålig uppdatering från min sida. kommer att ha möte med massa och ska lägga upp matschema osv, allt är ju helt nytt. så kommer ha ganska fullt upp idag tror jag. men vi hörs senare puss!


Mitt hem för ett tag då..


kort

Usch vad nervös jag är nu, känns som om jag aldrig kommer kunna somna.. Det kniper i magen och jag mår riktigt illa. Känner mig nog mest rädd tror jag. Vet ju att jag inte kommer kontrolera mitt liv själv. Ångest säger jag bara. Vi hörs imorgon i alla fall, vet inte en vilken tid jag kommer åka dit, utan dom skulle ringa på morgonen, så tidig uppstigning blir det ändå puss

wish you good luck..

Ikväll är sista kvällen som sophie kommer att vara hemma på ett par veckor. Hur många vet ingen riktigt, det återstår att se, men minst två iallafall. känns redan helt fel, vi träffas ju hela tiden och nu kommer det inte bli lika ofta. Men det känns skönt att hon ska få hjälp nu, men samtidigt jobbigt, för jag vet hur jobbigt det är att ligga där. Jag har ju legat på exakt samma ställe. Vet hur tufft hon kommer få det. Men jag hoppas att det kommer gå bra och att hon blir friskare. Jag hoppas också att jag ska kunna ta tag i mig själv och kämpa mig till ett friskare liv igen. Det kanske blir lättare nu när hon också får hjälp. Hoppas det iallafall.


Vi tar oss ur det här en dag! och jag finns alltid här för dig..


svar på era frågor!

 

Anonym om Fler svar till frågestunden:

Hur kunde du spy så mycket i Karibien? Märkte inte din familj att du gick iväg på toa efter måltiderna och hördes det inte? Eller har du lärt dig att spy tyst eller vad man ska säga?

Svar: Jag Sophie och Angeica hade ett eget hotellrum, så det var ganska lätt för mig att komma undan med det..

 

 

Anonym om Frågestund!:

är några av era kompisar sjuka? =)

Svar: Ja vi har två kompisar som är sjuka..

 

 

Ida om Feelings:

Mikaela Mood: Inte för att jag har några erfarenheter om ätstörningar men jag tror defentivt inte att du vill ha det. Lagom är bäst! :)
Sophie och Angelica: Anser ni att andra är tjocka , som ni kollar på? Tycker ni att folket runt omkring er äter mycket?
Svar: Nej, vi anser att de ser helt normala ut. Och vi tycker inte att de äter mycket osv. man tänker mest på det som handlar om en själv. :)

 

kelly om Frågestund!:

1. hur många läsare har ni ungefär per dag?
2. hur långa är ni?
3. hur reagerade era föräldrar om era sjukdomar?
4. tror ni att ni kan vara ett dåligt inflytande på eran lillasyster?
5. dom ni umgås med på fester osv, linus och dom typ hur reagerade dom när dom fick veta hur det va och stöttar dom?
6. är det jobbigt att äta med personer ni inte känner så bra?
7. hade ni någon ångest att börja ny skola och så när man ska lära känna helt nya personer?
kram på er!

Svar :

1. Vi har ju knappt bloggat i två veckor.. men det är lite olika men det ligger runt 250 unika om dagen för tillfället :)

2. Sophie är 155 cm och Angelica 158 cm.

3. Ja de har haft och får alla möjliga olika reaktioner. Allt från att vara arga till att vara ledsna. Sen har det också påverkat mamma ganska rejält och hon brukar gå ner i depression ganska ofta.

4. Ja absolut. Vi tror inte, vi vet att vi är det.. :(

5. de har vetat att vi vart sjuka, men jag Angelica tror de blev lite förvånade när de fick veta exakt hur allt låg till och jag vet inte riktigt vad de tycker.. Vi brukar inte prata så jättemycket om just de grejerna, men det finns några som man kan prata om nästan allt med utav dem och genom att bara prata så tycker känner man sig starkar på något sett.

6. Ja att äta med folk man inte känner så bra, kan kännas jobbigt ganska ofta.

7. ja vi var båda väldigt nervösa, dock började Sophie tillsammans med Julia och hade någon att vara med innan man lärde känna nytt folk osv.

Men jag Angelica började först själv på klara södra gymnasiet och det var faktiskt jobbigt då jag är en ganska blyg som person, men jag bytte senare till Realgymnasiet och där kände jag Malin sen innan. Och vi har nu båda fått nya vänner i klassen.



Anonym om Frågestund!:

1. Hur mycket poäng gick ni ut gymnasiet med?
2. läser era föräldrar bloggen?
3. kostar dt något att gå på behandling? :) grym blogg

Svar:

1. Angelica gick ut med 320 p och Sophie med 290 p.

2. Nej inte vad vi vet i alla fall.

3. Nej inte för personer som bor i Sverige tror jag, men personer från andra ställen kan få betala flera hundra tusen tror jagatt det är... (är inte säker)

Tack! :)

  


Efter att vi fått vår betyg i skolan!



Anonym om Frågestund!:

söta ni båda är! är lika på sättet o allt med? <3

Svar: hm.. asso vi har ju samma smak på kläder, saker, mat osv. men vi har ju olika personligheter även om vi kan vara lika till sättet också. :)

 

Anonym om Frågestund!:

Vilken är den största skillnaden på er? Utseendemässigt och personlighet :)

Svar: Oj den var svår.. Men just nu är det väl hårfärgen, eftersom Sophie har blivit brunett.

I personligheten, den var ännu svårare.. Men det måste vara att Angelica alltid har höga krav och vill att allt ska vara perfekt. När hon väl ställt in sig på något så ska hon nå det, hon tar inte ett misslyckande. Medans Sophie kan slappna av och inte ta allt lika allvarligt .

 

Melinda om Fredag:

Går du (Angelica) på östra real gymnasiet? Om du gör det, kan du inte berätta hur det är där? Är det bra? Kram :)

Svar: Nej jag går inte på Östra real, utan på real gymnasiet. Det är två helt olika skolor. Kram :)

 

Anonym om ..:

kan ni börja skriva vad ni äter varj dag?

Svar: När sophie börjar på behandling, så kommer det skrivas hur hennes matchema ser ut och vad hon äter osv.

 

 

amanda om school today:

Gud vilken fin header ni har ! är det ni som har sjort den eller nån annan ? kram <3

Och har ni typ anorexia kombinerat med bulimi?

Svar: Nej det är inte vi som har gjort den, utan det är vår älskade vän michaela som gjort den.

Ja för tillfället har vi dett.


 
Mickis som gjort vår header.


Anonym om Liar liar:

Vad gör man på den där mando kliniken?? <33

Svar: man får hjälp att  ta sig ur sjukdomen och de hjälper en med maten osv. <3

 

L om More answers on your questions:

an kan ju inte ligga med någon om man inte har mens för det är farligt för kroppen,
så har ni legat med någon då ni haft mens eller när den blivit utebliven ? önskar verkligen jag var lika smala som er båda, tycker ni har jätte fina kroppar och jag har problem med maten och tränar 5 pass i veckan plus 2 matcher ofta och äter lite mat. me¨n vill inte ha en sjukdom bara ha en snygg kropp, jag har ätstörningar och har haft gränsen till anaroxi.. puss

Svar: det är inte Farligt att ligga med någon när mensen är utebliven.. Att bli smalare är inget att sträva efter, om du tränar så mycket så har du en del muskler antar jag och jag skulle göra allt för att bli lite större och få muskler. puss

 

Hedda om Just nu:

Du är supersöt osminkad som sminkad! :D En naturlig skönhet helt enkelt. Kan ni lägga ut lite mer helkropps outfit? Så snygga ju, puss <3

Svar: tack!  :) jo vi försöker att lägga ut, men det är svårt att hinna med, men vi ska försöka att bli bättre på det :)

 

matilda om Svar på fler frågor!:

Hej! :D
När tog ni hål i navlen? Gjorde det ont? Hur lång tid tog det innan det läkte?
puss!

Svar: för ett år sen ungefär. Och det kändes en del kan vi säga. Och det gjorde ont nån vecka efter och så. För oss tog det ganska lång tid innan det läkte. Vi båda fick infektion i början, men efter det har det inte vart några problem.

 

Therese Jensen om More answers on your questions:

hejsan.
vet inte om ni har koll på detta men jag är 16 år, är ca 162 och väger 52 är det normalt eller för mycket? tacksam för svar :)
Kram!

Svar: det är absolut inte för mycket! Helt normalt :)

 

Anonym om More answers on your questions:

Vilka andra kliniker än Mando har ni varit på?? :)

Svar: Sophie har inte vart på några kliniker förut, men jag Angelica har legat på Stockholms center för ätstörningar, Mandometerkliniken och sen på Södersjukhuset.





Outfit

Lite ful söt outfit för idag! Firade ju min älskade farmor, Måste bara säga att jag ska fan bli som henne när jag blir gammal, alltid på bra humör, hatar pansionärer som är griniga och tråkiga, diss på det asså!



Time to shine

Nu åker vi och tar en tjugominutare i brandbergen hörs sen puss!




facelook- osminkad

Lodis och osminkad, så här ser jag ut just nu.



bruno mars - just the way you are

Godmorgon på er! vaknade precis av att mamma väckte mig för att vi  ska åka till farmor som fyller år om en timme, så hinner inte direkt börja sminka mig och så. men ska fixa mig lite smått sådär.. Jag kommer skriva ner när jag kommer hem igen. så länge får ni en riktigt bra låt. :) puss!




Liar liar

Sitter just nu och kollar på filmen liar liar, sjuk film men lite smårolig ändå, sjukt roliga bloopers:)
Dock är den snart slut och då ska jag nog börja kolla alla missade avsnitt utav paradise hotel, alltid lika roligt!





Just nu

Jag kom precis ut från duschen och sitter just nu framför tven, det vart en hemmakväll idag, ganska skönt, för jag var verkligen inte taggad på att dra ut ikväll. Hoppas inte alla drar på värsta festen bara, skulle vara tråkigt att missa, hehe :) men men, nu ska jag kolla vidare. puss på er!

Jag just nu..




More answers on your questions

Anonym om Tipsar!:

jag tror jag håller på att få någonting men inbillar mig bara nog, hur kände ni er i början ?

det började för nån vecka sen jag liksom bara tappa aptiten helt så åt inget på den dagen, sen åt jag inget till frukost dagen efter och nu har jag stannat där i några veckor (drygt 2) och försöker äta men känner hur det vrider sig i magen liksom . jag vägde ca 38 kg, och nu ligger jag vell runt 36. Jag brukade äta normalt, men nu äter jag vell två måltider om dagen kanske, tycker inte jag är tjock. men som jag är nu vill jag inte riktigt se ut, hur kände ni er , var det såhär?
ni är starka ! :)

Svar: Jag förstår om det kan kännas jobbigt med maten och du väger ganska lite.. Nu vet jag ju inte hur gammal eller lång du är, för sådant påverkar ju också.. Men som du beskriver så äter du alldeles för lite. Du säger att du inte tycker att du är tjock, men att du inte vill se ut som du gör nu. Vet inte om du menar att du vill gå upp eller ner mer i vikt.. Men du bör absolut försöka äta mer så att du inte hamnar i sjukdomen, för i början inser man inte att man är på väg in i den och det är ett helvete att ta sig ur den. Om jag ger dig ett förslag, så tycker jag att du ska ta kontakt med en dietist eller skolsköterska och på den vägen kunna få hjälp med hur mycket och vad man ska äta. / Angelica

Tack! :)

 

Anonym om Tipsar!:
Hej har ni varit på en sån där klinik på liksom heltid eller vad man säger innan? Isåfall hur var det? Jag ser verkligen upp till er, ni är så starka som vill ta
er ur det här! :)<3

Svar: jag Angelica har legat på klinik på heltid i sammanlagt 9 veckor. Det var riktigt hemskt, eftersom man fick börja kämpa emot sjukdomen, det var alltid någon som sa åt en vad man inte fick göra och man fick aldrig vara ensam, inte ens gå på toaletten utan att behöva ha dörren öppen osv.. Men samtidigt var det väldigt bra eftersom det hjälpte en att ta sig ur sjukdomen mer och mer. Dock räcker inte 9 veckor, utan sen vart det dagvår hur länge som helst och efter det träffade man kliniken några gånger i månaden och sådär. Sen följer kliniken upp en tills man blir helt frisk egentligen. Men så vart det inte får mig och det är väl därför jag har blivit mycket sjukare igen.

Vad roligt att höra! Tack :)

 

malin om Tipsar!:
Vilka tycker ni är dom snyggaste killarna i världen?

Svar: Oj den var svår, det finns många.. Vet inte vem vi tycker är snyggast, men vi båda tycker att Chad Michael Murray är en riktig heting!

 


Chad Michael Murray


Anonym om Mera svar till frågestunden:
Vem av er är äldst? :)
Svar: Angelica är 1 minut äldre en Sophie ;)

 

Anonym om Kvällens:
Liten out of topic question men vad hände med er när polisen stannade partybussen?
ni är så stört jävla fina båda två, helt otroligt! be strong!

Svar: haha jag så här var det. Sophie var ”kissnödig” så vi stannade vid Donken i stan, för att hon och några andra skulle gå på toa. Då stod polisen utanför och tog henne.. så de ställde en del frågor och ringde hem till våra föräldrar. Sen skjutsade de hem mig och Sophie i polisbilen och tog vår dricka. Dock tog polisen inte dem som satt i bussen utan de kunde åka vidare hem.

Tack så mycket! :)



Bilder från bussen!


S om Kvällens:

Hur påverkas eran lilla syster?..väger ni mindre än henne?..har hon någon gång sagt "vad tjock jag är, jag vill vara smal som sophie och angelica" ?..hoppas ni mår bättre snart..

Svar: Hon tycker såklart att det är jobbigt, för det skapar ju en hel del tjafs i familjen. Jag vet faktiskt inte vad hon väger, men tror inte att någon av oss väger mindre en henne.
Ja ibland har hon sagt att hon är tjock och en gång sa hon ”jag vill se ut som Angelica när jag blir stor” och det svider verkligen när hon säger sådant. Men då brukar vi säga till henne att hon har en jättefin kropp, som hon ska vara nöjd med. :)

 

Anonym om Kvällens:

Gör era ätstörningar så att eran mens blir utebliven? Jag har samma problem som er, men ni verkar så starka båda två och jag önskar att jag var lika modig! :)
Svar: Ja tyvärr så är den utebliven för oss båda.
Det är svårt att vara stark i dessa situationer, oftast känns allt så fel, man vill bli frisk men samtidigt är det något som tar emot.. hoppas du vågar ta steget att få hjälp! :)

 

 

Anonym om Mot Michaela:

Kommer du kunna blogga där ?
kommer din syster blogga ?

& hur gamla e ni ? snälla svara på om ni kommerr kunna blogga och hur gamla ni är.. <3
Svar: vi kommer båda att blogga. Sophie kommer ha ganska mycket tid till det, men det kommer inte bli så mycket bilder från hennes sida.
Vi är födda 94 och fyller 16 om exakt en vecka :)

 

Anonym om Dagens Snyggaste:
vart är koftan med pälsluva ifrån? :)
Svar: den är från: asos.com :)



Hjälp mig!

Okej just nu håller jag på att skriva en packlista till vad jag ska ha med mig till kliniken på måndag, men det går inte direkt bra, jag komer typ inte på något jag kan ha med mig som jag kan sysselsätta mig med, förutom kläder och sånt har jag med mig det här:

  • Dator
  • Ipod
  • Mobil
  • Kamera
  • Filmer
  • Tidningar
Har ni något förslag på vad jag mer kan ha med mig så jag kan fördriva tiden? hjälp mig gärna! föresten till er som undrar så kommer jag kunna blogga där borta, kanske kommer jag dock inte ha så mycket att använda min kamera till. men ska försöka hitta något att fota:) ni kommer ganksa mycket att få följa vad jag behöver äta varje dag osv och sklart vad jag har för mig. Men hjälp mig gärna på vad jag kan ha med mig och sysselsätta mig med! puss



Feelings



Det är bara idag och imorgon kvar, kvar tills jag flyttar dit för några veckor i alla fall..Känner mig helt deppig vill bara sjunka igenom marken typ. Känner mig jätte nere..Har ingen lust till någonting. Bara längtar tills allt är över. På något sätt ska det bli skönt att liksom bara släppa allt, nu står det ju inte i mina händer längre. Eller jo det gör de ju för det är jag som måste kämp, men jag kommer inte kunna ha samma kontroll längre, känns jobbigt att jag inte kommer kontrolera det själv, utan att någon annan ska göra det, är rädd för en förendring. Känns som att ingen förstår, Känns som att alla bara tror att man är dum i huvudet, verkligen alla.. Jag vill inte, jag orkar inte, allt känns helt jävla meningslöst. Vill berätta men ingen förstår, Tänk om man kunde välja när man ville leva och när man ville vara död. fan vad bra livet skulle vara då.


Black and white

Svart och vitt, gillar det enormt. Riktigt snyggt!




the story has no end

Godmorgon på er! Jag har precis vaknat och ja inte gjort något särskilt. Idag vet jag inte vad som händer. De flesta ska väl säkert ut ikväll, men jag vet inte om jag har lust helt ärligt. Jag känner mig bara allmänt deppig just nu. Hela situationen tar liksom kol på en innefrån. Alll ångest och smärta sitter där dygnet runt och jag försöker vara stark, försöker stå upp för att inte påverka alla runt om mig. Men snart brister jag, jag orkar inte bära på allt längre. All räddsla för vad som kan hända med dig, med familjen och till och med vad som kan hända med mig, får en att känna sig så så hjälplös. Jag vill bara att allt ska bli bra, men kommer det någonsin att bli det? kommer vi någonsin bli en hel familj igen? eller är det redan försent? Det är frågor som jag hela tiden funderar på, men innerst inne vet jag redan svaren. Det är försent, det kommer aldrig bli bra, vi kommer aldrig bli en hel familj igen..



I can pray and hope, but I already know the answers, I know how this story will end.


Svar på fler frågor!

Anonym om ..:

Hur har er lillasyster Elin reagerat på er sjukdom? Vet hon vad den innebär? Har hon påpekat att ni är smala?

Svar:

1. Elin har blivit mer tystlåten, är liksom rädd för att säga saker känns det som, liksom rädd för att vara i vägen på något sätt. Det känns jättejobbigt att hon inte får den uppmärksamheten som hon egentligen förtjänar..

2. Elin förstår i dagens läge vad sjukdomen innebär, men för två och ett halvt år sen när jag Angelica vart sjuk i sjukdomen, så förstod hon inte så mycket, eller hon förstod att det var farligt och så, men inte var det var direkt.

3. Hon påpekar ibland att vi är smala, men oftast skäms hon när hon sagt något, som om hon tycker att det är fel att säga något.. Bilden nedanför är på henne.





Ida om Kvällens:
Kan man få se en bild på alla er tre systrar? :)

Svar: Jo det kommer säkert komma inom en snarare framtid hoppas jag. :)

Anonym om ..:

Hur svälte ni er? Asså liksom slutade ni äta och sen åt ni eller? I så fall hur länge åt ni inte på??

Svar: ingen av oss har slutat att äta helt under långa perioder, däremot åt jag Angelica extremt lite under månader, kunde handla om ett glas dricka och några tuggor till middag per dag ungefär, det är svält och är en del av anorexian.

 

Anonym om Next:

Känner du av att du har problem med njurarna (hur i så fall) eller hur upptäcktes det?

Jag Angelica känner inte av att de problemen finns, jag känner mig inte sjuk på något sätt i kroppen direkt. Däremot har prover visat att mina njurar är sjuka och därför går jag på ständig kontroll.

 

Ida om Next:

Lycka till! Är det din mamma i bakgrunden av den andra bilden? :)

Svar: Tack! haha ja det är det, men hon blev extremt konstig på bilden.. Det finns andra bilder på bloggen på henne där hon ser lite piggare ut.

Anonym om Massa jävla nålar!:

Jag älskar eran blogg och hur ni är öppna med era problem.
onödig fråga men vad är eran favorit mat?:)

Svar: Vad roligt att höra vi blir jätteglada.

Vi båda föredrar Grillat kött, eller kyckling med en god sallad och någon dressing till.


 

Anonym om Massa jävla nålar!:

Hej, kommer med en ganska viktig fråga eller det tycker jag iallafall. Vad var det som gjorde att ni tänkte på de här sättet? Asså tyckte ni att ni var tjocka eller var det nåt annat? Puss på er! :)

Svar: om du läser våra berättelser så kommer du få svar på hur vi båda kände osv. :) puss på dig med!

 

Anonym om Mot Michaela:

hej gud vad tråkigt att ha det men liksom när ni kollade er i spegeln tyckte ni att ni såg tjocka ut eller ?
och tycker ni inte om att äta ?
jag har sluatat äta godis i snart 3 år och sluatat dricka dricka i 2 år

snälla svara på mina frågor och ni är så himmla fina och har så fint hår vilken bra blogg läser den hela tiden typ :)

 

Svar: Tack så mycket, vad gullig du är :) om du läser i bloggen så tror jag att du får dina svar :)

 

Anonym om Massa jävla nålar!:

Är det inte vääldigt skönt att ha en tvilling som vet vad man går igenom? Gud vad skönt det skulle vara att ha en tvilling!! :)

Svar: Jo på ett sett är det väldigt skönt, vi står varandra så när och kan verkligen snacka om allt. Och vi förstår verkligen varandra. Men sen är det samtidigt jobbigt att se någon som står en så nära vara så sjuk.



Vi står varandra väldigt nära.


Anonym om Skolan idag:

När ni äter, går ni fortfarande och spyr upp det eller har ni slutat med det? Och när ni äter äter ni bara nyttigt då? Håller ni båda fortfarande på och spyr och försöker bli smala? Starka tjejor!! :)

Svar: Vi håller på att ta tag i det nu och vi kommer båda att få hjälp nu, fast på lite olika sätt. Ja helst något nyttigare är väl att föredra.. Tack! :)

 

 

Anonym om Skolan idag:

Vilka skolor går ni på?? :)

Svar: Det står lite längre ner i bloggen, men Angelica går på Realgymnasiet i liljeholmen och Sophie går i Nacka gymnasium.

 

Anonym om Tipsar!:

Jag har oxå fått den känslan, att jag liksom inte får gå upp i vikt utan att jag måste bli smalare. Jag är ca 160 och väger 53 kg. Det tycker jag är för mycket... Jag har den senaste veckan ätit och sen spytt upp det för att jag vill bli smal. Jag vill verligen inte få ätstörningar men känslan går inte bort!

Svar: Det är absolut inte för mycket! Vikten är egentligen bara siffror som man inte ska bry sig om.. om det precis har börjat för dig tycker jag Angelica att du ska söka hjälp nu, även om du inte har gått ner i vikt. Jag tycker du ska söka till mandokliniken, det är den bästa av klinikerna i Stockholm enligt mig och jag har vart på de flesta. De kan hjälpa dig att lägga upp ett nyttigt schema för hur man ska äta.

 

jossan om Mera svar till frågestunden:

Skulle ni bli 155-158 cm i vilket fall som helst eller stannade ni i växten när ni fick aneroxia/bulimi?'

Superfin blogg! Sköt om er tjejer!

Svar: Egentligen skulle sophie bli 158 cm och Angelica 163 cm lång. men båda slutade att växa pågrund av sjukdomarna.
Tack!



Fredag

Kom just hem från torvalla, var och kollade på träningen, bäst att passa på för sen kommer jag ju inte kunna komma ner dit på ett tag, satt i alla fall och pratade med min käre vän isabelle, jätte skönt! kanske är allt inte bara negativt, kanska ljuger jag innerst inne för mig själv.. vet inte men kanske något jag ska tänka på? Kvällen tillbringas i alla fall hemma hos mig med michaela, mysigt sådär. Har inte så mycket mer att komma med för tillfället. hörs senare puss!

Tack till er

Detta inlägg skrivs för att tacka alla er som skrivit och skriver så fina och gulliga komenterer och ord till oss. Det värmer ska ni veta! Det är så himlans roligt att läsa det ni skriver och vi är verkligen tacksamma för allt!


school today

Kom för ett tag sen hem ifrån skolan och har slängt på mig lite mjukiskläder och lyssnar på musik.. idag var jag hos läkaren och det gick väl bra, de röntgade inte njurarna, utan ska göra det nästa gång istället.  Men det togs vikt, längt, blodtryck, blodprover och yttligare några till. Jag har inte fått svar på de en, så jag vet inte vad de visade, men får nog reda på det snart..

Två bilder ifrån skolan idag.. puss på er!




..

Texten beskriver ganska bra hur jag känner just nu..

tired on everyting

feel weak.
feel tired.
feel sad.
I try to run.
trying to hide.
But wherever i go, you always be whit me.
trying to let you go. but you are stuck in me.


Svar till frågestunden!

ida ♥ om Frågestund!:
Jag undrar om ni tycker att normalviktiga ser tjocka ut? Eller om det bara är er själva ni ser.
Är ni på bättringsvägen?
Lycka till. Ni verkligen jättestarka och jag hoppas ni blir bättre.

Svar: Nej vi tycker inte normalviktiga ser tjocka ut, det är bara sig själv man tänker på och hur man själv ser ut. Just nu är vi inte på bättringsväg, men sophie börjar ju behandling på måndag.

 

Anonym om Frågestund!:

Har ni något problem med att hitta kläder som passar er? är det ofta ni kanske får handla på barnavdelningen eller hur är det? måste vara jättejobbigt att hitta kläder tänker jag :(

Svar: Vi handlar kläder på vanliga affärer som gina och bikbok osv.  Men det är ju inte alltid allt sitter bra.. jeans och underdelar kan vi dock inte ha i vanliga butiker, använder därför sällan jeans.

 

Anonym om Frågestund!:

Hur lyckades du få 320 poäng när du varit borta så mycket Angelica?

Svar: Jag var ju borta nästan hela 8an, men pluggade ganska mycket hemma då. Tog sedan igen väldigt mycket i 9an, gjorde extra arbeten osv. kämpade verkligen i skolan.

 

Anonym om Frågestund!:

Asså anorexia är ju jättefarligt på flera olika sätt men det jag tänker på nu är, visste ni att ni kunde förlora er menstruation? Har den kommit tillbaka?

Svar: Ja det är jätte farligt och kroppen kan ta skada för livet, När Angelica blev sjuk visste vi inte riktigt det, men när sophie blev det visste vi båda om det. Nej den har inte kommit tillbaka..:/

 

s om Frågestund!:

Ni brukar ju festa ganska ofta, hur går det med eran sjukdom med tanke på att alkohol innehåller ganska mycket dåliga saker och sjukt mycket kalorier?
vilken är eran favoriträtt eller va kanske..? kanske låter dumt..:( ni båda är jättejätte söta hoppas det går bra för er!

Svar: När vi dricker tål våra kroppar mycket mindre alkohol än alla andras, så vi blir väldigt lätt påverkade. Det är verken bra för en frisk eller sjuk person. Och ja det innehåller väldigt mycket kalorier.. klart man tänker på det, men det brukar inte hindra oss.

Favoritmat skulle vi båda säga någon god sallad med en köttbit eller kyckling. Med någon god sås. Inte bara för att det är nyttigt utan vi tycker det är otroligt gott. Annars är vi också ganska stora fan av asiatisk mat:) tack

 

Anonym om Frågestund!:

Är ni oskulder båda två ?

Svar: nej ingen utav oss är oskuld.

 

Elin om Frågestund!:

Vilka skolor går ni i?

1. Är det verkligen bra att ni är med varann o ser hur båda är smala, känner ni inte att ni inte vill vara större än den andra eller peppar ni varandra?
2. Men ändå, hur från allra första början tänkte ni att ni var för stora, ni har ju alltid varit små vad jag förstått? eller ?
Måste säga hur sjukt vackra ni är. Önskar att man kunde göra något...
3. Vill bara att ni kan få ett tips som kanske är jobbigt, men det finns många filmer, och tvinslag om just ätstörningar där det gått riktigt illa till...kanske om ni kollar på dom så får ni en tankeställare?
skötom er! puss

Svar: Sophie går i Nacka gymnasium och Angelica i Realgymnasiet

1. Nej egentligen är det väl inte speciellt bra att vi umgås med varandra, och även om vi försöker stötta varandra så drar man väldigt lätt ner varandra. Och det är klart att man jämför sig mycket med varandra.
2.  Man tänkte nog bara att man liksom ville vara lite smalare, bara lite, sen blev det en ond cirkel som inte gick att komma ur, båda var normala från början.
3. Tack för tipset! Puss

 

elin om Frågestund!:

Jag tycker ni är så sjukt starka som ändå går ut med att ni har den här sjukdomen, & att ni också pratar om den.
Men alltså, när ni mår såhär, och slutar äta och så.. hur ser ni då på andra? Alltså, när ni äter? Typ att " gud va mycket hon äter, blablabla"
eller lixom, handlar allt om vad just NI får i er, eller går det ut över andra också?
Ni är så sjukt fina tjejer, hoppas ni förstår det.

Svar: Nej vi tänker verkligen inte så om andra, vi tycket det är jätte skönt när vår kompisar äter för då känner vi att vi kan äta mer. Vi tänker verkligen inte att andra äter mycket.  Utan allt handlar bara om sig själv typ. Tack:)

 

Anonym om Frågestund!:

Triggar ni varandra till att gå ner i vikt eller försöker ni stötta varandra till att bli bättre?
Jämför ni er med varandra typ så att ni äter exakt lika mycket, väger lika mycket ect?
Går ni i någon behandling nu?

Svar: Vi försöker stötta varandra men klart att man jämför sig. Men vi tävlar inte mot varandra för båda vill bli friska. Nej inte just nu, sophie börjar på måndag.

 

Anonym om Frågestund!:

Har ni förlorat vänner på grund av sjukdomen? Eller finns de dem som verkligen stöttar er?

Svar: Vissa vänner har man tappat kontakten med lite grann, men vi har vänner som verkligen finns där och stöttar, dom är underbara.

 

Anonym om Frågestund!:

Vad tycker ni om bella wihlborg? Är hon awesome?

Svar: såklart! Värdens coolaste brud ju! Bäst på alla sätt.

 

Anna om Frågestund!:

Vilka är era favorite butiker?:) shopper ni på samma ställen eller är de mycket olika? Ni har jätte söta outfits!

Svar: Vi har väl ingen favorit direkt, shoppar på de vanliga affärerna  som H&M, gina, bikbok, new yourker osv.

 

Anonym om Frågestund!:

Vad hette era senaste pojkvänner?
Var det jobbigt i början när ni svälte er?
Hur kommer det sig att även sophie fick sjukdomen?
Hur fick ni så bra betyg?
Måste bara säga att ni är sjukt fina båda två och lycka till!

Svar: John och Oskar.

Ja i början var det lite jobbigt men man vänjer sig.

Man blir som man umgås kan man väl kanske säga.. hon sjönk med i det.

Vi pluggade väl rätt mycket, gjorde de arbetena man skulle göra.

Tack tack:)

 

Anonym om Nytt!:

kan ni köpa kläder på vuxenavdelningar ? eller typ gina o så ? :/

Svar: ja fast inte jeans och sånt det är väldigt förstort..

 

Anonym om Svar till er.:

Hur går det när ni dricker med era ätstörningar? Är det så att ni inte tål så mycket och det tar väl mycket på kroppen?
Kram på er båda<3

Svar: jo vi är väldigt lättpåverkade.. och inte bra för kroppen direkt.


Anonym om Schoolwork!:

ni är väl 94:or? vilket gymnasium går ni och vilken linje? : )

Svar: ja vi är 94 :) Sophie går Nacka gymnasium, linjen teknik inriktning disagn. Angelica gå Realgymnasiet, linjen äventyrsturism inriktning natur.

 

Anonym om Ny vaken:

Tjaa, jag är ert största fan! Undrar vad ni tycker om den där bella (wihlborg).. Verkar vara en sjukt cool tjej!

Svar: ja Hon är riktigt ball,  snygg och klok.

 

Anonym om Frågestund!:

Ni är superstarka som går ut med allt det här! Tror på er tjejer!
Men frågan, har båda ni bulimi eller är det bara sophie?
Har ni en bra relation till eran mamma?
Hur skulle ni båda beskriva er själva och hur beskriver ni varandra?
Kram på er, ni är superfina. Hoppas allt går bra för er<3

Svar: Vi har tyvärr båda bulimi, Angelica hade anorexia förut men har nu utvecklat bulimi.

Våran relation till våran mamma är inte så bra för tillfället. Eller inte bra över huvud taget kanske man kan säga. 
Det är svårt att beskriva sig själv hehe.. Men jag Sophie skulle beskriva Angelica som, envis, höga krav, och smart. Jag Angelica skulle beskriva sophie som smart, Glad, dålig humor. Tack tack:)

  
mamma

Anonym om Frågestund!:

Märkte ni någonting på erat utséende när ni svälte er själva? Alltså typ, fick ni dålig hy, mer hår på kroppen? Såg ni tröttare ut? Fick ni dålig andedräkt?

Svar: ja för det första vart vi ju underviktiga och förlorade alla kvinnliga former. Vi fick mer hår på kroppen , medans vi tappade hår på huvudet.  Vi kan ibland se väldigt trötta och slitna ut pågrund av sjukdomen.

 

 

Anonym om Frågestund!:

Kan inte ni lägga upp bilder från hur ni var förut och hur ni är nu? :)
kram!♥

Svar: Finns typ inga gamla bilder på Angelica, men gamla bilder på sophie kommer upp i bloggen lite då och då:)

 

Anonym om Frågestund!:

1. Hur mår och drabbas era föräldrar av det här? Är det så att dom tvingar i er mat? äter ni middag med dom ändå och så fast dom vet att ni har bulimi? 2. vad äter ni ungefär på en dag? 3. Äter ni i skolan? 4. tycker ni idag att ni är smala eller tjocka..? 5. Ser ni ofta ner på andra och tycker att dom är tjocka eller så? 6. Vart och hur bor ni? :) 7. Har några av era kompisar haft/har ätstörningar? 8. Hur har ni det hemma med maten och så? 9. Vilka är era favorit affärer och var får ni eran snygga inspiration ifrån? =)
Kämpa på tjejer, ni kommer klara det. många som tror på er. kram!! <3

Svar:

1.Dom drabbas väldigt mycket och mår ganska dåligt utav det. Dom försöker tvinga i oss mat men det blir oftast tjafs. Jag vi äter middag med dom.

2.Vad vi äter på en dag ser olika ut för dag till dag

3. I skolan äter vi men inte mycket.

4. Smala.

5.Nej vi ser inte andra som tjocka, det handlar om en själv.

6. Vi bor i en villa i Gudö som ligger i Haninge, det kommer komma ut bilder på hur vi bor någon dag.

7. Ja vi har kompisar som både har och har haft det.

8. Våra föräldrar brukar kolla hur vi äter men det funkar inte speciellt bra.. hatar när dom påpekar saker som angår det.

9.Har väl ingen speciell favorit, vi handlar på de vanliga affärerna, och från hemsidor på internet ibland. Tack så mycket kram!


Next

Godmorgon på er! :) ska bege mig till läkaren nu för att röntga njurarna, ta prover mm. Är faktiskt jättenervös och kunde knappt sova igårkväll. Jag vet inte varför, är bara almänt rädd för tillfället.. Har världes klump i magen och ja är orolig för allt just nu.. Efter läkaren blir det av till skolan tror jag.

Så här ser iallafall jag ut idag, orkade inte sminka mig eller sätta på mig några roliga kläder, se fick bli en liten facelook i webbkameran helt enkelt. :) puss!
 




Massa jävla nålar!

Så nu har jag varit på mando och tagit nya prover och dom visade tydligen ännu sämre, mitt hjärta ligger tydligen riktigt risligt till utan att jag äns Känner av det.. Ska ta yttligare nya prover imorgon, visar det inte bättre kommer jag läggas in akut på Satska sjukhus tills jag får börja på mando på måndag. Shit måste verkligen skärpa mig, vill i alla fall få va hemma de sista dagarna, innan jag liksom flyttar.
Ber till gud att de visar bättre imorgon, dom har höjt min dos på tablätterna så nu ska jag ta 3 istället för 1, men ska fan proppa i mig lite fler idag så att det visar bra imorgon. Åh vill inte ha fler nålar i mina armar dom värker och är helt blåa, tycker faktiskt synd om mig själv..

 Föresten vi håller fortfarande på att besvara era frågor så fler svar kommer! Puss på er så länge!


ska Knarka det här ikväll!

Skolan idag

Tänkte bara lägga ut två bilder ifrån skolan idag.. dagen har vart helt okej, den har flytit på som vanligt. 


Söta Malin! :)


Jag idag!

Är ledsen för dålig uppdatering från min sida idag, men vart  kvar i skolan ett bra tag pågrund av mötet jag hade med skolsyster, läkaren och en tjej ifrån stockholms center för ätstörningar. Det gick väl bra, förutom att jag hatar att sitta och snacka om mitt liv för folk jag inte känner. Det gjordes inget annat en att prata en massa och ja, vi kom väl inte fram till något speciellt direkt..

Jag idag!




Svar till dig!

Anonym om sov sött!:
Hej jag har börjat få ätstörningar och kräkas när jag ätit mennär ni visste att ni hade fått det hur sa ni det till era föräldrar? Var det svårt? Eller var det dom som kom på er? Tacksam för svar o ni är båda skitstarka!! :)<3

Svar: Jag (sophie) ville verkligen berätta för mina föräldrar men jag vågade inte, var rädd att de skulle bli så arga, så jag trodde att jag skulle klara mig ur det själv, vilket man inte gör. Tillslut kom de på mig istället och det är ännu jobbigare en att berätta tror jag. Jag tycker du borde berätta det för dina föräldrar, för om du låter det gå för långt kommer det bara vli svårare och du kan få problem för livet. Säg som det är och så säger du att du vill ha hjälp, och att det var därför du berättade. jag tror nog att dom kommer förstå då, men vänta inte för länge! kram på dig!


Tipsar!

Detta är ett riktigt gott te! Ni bara måste smaka. Passar jätte bra nu på vintern.


Mera svar till frågestunden

Anonym om Frågestund!:

Brukar ni tugga tuggumi ofta? :D
tips om ni gör det! När man tuggar så lurar man magen att den äter mat och då kan man förlora vikt pågrund av det XD Så ät läkerol tabletter det gör att ni får sockersuget tillbaks och ni kanske börjar äta mycket igen :D

 

Svar: Nej vi brukar inte tugga det så ofta.. haha tack för tipset :)

 

Linnéa om Frågestund!:

- kan ni visa hur ni sminkar er/bästa sminktips
- om ni sett twilight, jacob eller edward?
- hur länge har ni haft sjukdomen/sjukdomarna?
- har ni något tips på vad man kan göra för att uppdatera mycket? Ni har jättebra uppdatering!
Diggar eran blogg jättemycket, tycker det är jättemodigt att dela med er av allt ni gott igenom och så. Hoppas ni blir friska snart :D

 

Svar: Jo det kommer komma ett inlägg senare när vi har tid, där vi kommer visa hur vi sminkar oss och våra tips:)

Edvards personlighet men jacobs utseende

Tips.. ja vi är ju två så då blir det mer uppdatering. Så det kan ju vara ganska smart.. annars kan du visa i bloggen saker du vill göra och ha osv, inte bara skriva om vad man gör om du fattar:) tack

 

Anonym om Frågestund!:

Hur var det att börja i gymnasium med helt nya folk och hur berättade ni om eran sjukdom eller gjorde ni det? måste varit jättejobbigt kan jag tänka mig... :(
ni är förövrigt jätte jätte söta och hoppas verkligen på er att ni tillfrisknar!! <3


Svar: Det är kul att träffa nytt folk! Jag sophie valde att först inte berätta för någon, ville liksom ha en ny start osv, men mina lärare vet och nu vet även några i min klass varför jag inte kommer gå i skolan. det var jobbigt att berätta, men de tog det bra tror jag.

Jag Angelica har också gått ut med det till mina lärare, Dom jag umgås med vet det också för det hände en sak i skolan som gjorde mig upprörd och då undrade dom varför så jag berättade.

 

Anonym om Frågestund!:

1. Hur kom ni på tanken att ni skulle börja spy?
2. Klarade ni av att spy upp något på första försöket eller har ni övat för att få upp maten?
3. Fräter det inte en massa på fingrarna från magsyran eller så?

 

Svar:

1. Det var nog bara att man tyckte man åt för mycket, och att det var lättaste vägen att få bort det.

2. ja.. men desto mer man är van desto lättare blir det.

3. ingen utav oss använder fingrarna när vi spyr.


Anonym om Frågestund!:

Om ni var friska skulle ni äta vad ni ville då? vill ni vara större?(inte feta)?
Hur tänker ni (med mat och liknade?)
jag vill vara lika smala som er, hur ska jag gå tillväga?

 

Svar: Om man är frisk så ska man kunna stoppa i sig det man vill, vi hoppas att det blir så när vi är friska. Ja vi vill vara större på ett sätt men det är något som sätter stopp, man vill inte så ut så här, vill bara spy när vi ser hur vi ser ut. Men det är något som hindrar en att gå upp i vikt, vet inte riktigt vad.  Blir verkligen ledsna när du säger så där. Det är verkligen inget att sträva efter. Man vill nästan hellre vara död en att ha detta liv. Tänker därför inte ge några tips.

 

Anonym om Frågestund!:

vet era skolor och klass om att ni har anorexia/bulimi?

 

Svar: våra skolar vet om det, men inte alla elever i våra klasser.

 

Anonym om Frågestund!:

Angelica saknar du ridningen?

 

Svar: Ja det är klart att jag saknar det men inget som berör mig så.

 

Anonym om Senaste nytt:

vilken kamera fotar ni med :D

 

Svar: det är en vanlig hedlig digitalkamera, en Sony 7,2 megapixlar. :)

 

Anonym om Frågestund!:

Angelica är du frisk nu? :P

 

Svar: Nej det är jag tyvärr inte.

 

Anonym om Frågestund!:

Hur mkt väger ni ungefär? (om ni vill säga):D

 

Svar: Jag Sophie väger ca 31,5 kilo

Jag Angelica väger ca 35 kilo

 

Anonym om Frågestund!:

hår tips <3

 

Svar: både hår och sminktips kommer komma i ett senare inlägg:)

 

Anonym om Frågestund!:

1.Vilka bloggar läser ni ?
2.När och med vem förlorade ni era oskulder ?
3.Är ni på G/gillar någon just nu ?
Sophie: 4.saknar du att träna med lag eller stunten mest ?
Angelica: 5. Hur blev du så duktig i skolan ? Satt du hemma varje dag och pluggade eller hur gjorde du?
6.Hur långa är ni, och hur mycket väger ni i nuläget ?
Ni är skitfina! Och eran blogg är hur bra som helst! Puss på er! :)


Svar:

1.framför allt våra vänners bloggar och sen även de vanliga kändisbloggarna.

2. Båda förlorade den i somras, med vem är lite för privat för bloggen.

3. nej ingen av oss har någon på G just nu.

4. Jag saknar att träna med båda, men eftersom att det är roligast att bygga säger jag stunten. Saknar den sjukt jävla mycket..

5. Jag pluggade väldigt mycket men varje dag satt jag inte, hängde med på lektionerna:)

6. Sophie är 1,55 och väger ca 31, Angelica är 1,58 och väger ca 35

tack så mycket jätte kul att höra:)

 

Anonym om Frågestund!:

Vad brukar ni använda för smink? <3

 

Svar: det kommer komma ut i ett senare inlägg som sagt, så håll utkik:)

 

Anonym om Frågestund!:

en fråga till, får ni inte ibland "värsta suget" efter typ en kladdkaka eller typ pasta med en god sås? äter ni ingenting onyttigt alls?

 

Svar: inte värsta suget kanske, vi äter ju inte bara nyttigt, men det stannar inte alltid kvar i magen..

 

Anonym om Frågestund!:

Underbara ni är, lätt min favorit blogg! hur kom det sig att ni skaffa blogg? vilka är era favoritbloggar och så en fråga till sophie: Påverkade dina cheerkompisar din sjukdom, sa dom något eller var alla stöttande? Och jag såg på bilder att ni hade vart på någon middag i mars med massa cheer tjejer, visste dom att du var sjuk och så den perioden, när var det du berättade för cheerkompisarna att du faktiskt var sjuk liksom? Puss. Ni är sjukt starka och världens syggaste!

 

Svar: Vi skaffade blogg för att vi bland annat kände att vi behövde få ut alla känslor man har inom sig, någon stans att skriva av sig liksom. Vår favoritblogg är picks.blogg.se, riktigt bra blogg!

Jag tror inte riktigt dom påverkade mig på något sätt. Fick lite kommentarer om hur smal jag var, sen pratades det bland varandra, men inte så många vågade ta upp det med mig.  Mina närmsta cheerkompisar försökte prata med mig och stötta mig, dock förstod jag inte att jag behövde hjälp.

Den perioden misstänkte nog många att något inte stod rätt till men ingen sa så mycket, dock på den middagen fick moa en nära kompis veta mina problem. Sen när jag inte fick träna och så visste alla varför. Tack tack:)

 

Lisa om Frågestund!:

Hur gamla är ni?

 

Svar: Vi är född 94a, Blir 16 år den 20 november, födda sent på året.


Tar en dag i taget

Hej söta små! vaknade nyss, Angelica har åkt till skolan och jag är ensam hemma med mammut. Hatar att vara ensam hemma med henne. Hon ska alltid kontrolera vad jag äter och jag blir så jävla iriterad, så just nu är humöret inte direkt på topp, fats känner att det inte har varit de på väldigt länge. Kan inte sluta tänka på hur jag kommer se ut efter det här. Ska försöka sätta mig och svara på lite fler frågor så att det kommer upp lite fler svar puss!

sov sött!

Nu faller mina ögon lock snart igen, ska försöka komma i säng.. imrogon ska jag till vårdsentralen för att ta nya prover, har redan jätte ont i mina armar sen senast, så lär ju typ dö imorgon.. aja med den korta infon säger jag godnatt, puss!

Kvällens

Så här såg vår kväll ut idag, ett mysigt bad i kylan.

mina två systrar.


Mot Michaela

Nu går jag ut en stund, träffar min älskade vän Michaela och snackar om allt från himmel till jord, altså allt! Ska bli skönt att ta lite frisk luft. Har hört att när jag är på mando sen kommer jag inte ens att få gå ut. ångest! 5 dagar kvar har jag att leva typ kan man säga. Sen är jag fängslad för alltid. Vill bara lägga mig ner och gråta när jag tänker på att jag ska bo där helt ensam, inga vänner, ingen familj. Kommer dela rum med någon jag inte känner, tankarna får mig att bara vilja försvinna. Jag orkar inte, jag vill inte. Snälla kan någon ta mig här ifrån!

Rihanna - Love the way you lie


Jag gillar faktiskt den här verriationen av Love the way you lie, där det mäst är Rihanna som sjunger, eller vad tycker ni? :)


Fler svar till frågestunden

Anonym om Frågestund!:

Sophie:
1.Vem/vilka av din vänner märkte att du hade ätstörningar först?
2.När insåg du själv att du var sjuk?
3.Var det svårt i början att sluta äta?
4.Hur kunde du tappa så mycket i vikt under bara Karibien resan? Hur/vad gjorde du?
5.Påverkade cheerleadingen dig någonting till att du ville gå ner i vikt?
Du är sjukt fin, och jag hoppas verkligen att du kämpar och klarar dig igenom detta! Du är stark <3 


Svar:

1. Det var nog Angelica som märkte först, fast flera utav mina närmsta vänner märkte att jag gick ner i vikt.

2. jag vet fortfarande inte riktigt om jag isätt det helt,  för jag känner mig inte sjuk och det känns inte så allvarligt, dock vet jag att mitt beteende är sjukt.

3. ja det var lite svårt med sockersuget.

4. jag åt mindre under den resan, plus att det jag åt kom oftast upp.

5. ja lite faktiskt, jag var ju topp, den som står längst upp och jag kände mig alltid tung när de bar mig. Kände alltid att jag var tyngst.
Tack! :)

"Cheerleadingen påverkade mig kanske lite, men den fick mig även att må bra"

 


Till båda:
1.Vem/vilka av era vänner lider fortfarande av ätstörningar, om det ens är någon?
2.Tränar ni mycket? Tex sit up's varje dag medmera?
3.Hur länge har ni sparat håret? Sjukt fint!
4.Räcker erat studiebidrag varje månad eller får ni extra pengar?
5.När började ni festa?
6.Röker ni, eller dricker ni bara?
7.Hur många har ni legat med?

Svar:

1. Vi har två vänner som också lider av ätstörningar, vilka kommer vi dock inte att ta upp i bloggen, för vet inte om de vill det.

2. Nej, Angelica gjorde det förut när hon var sjuk första omgången. Men ingen av får träna och ingen av oss har den besattheten.

3. Vi klippte kort till öronen när vi gick i 1an, sen dess har vi väl försökt sparat långt, men vi klipper oss ju så klart, oftast bara topparna.

4. nej det brukar bara räcka typ halva månaden för mig sophie.. Angelica är dock bättre på att spara. Nej vi får inga extra pengar om vi inte ex städar huset osv.

5. för ca två år sedan hade vi våra första fyllor, sen efter det började vi vara ute mer och mer.

6. ja tyvärr..

7. något som inte kommer ut i bloggen tyvärr..: /

 


Angelica:
1.När och hur upptäckte du att Sophie var sjuk?
2.Vad hände mellan dig och ditt ex?
Du är också sjukt fin! Var stark, du klarar det här! Och jag hoppas verkligen att ni båda tar er ur det här helvetet! Puss på er! :) <3


Svar:

1. Jag såg att hon blev smalare och märkte att han gick på toa hela tiden efter att hon ätit. Så jag började fråga ut henne om det och det tog ett tag, men tillslut erkände hon för mig.

2. Det funkade inge bra mellan oss helt enkelt.

Tack så mycket, det värmer verkligen med så fina ord. :)

 

cecilia om Frågestund!:

Ni är så sjukt starka tycker jag, att skriva det så öppet som ni gör i bloggen är jätte modigt och jätte starkt. Är säker på att båda ni klarar er ut detta snart!
1.Har ni några tips för hur man ska klara sig undan från sjukdomen?
2.Ligger ni på samma "nivå" eller är det värre för en av er i nuläget?
3.Vart är ni lyckligast?
4.Hur tänkte ni er framtid om 10 år?
Puss


Svar:

1.Tips är väl att man ska vara nöjd med sig själv som man är. Alla ser olika ut och det går liksom att inte att ändra på. Man påverkas ju också beroende på vilka man umgås med, har flera ätstörningar är det lättare att dras med. Däremot skulle vi aldrig sluta umgås med våra vänner för det.

2. Sophies vikt är lägre en Angelicas, men Angelica har problem med sina njurar. Och vi har olika problem med olika ämnen i kroppen osv. så man kan liksom inte säga att någon är värre en den andra. För vi har problem med olika saker.

3. Vi är lyckligaste när vi umgås med våra vänner, dom som står oss riktigt nära och även på helger när man är ute för då glömmer man allt annat. Jag sophie var också lyckligast när jag fick träna cheerleading vilket jag dock inte får längre.

4. Jag sophie tänker att jag är en frisk människa, har en klar utbildning  inom kanske arkitekttur, eller inredningsdesign, har en pojkvän och kanske två barn i låg ålder. Bor i en villa vid sjön. Japp så tänker jag mig min framtid.

Jag Angelica tänker mig som en helt frisk person, som pluggat klart läkarutbildningen. Har familj med barn och en stor villa vid vattnet. Jag har även hunnit resa och upplevt en del hoppas jag.

Med våra vänner mår vi som bäst!


Anonym om Frågestund!:
Hur tänkte ni första gången ni spydde upp maten? mest till Sophie men gick du runt och funderade länge på om du skulle göra det eller inte för att det kändes fel? När märkte du Angelica att Sophie hade Bulimi?
Jag tycker förövrigt ni är jätte starka och hoppas att ni klarar er ur detta :)



Svar: Jag (sophie) kommer faktiskt inte riktigt ihåg, för det var inte någon direkt första gång, jag började från början framkalla små uppstötningar som jag spottade ut, sen började jag spy. Men jag kommer ihåg att jag tänkte ”ofta jag gör så här” men jag såg det inte som något farligt, tänkte också ”ofta man kan fastna i det”

Jag (Angelica) märkt att hon hade det lite efter Karibien, men hon erkände det inte först. Tack :)

 

Anonym om Frågestund!:

känner ni hunger/smärtor?

Svar: Brukar inte känna hunger så ofta, men det är klart att ibland känner man det. Förstår inte riktigt vad du menar med smärtor.. 

 

Anonym om Frågestund!:

När började era vänner märka av era sjukdomar? =)


Svar: Angelica har dom vetat vart sjuk till två och ett halvt år tillbaka, då hon fick sjukdomen visste inte riktigt någon av oss vad det var.  Och det var så länge sen så jag kommer inte ihåg när de började märka det. Sophie började folk märka på under julen förra året typ. :)

 

Emma om Frågestund!:

Hej sophie jag hittade din blogg nu .. Jag är ledssen att du har det så. Vill bara skriva att jag tycker du är en otroligt snygg tjej och jag tror på dej och din syster att ni fixar det och blir bättre. :)
Okej en fråga : Vad får er att må riktigt bra?
Och vad vill ni göra i framtiden? :)


Svar: Vår underbara vänner får oss att må bra.:)

Jag (Angelica) vill bli läkare, och jag (Sophie) vill syssla med inredningsdesigner eller arkitekt :)
Tack så Mycket! :) 

 

 


Svar till er!

Anonym om Första svaren från frågestunden!:
varför har ni inte svarat på min kommentar?

Svar: vi har inte svarat på ens en tredjedel utav alla frågor, så om du håller utkik så kommer nog vi svara på din komenter med:)

lovisa om Hiss och Diss:
vad kostar en sån ?
vilken är godast ? :D
vilken föredrar du?
Vart köper man dom?
snygga skorförresten.

Svar: VitaminWater går att köpa i de flesta äffärer, finns garanterat på pressbyron för 25 kronor, dock brukar dom var billigare i vanliga affärer, min favoritsmak är drakfrukter.

Dagens snyggaste




Spelas högt just nu




Lite kort sådär..

Idag har jag snackat med mamma, som vill att jag ska söka vård på mando nu när sophie ska bli inlaggd, så att vi kan få hälp samtidigt. Men jag vet inte, jag vill på ett sett bli bättre, men vet hur jobbigt det är att ligga där.. Jag tror att jag ska vänta ett tag och se om jag kanske kan bli bättre nu när sophie får hjälp, och om det inte funkar så tror jag att jag skriver in mig på mandometerkliniken igen..
Imorgon är det skola för min del, ska träffa skolsyster och en tjej från stockholms center för ätstörningar, jag vet inte riktigt vad vi kommer prata om eller göra, men hoppas att det inte blir värsta långa jobbiga samtalet bara..
Sen på fredag så ska jag till södersjukhuset för att röntga mina njurar, som tydligen inte var i något bra skick eller något.. Jag vet inte riktigt, det är så mycket just nu.



Sophie, Julia och Jag sommaren 2009.


Fuck

Åhh.. dom ringde just från mandokliniken, dom tänker lägga in mig på heldygn redan nu på måndag, jag vill inte! Mitt kalium värde var tydligen farligt lågt, vilket kan leda till att mitt hjärta stannar. Kommer fan inte ha något liv, seriöst kan inte sluta tänka på att jag kanske inte ens får vara hemma på min födelsedag. Seriöst allting är förstört! Kommer sitta i ett jävla fängelse typ, fast fängelset är fan bättre, där är det ingen som sitter och glor när man ska äta.. fuck allt just nu jag orkar inte! hörs


Godmorgon!

Godmorgon! Vaknade nyss. känns lite konstigt att vakna upp hemma när man vet att alla andra är i skolan. Angelica är ju förstås också hemma, eftersom hon inte skulle följa med på den där vandringen. Men det var skönt att få sova lite längre i alla fall. Nu tänkte jag faktiskt gå ut och se om jag kan få igång vår badtunna. Fryser och känner mig halvdann, så det skulle inte sitta fel med lite värme. Ska jag kanske sätta på bustun också? aja vi hörs lite senare då kommer det också komma fler svar på frågestunden :)
se you!

 
Saknar allt då, vill inte så frammåt.


Första svaren från frågestunden!

Anonym om Feelings:
Varför tvingar inte era föräldrar Angelica att också söka hjälp? Förstår att det måste vara skitjobbigt att vara sjuka båda två, men ni har ju även världens fördel om ni väljer att fightas mot sjukdomen tillsammans. Ni kan stötta varandra och göra olika utmaningar tillsammans när både förstår just hur jobbigt det faktiskt är.

Svar: dom vill att hon ska göra det, men sist blev hon tvingad till behandling och då låg hon på klinik i ett år, och då vart det mycket tjafs och bråk hemma. Så dom vill helst att hon ska inse att hon behöver hjälp själv, men om hon inte tar tag i det själv eller blir bättre kommer de till slut lägga in henne igen.


Anonym om Frågestund!:

Spyr ni varje dag?
Ni borde inte göra såhär mot er själva, för ni e så otroligt vackra båda två, kämpa vidare!!! :) <3

 

Svar: Ja oftast. Och nej vi fattar inte egentligen hur det kan ha blivit så här.. Tack så mycket :)


Anonym om Möte på Mando:
Skulle ni kunna förklara vad det är som gör att ni inte äter? Alltså känner ni er tjocka eller har ni ingen matlust ? eller är det som att ni känner att ni inte får? :/

 

Svar: Vi vill kunna äta som helt normala personer, men tankarna om vad man äter sätter en gräns nånstans. Och känslan av att vara mätt känns bara så jobbig.


Anonym om Frågestund!:
Ska du (Sophie) börja på Mandos dagvård nu?
Vilken grupp i så fall?
Vem har du fått som behandlare?
Du är sjukt stark som söker hjälp! Beundrar det :)

 

Svar: Jag sophie ska börja på Mandos dagvård förmodligen nästa vecka och då kommer jag få veta vilken behandlare jag kommer få och vilken grupp jag kommer hamna i. Tack :)

 

 

Anonym om Frågestund!:
Vad åt ni när ni började få sjukdomarna?
Hur kändes det att få reda på att din syster hade sjukdomen, blev du arg/sur/ledsen/besviken/glad att någon förstod?
Kram & Puss!

 

Svar: Jag sophie började med att vara nyttig, åt bara frukost lunch och middag och inte så stora portioner, sen minskades det mer och mer, sen började jag spy.

Jag Angelica började med att minska maten, efter en kort period åt jag nästan ingen alls, och tränade extremt mycket varje dag.
jag vart ledsen, försto inte hur hon ockse kunde bli sjuk. puss

 

 

Anonym om Frågestund!:
Är ni enäggstvillingar?:)

 

Svar: ja det är vi! :)

 

 

Anonym om Frågestund!:
Hur långa är ni ??
Hur gamla är ni ?
ni har verkligen en intressant blogg :). lycka till !!

 

Svar: Båda är född 94, sent på året dock fyller 16 om ca två veckor.

Sophie är ca 1,55 och Angelica 1,58

Tack:)


 


Hiss och Diss

Sophie hissar!

VitaminWater!
Finns i massa smaker, de innehåller bra ämnen och de är nyttiga. Alla smaker innehåller olika ämnen, så har man brist på något rekomenderas de här dryckerna!

 

Sophie dissar!

Mina ny pumps!
visst är dom riktigt snygga och jag var bara tvungen att köpa dom, men inte ett dugg bekväma, desutom väldigt stela.


Feelings

Jag har fått ganska mycket komentarer om att jag är stark som söker hjälp själv, tänkte bara ta upp det lite så att ni förstår.. Man kan säga att jag sökte hjälp själv för att jag gjorde en egenanmälan. Men man kan också säga att det var mina föräldrar som sökte åt mig, för det var de som mer eller mindre tvingade mig till att skicka in en egenanmälan, det var blandannat därför den inte blev inskickad tidigare, för att jag inte ville/vågade.
man kan säga så här.. kroppen säger att jag vill gå upp i vikt, men huvudet säger att jag inte vill. När jag väl försöker gå upp känner sig en liten del stolt, medans den andra har jätteångest och bara vill gå ner. Man dras liksom åt två håll.
För övrigt tackar vi båda för alla stöttande komentarer.

Möte på Mando

Nu är jag hemma från mando igen, gud vilken dag säger jag bara har svarat på minst en miljon frågor och fyllt i tusen papper, usch det är jobbigt när sanningen kommer fram, hatar det. Fick verkligen ångest när jag insåg att jag ska dit varje dag. Tur hade jag i alla fall som fick vänta en vecka, så ska dit nästa onsdag. så jag hinner förbereda mig, även skolan måste ju få reda på allt, så jag kan plugga hemma..
Jobbigt var det i alla fall, och att äta när någon sitter och glor är så jävla frustrerande. Säger bara längtar inte tills jag får mitt matschema..


jag idag!

kort info..

Ikväll avslutas frågestunden som ni kan hitta lite längre ner i bloggen, eller tryck Här för att komma dit! Ni har tills ikväll på er att fråga! :) frågorna kommer börja besvaras redan sent ikväll eller imorgon.


Dagens Snyggaste




Åh vad jag vill ha dessa grejer..


Snö, mörker och kyla

Blev väckt för en stund sen och ska försöka att vakna till. Det blir att vara hemma från skolan idag också, så ska försöka plugga lite sen.
Vädret suger ute, det blåser regnar och typ snöar på samma gång. Usch! Jag har egentligen inte lust att göra någonting just nu, sitta och lyssna på deppmusik och bara hoppas att allt kommer gå bra med sophie idag. Jag är jättenervös, vet inte varför. kanske för att hon inte kommer att få vara hemma längre, för vem ska jag då vända mig till? Hon är den enda i min familj som jag kan prata med, den enda som verkligen förstår exakt allt...
Hoppas på det bästa iallafall och tycker att hon är väldigt stark som vågar söka hjälp själv. Jag måste också våga, våga ta det steget. Jag vill, men känner mig samtidigt inte redo, redo för att behöva genomgå allt igen.

 








Slocknar snart

Hej på er! det blev ingen skola för mig idag, har nu blivit sjukskriven på heltid för ett tag fram över. var i alla fall upp tidigt imorse för att bege mig till tandläkaren, var verkligen jätte trött efter att bara ha fått sovit två timmar den här natten med. Låg fan nästan och sov i tandläkarstolen..
Har i alla fall fått mitt första hål. Så ska dit för att laga det i december, lite läskigt faktiskt, hoppas det inte gör ont.
Skulle väldigt gärna lägga mig och sova en stund till, men tyvärr så måste jag om en timme åka igen, ska ju till mando på möte. Kommer även att äta lunch där med en behandlare på en mandometer. För er som inte vet vad de är så är det en våg där man väger upp maten, så man ser hur mycket man ska ta av allt. Är jättenervös, mest för vilken sorts behandling jag kommer få sen. Vill verkligen inte ligga på heldygnsvården. Då jag kommer behöva sova där.

Så här ser dom ut..

totally natural

Nu sitter jag i soffan och leker lite med kameran. Några av våra läsare har bett om bilder där vi är osminkade, och jag gillar inte egentligen att visa mig utan smink. Men men här e jag helt naturlig. No makeup at all..



Tror att detta kommer bli mitt sista inlägg idag, så godnatt på er!


Högläsaren

Denna bok ska jag börja läsa nu i svenskan, egentligen skulle jag läst den över lovet.. men bättre sent en aldrig ellerhur? har hört att den ska vara hyffsat bra så hoppas på det bästa då jag inte är något större fan av böcker.



Sophie del 2, ätstörning

Fortsättning ... Hade jätte mycket ångest för att jag var en sådan dålig förebild för Angelica. För att jag lät min familj gå igenom det igen när jag visste vilket hälvete vi haft. Efter Karibien gick det väl bara utför kan man säga. Jag fortsatte att spy upp det jag åt och jag fortsatte att gå ner i vikt. Från min vikt på ca 43-44 kilo hade jag tills innan sommarlovet gått ner till ca 36- 37 kilo, jag hade då under ca 8 månader döljt att jag hade bulimi.

Mina tränare och min mamma kom överens om att jag då inte fick träna längre och de var då det bara blev värre, skolsköterskan ringde hem från skolan och pratade med min mamma och mamma pratade med mig, jag hittade på massa ursäkter och nekade till att jag hade bulimi.. men till slut kommer sanningen alltid fram..

Min mamma ville egentligen inte inse att jag också var sjuk, hon ville inte inse att vår familj skulle komma tillbaka i samma helvete som det var förut, men hon försökte få mig att söka hjälp själv. Vilket jag inte ville. Jag ville inte missa skolan och trodde att jag kunde klara mig igenom det själv.

Men under sommarlovet gick jag från mina 37 kilo ner till 30.  Och då mådde jag riktigt dåligt, hade ingen ork och det kändes som om jag bara ville dö, hade så jävla mycket ångest och allt vara bara fel. Fattade inte att jag gjorde så här mot våran familj när jag visste vad vi gått igenom innan. Kände mig hemsk och såg inte riktigt vad som var meningen med livet.. och så känner jag nu med..

Nu dom senaste månaderna har det gått lite upp och ner.. väger just nu ca 31,5 kilo och vet att jag inte kommer kunna ta mig ur det själv. Ska därför till scä i på mitt första möte med att starta en behandling,  var där idag ju, ska även till mandokliniken imorgon. Är jätte nerös och fruktansvärt rädd för vad som ska hända. Trodde aldrig att jag skulle fastna i samma sjukdom.  Men säger bara en sak, sträva aldrig efter att gå ner i vikt, för helt plötsligt sitter man fast och det går inte komma där ifrån. Och det livet man har är verkligen inte värt det! Man kan inte ens kalla det ett liv..  bara ett helvete och ingen kommer förstå det förens man sitter i samma situation..

Nu får jag inte ens gå i skolan längre, det blev bestämt idag, kommer troligtivis börja en behandling i veckan också. ångest, ångest, ångest.


SCÄ möte


Idag var jag ju på möte med SCÄ, vet inte vad jag ska säga riktigt, känns som om behndlarna jag pratade med tror att jag är psykisk störd. Dom pratar med mig som om jag va det i alla fall. Blev lite tårar osv. Känns verkligen inte som om jag vill va på den kliniken. har så mycket hämska minnen sen angelica låg där, själmordstankar och allt.Visst det var länge sen men känns som om deras behndling inte kommer hjälpa, eller är det jag som kanske inte vill? kanske är det jag som bara vill skjuta upp allt för att jag är för rädd.. ska i alla fall på ett nytt möte där nästa vecka då det klart kommer göras upp vilken behndling jag ska få och vart, det kanske kommer bli på mandokliniken:'( istället.
Det känns bättre om det bli på Mando kliniken på något sätt för jag vill inte att mina föräldrar ska behöva må så dåligt.. vilket dom kommer göra om jag väljer SCÄ då dom kommer bli väldigt mycket inblandade i min behandling.
Nu ringde telefonen också, lite ändrade planer blev det också, ska nu på Möte med Mandokliniken imorgon för att kanke börja där redan i veckan. Usch nu fick jag verkligen ångest, fan vad snabbt allt kom.. kommer nog inte få gå i skolan häller.. Gud vad förrvirrat allt blev nu..


Senaste nytt

Köpte några smycken, som jag tänkte att ni kunde få en bild på.




Min morgon

Kom precis hem ifrån stan, där jag har fölt med malin till pendeln. Egentligen var det meningen att jag skulle åkt med och att vi med klassen skulle haft höstvandring nu i tre dagar borta i nortälje. Men eftersom vi skulle gå ca en mil varje dag med tunga ryggsäckar och sedan tälta i kylan, så fick jag inte följa med. lite trist, men endå ganska skönt då det är så jävla kallt ute alltså. Sen så ligger jag lite efter med skolarbetet just nu för att jag inte har haft orken att göra något.. "Har faktiskt lite dåligt samvete över det"... Men men ska försöka att få något gjort nu. Puss så länge!


Bild som jag tog i morse, har bildbrist :O


School time

Nu sitter jag i skolan! Har fysik, men duktig som jag är glömmde jag mina skåpnycklar hemma så kan inte komma åt mina saker.. lyckat! hade i alla fall värdens värsta natt. Det gick inte att sova, somnade inte förens klockan 3 och gick upp 5.30. Desutom vaknade jag hela tiden. Kan säga att jag inte är speciellt pigg just nu efter två och en halv timmas sömn. Går i alla fall bara halva dagen idag, jätteskönt men mindre skönt att det är till scä jag ska sen. Usch är jättenervös.. Aja ni får veta hur det gått när jag kommer hem sen, puss!


Sophie del 1, ätstörning

För mig började det egentligen lite smått efter förra sommaren, eller det var då jag började tänka på hur jag såg ut, alltså för ca 1 år och några månader sedan. Angelica gick alltid och kollade sig i spegeln, drog upp tröjan för att kolla hur hennes mage såg ut osv. jag hade aldrig ens haft de tankarna men började så småningom att göra det samma. Började då också se min kropp på ett helt annat sätt en vad jag gjort tidigare. Jag tänkte att om jag bara gick ner lite så skulle min mage se lite plattare ut, jag började på kvällarna tänka på vad jag ätit och även om jag inte ätit mycket sa jag till mig själv att det var för mycket. Tyckte själv att jag var jätte töntig som tänkte så när jag visste vad Angelica gått igenom.

Hela vår familj var så jävla trasig. När Angelica var sjuk mådde jag fruktansvärt dåligt, grät varje kväll. Jag var så jävla rädd att det hela skulle sluta med att hon eller mamma skulle ta livet av sig. Hade mardrömmar om det väldigt ofta.  Det var som att hela det året hon var sjuk var jag instängd i en bubbla.. jag försökte verkligen göra allt för att hon skulle bli friska, åt alltid mer mat en vad jag egentligen orkade, för att hon skulle se att det inte var farligt. Jag fattade inte att det kunde vara så svårt att äta, men det gör man inte förens man kommer in i sjukdomen själv.

Men sen satte det stopp och jag började tänka lika dant. Det började med att jag ville vara nyttig. Jag satte upp mål för mig själv att jag inte fick äta något mer en frukost, lunch och middag, och då skulle jag inte äta så jag blev mätt utan bara lagom.  Sen om jag var sugen på något fick jag äta frukt och dricka vatten. Så höll jag på ett tag och det tog ett tag innan jag började sakta gå ner i vikt.

Men sen tyckte jag inte att det räckte och jag började minska frukosten och lunchen i skolan då mina föräldrar inte kunde se vad jag åt. Jag började även att spy upp middagen jag åt hemma eftersom jag tyckte att jag åt för mycket. Men jag kunde liksom inte minska middagen så mycket för jag var rädd att mina föräldrar skulle se, jag hade nu börjat utveckla bulimi.

Sedan åkte vi till Karibien, det var resan som skulle bli vår familjs nya start efter allt vi gått igenom med Angelicas sjukdom. Men så blev det inte. Jag tappade ganska mycket i vikt under resan och det var när jag kom tillbaka hem folk började märka att jag gått ner.

Jag bortförklarade allt och kom på alla möjliga ursäkter för att slippa maten eller kunna gå på toa efter så jag kunde få upp det.



Frågestund!

 



Tänkte att eftersom det kommer ganska mycket frågor så kan vi ha en frågestund. Här kan ni fråga om allt möjligt, alla frågor är välkommna och så ska vi försöka svara på dem så bra vi kan.


Svar till er.

Anonym om Rädd:
jag tycker det är jätte bra att du är påväg mot ett frisk, och hälsosammare liv :) så när du blir frisk/hälsosam igen tror du att du kommer börja på cheerleading igen då?
kram :)

Svar: JA! jag är nästan helt säker på att jag komemr börja igen, för det är så otroligt kul. lite jobbigt att jag komemr ha tappat så mycket bara.. kram!

Emma om angelica. del 3. Ätstörningen:
Det måste vara jättejobbigt, och att ni kan jämföra er med varandra. Har ni fortfarande bulimi..att ni spyr upp allt ni äter? Önskar er all lycka, kämpa på mot ett friskt liv! Kram =)<3

Svar:
Ja båda har det fortfarande. tack :)


Nytt!

Titta vilka gulliga örhängen jag fyndade! endast 25 spänn! mycket nöjd med mitt köp!:)


Schoolwork!


Detta sysslar jag med just nu! jätte tråkigt men ett måste. På torsdag har vi matte prov och på tisdag har vi datakunskapsredovisning.. suck verkligen tråkigt. Det är så sjukt mycket i skolan just nu kan man säga. Aja det är väl bra att jag fått en av alla sju uppgifter vi hade över lovet klara.. duktigt sophie!:) aja nu ska jag sätta igång puss!


angelica. del 3. Ätstörningen

Men efter det tog allt en neråt vändning, då min syster vart sjuk i samma typ av sjukdom. Plötsligt fanns hon inte som en förebild längre, utan satt i samma sits som jag. Hon tappade i vikt och jag började sakta omedvetet sjunka tillbaka in i sjukdomen. Hennes sjukdomsbild såg helt annorlunda ut en min, hon hade utvecklat bulimi och sakta började jag utveckla samma beteende som henne. Fram till i somras lyckades jag hålla vikten på ca 40 kilo och jag lyckades även uppnå mitt mål om att gå ut nian med 320 poäng och högsta betyg av alla på vår skola. Jag var riktigt glad att jag lyckats för en gångs skull. Glad för att mina föräldrar tyckte att jag hade lyckats.

Men sen började jag tappa i vikt. Jag ville inte gå ner i vikt, mådde jättedåligt över att jag faktiskt tappade kilo på kilo. Jag försöker att gå upp i vikt, men just nu går det inte så jättebra och jag väger just nu 35 kilo..

Det är så det ser ut för mig just nu. Jag kämpar hela tiden för att bli bättre, men ändå så tappar jag i vikt, vilket känns extremt jobbigt. Men jag hoppas att vändningen kommer snart. Ska på möte på torsdag med min skolsyster och en person som jobbar på Stockholms center för ätstörning. Jag får se vad som sägs och hur det går, ni i bloggen kommer säkert att få läsa om det mötet.


Sometimes I wish I was small again, because at that age no problems existed


Svar till dig

Emma om Vill också..:
Kan ni inte lägga in flera bilder från när ni va där? :)

Svar: Jo självklart om ni vill se det, här kommer lite bilder :)




Like it!

sjukt mysig och fin höst outfit!




Ny vaken

Godmrgon! gud Nu har jag sovit bort hela dagen känns det som, det var länge sen jag sov så här länge men det var väldigt skönt. Sista dagen på lovet idag då:( känns hämskt! fan vad tiden flyger iväg nu för tiden.
Idag är det plugg som gäller, har sjukt mycket som ska vara klart tills på måndag och jag har inte ens börjat.. typiskt mig. Får väl försöka hinna klart med det viktigaste i alla fall. Kanske tar en sväng förbi torvalla och kollar på träningen också, var ett tag sen sist.. Aja om jag ska hinna något är det bäst att jag sätter igång nu, hörs sen!


Svar till dig

KIM! om Svar till er!:
Inte för att låta dum i huvvet eller nått men är att svälta sig själv något ni rekommenderar om man vill gå ner i vikt?

Svar: Nej absolut inte! kroppen tar jättestor skada av att svälta sig själv. Både jag och sophie har brist på viktiga vitaminer i kroppen och nersatt funktion på njurarna. Vi tappar båda väldigt mycket hår pågrund av vitaminbristen och musklerna bryts ner direkt.


Vill också..

Snart blir det sängen tror jag, först ska jag dricka upp min näringsdryck bara.. Sitter och snackar med linus som ska åka utomlands om några timmar och jag är så jävla avundsjuk!! vill också åka bort ett tag och släppa allt här hemma. Aja han får ha det så bra medans vi andra får frysa här hemma.. Trevlig resa Linus! :D
litet onödigt inlägg med godnatt på er allihopa! :)


Bilder ifrån när vi var i Karibien i julas.


Rädd

Jag är just nu så jävla nervös, rädd och har ångest. På måndag ska jag till scä (stockholms center för ätstörningar), för er som inte vet vad det är för något så är det en klink som ska hjälpa mig ur sjukdomen. Känns jätte jobbigt att jag ska dit, vet liksom inte vad som kommer hända efter det.. ska i alla fall på möte, då dom nog kommer lägga upp en behandling för mig. Usch är verkligen rädd för att ta steget mot ett friskt liv, även om det jag lever i nu inte ens är något liv. Jag vill att allt ska vara som förut, men varför går det inte? kroppen säger något men huvudet något annat. känns som att det är någon som har tagit över mina tankar och det är inte jag. Kommer ha en riktigt tuff tid framöver och det är det som skrämmer mig mest.


Svar till er!

Anonym om Svar till er.:
Vart kommer den vita stickade tröjan ifrån som du hade på dig sophie ? och köpte du den nyligen :D

Svar: Den kommer ifrån Bikbok och det var kanske en månad sen jag köppte den. :)


s om Svar till er.:
gillar eran blogg jättemycket fast ni inte alls bloggat länge :) en sak jag undrar är om ni kom in i puberteten ungefär samtidigt? typ fick mens nästan samtidigt :)

Svar: Ne inte exakt. Jag (Angelica) fick mens typ sex månader före sophie ungefär.. :P


Emma om Bilder från igår:
Vad fina ni var! :) Kan inte ni skriva vad ni äter varje dag och så? TROR PÅ ER. <3

Svar: Jo, asso det varierar ju från dag till dag, men vi kan försöka få med sånt i bloggen. Tack!


Anonym om skor skor skor:
sant att ni förlora oskulden samma natt ? :)

Svar: haha lite komiskt och pinsamt, men faktiskt sant..


Anonym om Angelica. Del 1. Anorexia:
jag tycker att det är jättestarkt av dig att skriva det här!
tänkte bara ställa en fråga om ätstörningarn om det är okej?

Om ni skulle äta pizza säger vi. Blir ni mätta på en tugga då eller vill ni inte äta pizzan för att ni vet att det är mycket fett på biten?


Svar: När man har ätit väldigt lite mat under en period, så krymper magsäcken och man blir mätt väldigt fort. Därför är det svårt att äta, eftersom man känner sig mätt fort. När det kommer till onyttig mat så börjar tankarna sätta igång, man börjar räkna på hur mycket det innehåller och hur onyttigt det är. Och det sätter stopp för att äta sådan Mat.

Anonym om Svar till er.:
är ni aldrig osminkade? kan man inte få se en mer naturlig sida av er också? Ni är jätte fina båda två! Kram


Svar: Jo det är klart vi går osminkade, men sällan när man ska till skolan eller ut.. det har lite med självkännslan att göra. vi känner oss osäkra utan smink och det har även med sjukdomen att göra. nästan alla med ätstörning har väldigt dåligt självförtroende. men det är klart att ni ibland kommer få se oss osminkade i bloggen. Tack så mycket och kram på dig!

Sofie om Angelica. Del 1. Anorexia:
Tycker precis som den personen innan mig kommenterat.. och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Inte för att det spelar någon roll ändå men jag vill gärna fortsätta att läsa det här, och undrar om det här är något som har pågått för att tag sen, eller är det såhär nu för dig/er? hur som helst så är det så otroligt starkt att våga skriva om det, och det brukar väl vara så att när man har ett "problem" och väl uttalar sig om det, så är man påväg ut ur det.. så hoppas på det bästa!


Svar: Tack för fina ord! Dessa problm har funnits länge för min del (Angelica). Det har pågått i flera år. Jag var jättesjuk förut, men blev bättre ett tag. Men nu har jag blivit sämre igen, tyvär..
För sophies del är dessa problem något som inte har hållit på så länge. Hon har varit sjuk i ca 1 år..




To night

Sådär då var man nyduschad och färdigbadad! Gud va mysigt det var att bada nu när det har blivit så kallt ute. Riktigt uppfriskande! Nu blir det att ta de lugnt, ska även försöka plugga lite.. På en lördag kväll, inte kul men har jag valt att spara alla arbeten till slutet av lovet får jag väl skylla mig själv. här är i alla fall några bilder från kvällen!







Svar till er.

Anonym om utgång:

heej! hur får ni sådär fint lockigt hår kan ni inte vissa i en video eller bara skriva hur ni gör ? :D skulle bli glad om jag fick ett svar puss! <33


Svar:
Det är jätte lätt! det ända vi gör är att göra två flätor när håret är fuktigt, man gör dom på kvällen och sover med dom tills dan efter. Sen brukar vi använda plattång för att fixa till det lite extra, super enkelt!:) puss

 


Anonym om utgång:

kan inte ni visa i ett inlägg hur ni sminkar er, med vilka produkter osv! och lägga in dagens outfit varje dag? :) ni är skit söta och har skit snygga kläder!! puss!


Svar:
Jo visst kan vi göra det, det kommer någon dag då vi har tid! så håll utkik. Outfit kommer upp i bloggen så ofta som möjligt, dock kanske inte varje dag. åh tack tack :)

 


Anonym  (hanna) om utgång:

vad fina ni är! är ni tvillingar eller bara syskon? kram


Svar:
Vi är tvillingar :) kram

 


Anonym om Svar till er.:

vf får du inte träna cheerleadingen? kram! <3


Svar:
Jag får inte träna längre för att jag gått ner för mycket i vikt.. jättetråkigt och det är inte jag som bestämt det utan mina föräldrar och tränare. Skulle mer en gärna träna om jag fick. kram


skor skor skor

Kom för ett tag sen hem från brandbergen, där jag Mickis och Sophie har solat solarium. Så nu har man fått lite ny färg! ikväll kommer -mickis och Felica hit och badar badtunna. Mamma har även köppt grönsaker och dipp till oss. det blir helt enkelt en mysig hemmakväll med tjejerna. :)
Igår var ju vi och köpte skor, skulle egentligen lagt ut bilder igår men de kommer idag istället.


Mina mysiga Vinterskor!


Sophies skor!


Sen köpte jag även dessa snygga!


Bilder från igår


Sophie och jag innan vi skulle dra ut.


Mickis skitläskig brud :O


Söta Mikaela!


Jonte, John och Anna


Mickis, Isabell, Jag och Sophie.


Sophie och Bella. Läskiga typer!


Lite dans!


Helt slut

Godmorgon! eller god eftermiddag kanske man ska säga. Jag mår i alla fall sådär idag.. lite seg efter gårdagen kan man säga. Blev lite för mycket för min del igår men annars var det väl ganska nice där. Sov i alla fall hemma inatt vilket var riktigt skönt. Det togs inte så många bilder men de som togs kommer ut i nästa inlägg =)
Är verkligen skittrött, men ska snart ut och träffa mickis, vi åker väl ner till berget eller något tror jag. Ska i alla fall ta och rulla dit nu puss!


utgång

Nu blir det utgång! jag och sophie drar med tjejerna till en kille som heter Niklas där det är fest. Egentligen är det halloweentema och många kommer att vara utklädda.. Men jag och sophie hade inga halloweenkläder så fick bli vanliga. Men men nu ska vi möta tjejerna och dra. Puss på er!  


Vår outfit för kvällen.. Och nu ser ni sophies nya hårfärg :)


Angelica. Del 2. anorexia

... Jag kände mig inte alls dålig och allt kom nästan som en chock för mig. Jag tyckte alla överdrev och bara var dumma i huvudet.

Efter besöket hos skolsyster fick vi åka direkt in till södersjukhuset där jag fick stanna en vecka, eftersom jag var så sjuk. Jag fik inte gå, fick inte sitta upp i sängen och jag var tvungen att använda rullstol om jag skulle någonstans, till och med till toan som låg 3 meter ifrån min säng..

Efter en vecka där kom jag till en ätstörningsklinik som heter Stockholms centrum för ätstörningar. Jag låg där i två veckor och hade jätteproblem med att äta och dricka. Jag ville hellre dö en att äta mat. Jag satt till och med och planerade hur jag skulle kunna ta livet av mig..
Efter två veckor kom jag hem där ifrån. Direkt så gick jag ner i vikt igen. Mina föräldrar mådde jättedåligt och visste inte vad de skulle göra..  Alla var jättedeprimerande. Tiden gick och jag gick ner mer och mer. Julen började närma sig och mamma var rädd att jag inte skulle kunna vara med att fira den, rädd att jag faktiskt skulle dö. Hon sökte då till en ny ätstörningsklinik där man äter med hjälp av en våg.

Den 7 januari 2009 lades jag in på kliniken. Det var först då jag insåg att jag faktiskt var sjuk. Jag vägde då ca 30 kilo och lades in på heldygnsvården i 6 veckor. Jag fick ett rum som jag delade med en annan tjej som hade liknande problem. Den tiden var förmodligen den jobbigaste i mitt liv. Man var övervakad dygnet runt. Var man en befann sig så hade alltid en av personalen koll på en, man fick inte ens gå på toa eller duscha med stängd dörr och på natten kom det in någon ur personalen som kolla om man sov minst 10 gånger.

Jag led av väldig ångest under den tiden, ångest över att jag åt, ångest över att min familj mådde så dåligt och ångest över att jag sammanlagt minst skulle missa ett år av skolan. Vissa dagar kunde jag sitta och gråta oavbrutet i timmar och bara önska att jag slapp allt.
Efter de sex veckorna blev jag utskriven till dagvården på samma klinik. Det menas med att man är där hela dagarna, men får sova hemma på nätterna och helgerna.

Jag vet inte hur många veckor jag gick på dagvård innan jag äntligen fick börja gå i skolan en dag i veckan. När min behandlare såg att det funkade utökade hon dagarna till 2, sen 3 och så vidare och sista månaden i 8an kunde jag gå nästan varje dag. Jag hade då missat nästan hela 8an, men jag var på väg att bli bättre..

Fortsättning följer..



Outfit

Min jättemysiga outfit för idag, ska bara till port73 så kände att jag inte behövde ha något speciellt på mig. hörs när jag kommer hem. Förhoppningsvis med ett par stövlar i handen.


Morgon te

Godmorgon på er, just nu sitter jag och dricker jul te och det smakar så gott. Jag längtar verkligen till julen alltså.. Snart ska jag åka iväg med mamma till port73 och köpa vinterstövlar. det kommer väl inte vara världens roligaste stämning mellan oss, men får stå ut.. Hon betalar som en lite för tidig födelsedags present iallafall:) Tror det kommer bli ett par stövlar med hög klack, men jag får se vad jag hittar. Det blir iallafall en bild på dem senare idag..
Nu ska jag slänga på mig lite kläder och bege mig iväg. Puss så länge!


Min tekopp fick ta platts framför kameran idag, hehe


Angelica. Del 1. Anorexia

Det började väl i juni 2008. Jag började kolla mig allt mer och mer i spegeln och tyckte jag var tjock, eller inte sådär jättetjock, men att jag iallafall skulle gå ner något kilo. Jag kände att jag behövde bli bättre och prestera för att göra mina föräldrar stolta. Sophie fick alltid så mycket beröm över allt hon gjorde och jag ville också få den bekräftelsen av mina föräldrar.

Jag började med att sluta äta godis och sådant där onyttigt. Jag sa att anledningen var att jag bara skulle försöka att vara nyttig. Mina föräldrar tyckte att det var okej att inte äta sådana saker, jag hade ju haft godisförbud och sådant förut. Men bara efter någon vecka började jag även minska på maten. I början var det jättejobbigt, jag gick hungrig jämt, men det lade sig och jag kunde inte längre känna mig hungrig alls.

Jag började träna jättemycket, gick två långpromenader med hunden varje dag, sprang på vår krosstrainer varje dag och red och boxades på fritiden. Mina föräldrar berömde mig när jag tränade och för en gångs skull kände jag att jag faktiskt dög. Som om jag faktiskt var lika duktig som Sophie och fick lika mycket uppmärksamhet som hon.
Men allt gick snabbt överstyr och jag började fort gå ner i vikt. Jag tappade helt enkelt kontrollen..

När skolan började trodde jag att det skulle bli lättare och att jag skulle börja äta mer, men det blev bara värre. Jag räknade kalorier i allt jag åt, snart kunde jag inte ens äta en köttbulle till middag.. Alla kompisar som jag inte hade träffat den sommaren såg genast att något var fel. De sa det till mig också, men det var inget fel på mig tyckte jag. från det att allt hade startat, hade allt nu hållit på i två månader och under den tiden hade jag gått ner tio kilo. Jag som från början vägde 45 kilo vägde nu 35 kilo istället.

Mamma började att undra mer och mer, om jag åt i skolan t.ex. och det sa jag att jag gjorde. Men jag ljög som alltid när någon frågade om mat eller min vikt, sanningen var att jag aldrig åt i skolan.

En dag när jag kom hem ställde mamma samma fråga igen, jag svarade att jag hade ätit. Mamma sa direkt att skolsyster hade ringt från skolan och berättat att jag aldrig åt och att hon såg på mig att jag var sjuk. Skolsyster ville dagen efter ta en puls på mig för att jag alltid var så kall och blå om läpparna och fingrarna. Jag hade en puls på 40-42 slag per minut, det är väldigt lågt och mitt hjärta var i risk för att stanna.

Fortsättnigen kommer imorgon..




Svar till er.

Anonym om Svar på komentar:
Jättefin blogg!
En fråga till Sophie, saknar du cheerleadingen ? :) Kram

Svar: Ja! jag saknar det verkligen och längtar tills jag får börja igen, när jag sitter och kollar när dom tränar blir jag så jävla sugen på att köra, det är nästan jobbigt att bara kolla på. Verkligen en rolig sport!


Anonym om red head girl:
får vi se håret? :)

Svar: Just nu är mitt hår inte speciellt vackert.. för jag har massa färg i hårbottnen och skit, saknar verkligen mitt blonda hår. Så jag kommer inte lägga ut en bild på det just nu utan gör det om någon dag då färgen har lagt sig lite granna. :)

 

 


Ångest

Usch nu har jag ångest som fan.. mamma har gått in i depression igen. Åh jag hatar det, hon ligger typ apatisk på sitt rum, svarar inte när man pratar med henne, äter inte, bara ligger där. Får tårar i ögonen varje gång jag försöker prata med dig men inte får något svar. Varför har jag förstört så mycket för vår familj, vi är inte ens en familj längre. Mamma jag älskar dig! Förlåt för att jag gör dig så illa. Vill inte att du ska behöva må så här pågrund av mig. Orkar inte att helvetet här hemma ska börja igen. Hatar de här perioderna då vårt hus är som ett psykiskt hem. Det är fan inte ens någon som pratar med varandra.

Nu är det nog många som inte fattar vad jag pratar om. Men ni kommer fatta det senare när ni läser om våran bakgrund och hur allt ligger till.. för våra föräldrar drabbas också hårt. Aja kände att jag ville skriva av mig lite, hatar att alltid leva med denna ångest.

Nu dra jag till Mickis i alla fall, vi ska basta och bara snacka om allt. Jätteskönt att få komma bort från detta hus. Puss på er!

 


red head girl

Hej på er, ledsen för dålig uppdatering från min sida idag.. Jag har ialla vart hos frisören idag och försökt fixa till mitt hår och nu är det typ rött -.- aja bättre det en grått iallafall.. Men nu ska jag och Angelica hem till mickis och basta, lite mysigt sådär :)


Så här så jag iallafall ut idag.


Hopplöst

Jag är rädd, känner mig så hjälplös men samtidigt så elak. Mamma har fått ett samtal ifrån skolsyster angående att det inte går så bra just nu.. Jag är besviken på mig själv och fattar inte hur jag alltid lyckas förstöra allt. Jag vill ju göra allt bra, samtidigt rädd för att våga ta hjälp igen, vill ju klara allt själv hela tiden.
Jag vill gråta men vet att det inte hjälper, nu kommer allt bli kaos här hemma igen, mamma har redan legat inne på sitt rum en dag, hur många kommer det att bli ? 5,6,7 dagar kanske fler? kommer hon att flyttar igen? åh jag vill inte att hon ska må såhär pågrund av mig, vill att allt ska vara som förut, vill att alla ska må bra...


Godmorgon..

God morgon, eller god eftermiddag kanske man ska säga.. Jag har en så länge idag inte gjort något speciellt, bara tråkat framför teven. finns inte så mycket mer att säga om det. Men jag har tänkt lite och tror att jag ska lägga ut ett första inlägg om ätstörningen idag. Jag vet inte bara hur jag ska skriva allt, det är ju så mycket.. funderar på att antingen lägga ut allt i delar, där man kommer att läsa om händelser under hela sjukdomstiden. Lite hur jag upplevde allting just då.
Eller så lägger jag ut en text som är mer faktabaserad där ni mer kortfattat får läsa hur allt har legat till och var jag står i sjukdomsbilden just nu.. Hm jag vet inte hur jag ska göra, det är svårt..

Nu tror jag jag ska ta och gå ut en sväng i det fina höstvädret. Så länge kan ni få två mysiga höstbilder på min lillasyster Elin. Puss på er!



Svar på komentar

Anonym om Svar på komentar:
ett tips, när ni ska ha olika saker ni skriver om..gör kategorier så det är lätt för dom som vill läsa om , outfits, sen ätstörningar, sophie,angelica...ni fattar :D

Svar: Tack för tipset! vi har faktiskt tänkt att göra exakt som du skriver.. Det har bara inte blivit av en, men det kommer snart! :)


Anonym om Svar på komentar:
älskar eran blogg och förstår inte hur ni orkar vara så öppna i den. men hehe, hur får ni sånadär bilder i bloggen? med skuggning typ? kram

Svar: Tack, kul att höra efter så kort tid! :) Det är inte alltid lätt att vara öppen. Men ibland är det skönt att skriva av sig allt istället för att bära allt inom sig. Det har ju inte dykt upp något sådant riktigt en i bloggen, men det är något som ni förmodligen kommer att läsa en del om.
För att få skuggningen använder vi oss av Photoshop. Kram på dig! :)


Emilia om Snabbis..:
Kan inte ni var för sig, skriva en liten historia bakom er ätstörning?

Svar: Jo som vi skrev, så kommer det att komma väldigt snart.




Ge mig!

Hittade ett par sjukt snygga stövlar när jag kollade runt lite på internet, det börjar ju bli dags att hitta ett par stövlar. Ska man klicka hem de här kanske? :)




Tired

Usch vet inte riktigt vad det är med mig idag. Är verkligen jätte trött och har jätte ont i huvudet. Känner att mina ögonlock bara faller ihop. Ska nog sätta på ett avsnitt av solsidan och somna på soffan. Den serien är alltid lika rolig, aja godnatt på er!


Svar på komentar

Emma om Min outfit idag:
Skulle inte ni kunna skriva lite om eran ätstörning? Alltså, hur började allt och hur har det utvecklats sig?

Svar: Jo det kommer komma snart. Vi kommer båda två att berätta hur det började för var av en av oss och hur det utveckalat sig och ser ut nu. Så håll utkik, första inlägget om sjukdomen kommer kanske redan imorgon.

Anonym om Min outfit idag:
Hur mycket väger ni? Puss

Svar: Är lite osäkra på om vikterna kommer komma ut i bloggen av olika själ.. men vi får se isåfall kommer de att komma i inläggen om sjukdomen.. puss på dig!

 



Snabbis..

Nu ska jag sophie ut i det "mysiga" vädret på en liten promenad och ta lite frisk luft.. När vi kommer tillbaka, eller senare ikväll blir det svar på någon mer komentar tror jag. Men ni fåre ha det bra så länge! :)


Svar på komentar

lisa om Min outfit idag:

Eftersom ni är tvillingar , och klär er, ser typ likadana ut på alla bilder, och har samma färg och hårlängd..gör ni det med flit..alltså att ni vill se lika ut ? :p :) skitgulligt allafall!!

o sen, hur kan ni ha så långt håååår :O bli avis!

Svar: Nej det är inte med flit :P vi försöker inte att se lika dana ut.. Men vi har samma klädsmak, därimot har vi aldirig lika dana kläder på oss. Vi köper nästan aldrig lika dana saker, men vi lånar ofta grejer av varandra.
Långt hår.. Ja asso tror inte det finns något speciellt knep.. Spara, klippa och vårda håret så mycket man kan,  men kan lägga ut en bild på prudukterna vi använder utöver balsam och shampo :)


/Tvillingarna


Min outfit idag


Tunika: Wero moda
Skärp: Wero moda
Tights: H&M
halsduk: vet ej


Jag lyckas fan alltid!

Hej på er!
Kom just hem från frisören.. och säger bara fyfan! mitt hår är grått, och då menar jag det verkligen. Ska be mamma ringa till frisören ikväll så jag förhoppningsvis kan göra något åt det imorgon, för så här tänker jag i alla fall inte se ut! att det alltid ska bli så här. Aja Får väll skylla mig själv..


miss it!


Ny klippt

Det vart tyvär ingen uppdatering innan vi åkte till frisören imorse. Fick så brottom så det vart bortglömt. Men nu e vi hemma igen, det tog ett bra tag men men, nu är utväxten borta!

Så här såg jag ut idag :)

Blus: lindex. Jeans: Cheep Monday. Halsband: Ur&penn Pälsjacka: New yorker


Last for today

Första egna inlägget och det är väl bara att skriva på då! :) Jag kom iallafall precis ut från duschen och känner mig som ny. Ska snart bädda ner mig i soffan och försöka bli lite trött, ska ju upp tidigt imorgon för att åka till frisören, som Sophie skrev om i det tidigare inlägget. Topparna åker av och det blir lite nya blonda slingor i utväxten för min del tror jag..

Såg att vi fått en första kommentar också, kul kul! :) och för dig som undrar så ska vi lägga ut så mycket bilder som möjligt och alla frågor är välkomna! Med det säger jag Godnatt.




Sweet dreams

Ja då var det ju bara att köra igång då, just nu ligger jag i soffan och vänta på att duschen ska bli ledig, ikväll blir det nog att sova tidigt eftersom runt tolv imorgon skjutsar mamma in oss till Centrum, det blir väl att strosa runt lite bland affärerna och sedan ska jag klippa mig, dags att säga adjö till mitt långa hår med andra ord. Färga barret blir det också, tror jag ska lägga i lite bruna slingor? men vi får se har inte bestämt mig en. Aja nu kallar duschen, vi hörs imorgon sleep tight!




Nu kör vi

Hej på er! Nu har vi startat en blogg tilsammans. Vi har under ett tag funderat på det och nu när mickis gjorde en design så tänkte vi att vi kunde börja. I bloggen kommer ni kunna följa oss båda. Ni kommer få ta del av vår vardag, som innehåller blandannat skola, shopping, fest och mycket mer. Men ni kommer även att få följa våra liv med en sjukdom som drabbat oss båda. Genom bloggen får ni läsa om hur det är att leva med en ätstörning och hur alla dagar är en kamp om att bli bättre. Helt enkelt en blogg om våra liv.

/ Tvillingarna Folkeryd


Picks.blogg.se har fixat de nu igen! =)

Heeej allihopa!
Michaela fucking brandlöv här, äntligen har tvillingarna skaffat sig en blogg och ännu bättre... De kommer att ha den tillsamans! superkul! Har fixat en design till dem precis också och jag är jäkligt nöjd faktist. Aja ville bara göra första inlägget här asså, hare gött !

/ Picks.blogg.se


RSS 2.0