på söndag åker vi!

God kväll! är grym trött, hade lovat mig själv att plugga matte ikväll men jag orkar verkligen inte.. får ta allt jag ligger efter och plugga järnet imorgon. Var i alla fall på Mando idag, hade gått ner en gnutta i vikt men inget alvarligt. Gjorde en test friskskrivning också. och det gick väl bra tror jag, fick inte veta så mycket utan det blir nästa gång vi träffas. Massvis med frågor var det i alla fall. Berättade också att jag börjat tänka anorlunda kring allt. Nu när jag bytt förening har jag verkligen börjat tänka till. jag vill verkligen bygga mycket muskler för att kunna bli bra på det jag gör. Och då krävs det mat, plus at jag kommer gå upp i vikt. Så då kanske den sista biten som är kvar faller på plats. Måste bara skita i vad vågen säger, det är bara en siffra.. något kilo hit och dit borde inte spela någon roll, även om de gör det i mina ögon. men positiva tankar är det i alla fall!


Jag idag på bussen

arbetsinterljuv

Hello! är så sjukt jävla trött, kom hem från träningen för en stund sedan och har ätit middag och duschat. tänkte att jag skulle plugga, men det blev inte av. Ska försöka sitta och plugga matte imorgon eftersokolan i flera timmar så jag kommer ikapp. Måste ju även jobba matten för nästa vecka eftersom vi åker till Rhodos på söndag! och alla andra ämnen såklart. åh så skönt det ska bli att komma bort!
idag var jag i alla fall på arbetsinterljuv på mcdonalds. gick väl bra tror jag, så dom ska höra av sig i veckan, så nu är det bara att hoppas att jag får jobbet.. Skulle verkligen behöva det! Någon som jobbat där? är det bra eller dåligt? nej nu måste jag sova! ska upp till mando imorgon så får inte försova mig, vilket har hänt för många gånger när jag ska dit.. puss och godnatt



Jag idag


Så här såg jag ut idag, tog lite närmare bilder fär att jag tänkte att ni skulle få se hur håret blev. Som sagt blev der väldigt mycket kortare, men ´det är skönt att det slitna är borta. Sen blev det lite slingor i  övre delen av håret för att få bort utväxten som hade blivit lång som bara den.



skulle behövas en lektion i respekt

Skoldagen idag har varit lång, men ändå helt okej. Set ända märkbara var kemilektionen som vart lite annorlunda om man säger så. Vår lärare brast nämligen ut i tårar när vi kom in på lektionen. Det som hade hänt var tydligen en konflikt med en elev från ettan på skolan, som hade slutat i att eleven vart riktigt uppkäftig och sagt taskiga saker. Hon hade tydligen sen fått med sig flera från klassen mot vår lärare. Eftersom vår lärare inte är så bra på svenska, eftersom hon inte bott i Sverige mer en 5 år så gjordes det som jag förstod det lite narr utav det också..  Jag tänker inte riktigt gå in på vad våran lärare berättade samtidigt som tårarna föll, men jag tycker det är så jävla respektlöst att ge sig på en lärare sådär, Hon är en bra och jättesnäll lärare, så fattar inte vad folk tänker när de slänger ur sig saker. 
Även om de är lärare så är de också personer som man ska respektera och lyssna på. Dem gör liksom sitt jobb.. Jag fattar inte hur man orkar vara så respektlös, jag menar man kommer ingen stans i livet genom att vara uppkäftig. Så varför inte lära sig att ta hänsyn till andra människor i stället?..



mot nacka!

Nu börjar jag knata ner till bussen för att åka mot skolan. Blir en stressig dag idag. har sjukt brottom efter skolan för att hinna till träningen. hare bra idag allesammans! puss



Då var det långa håret borta

Då har man äntligen slagit sig till ro i soffan, efter en fullspäckad dag. Först var det skola hela dagen, som faktiskt gick rätt så snabbt och efter det åkte jag till frisören för att fixa till mitt hår, som länge behövt en klippning och färgning. Så jag la i lite blonda slingor i botten utav håret och sedan klippte jag av ca 10 cm av mitt hår! lite jobbigt att det blev kortare, men det behövdes verkligen, Håret längst ner var så tunnt att det knappt syndes. Trotts att det blev mycket kortare så blev jag endå rätt så nöjd, hela håret känns mycket friskare och mitt hår ser tjockare ut nu när jag klippta av allt det tunna slitna håret. Ni kanske kan få se en bild på resultatet i morgon, för nu tänkte jag försöka plugga lite.

En bild från lunchen i skolan idag som bestod utav en god sallad.



Söndag

Hello!  har haft en jätteskön söndag!mysigt väder också. Sov ut riktigt länge och sedan bar jag mig iväg till träningen, Som vanligt var det riktigt kul att träna, längtar redan till tisdag, annnars har jag inte gjort så mycket mer, än spänderat 1,15 h på buss och t-bana för att komma dit. Nu sittaer jag och gör absolut ingenting, borde plugga.. men orkar jag? får se, om inte ska jag försöka komma i säng rätt tidigt idag, även om jag inte är trött någon stans.. Börjar även bli smånervös eftersom det blir mando på torsdag, så kommer antagligen sova lika dåligt som vanligt nätterna innan jag ska dit.. aja puss!!

Höstvädret är bara allt för mysigt just nu när solen skiner!

Fick leka fotograf

Idag har man som sagt lekt fotograf. Fina lillasyster bad om att jag skulle fota henne för att hon ville ha bilder till facbook som hon nu har skaffat. Allting går verkligen ner i åldrarna nu för tiden, jag menar jag skaffade inte facebook förens i 8:an tror jag.. och hon har liksom precis börjat 4:an. I den åldern lekta jag fortfarande alla möjliga fantasilekar :O
Aja, fick några riktigt fina bilder på min söta tjej som jag tänkte ni kunde få se.


Frågor och svar

Anonym om days that make you smile:

Äter du inget fika till latten? Gör inte Sophie och din kompis det heller då? Eller gör dom det, och inte du? blir det inte konstigt då...?
Svar: Nej jag åt inget till latten för jag tycker att latte är rätt så mättande. Verken Sophie eller vår kompis gjorde det heller.


Anonym om jag lever!:
sant att du börjat i dragons? :)
Svar: Japp, de är sant


anna om Skulle ha publicerats när jag var i skolan!:
vad står det på din tatuering? har du och angelica en likadan eller :) ?
Svar: det står Stronger together och vi båda har likadana :)

 

liinda om dags att krypa ner under täcket:
Älskar tröjan ! Vart är den köpt ? (:
Svar: den kommer ifrån Vila om jag inte minns fel, dock är den ett år gammal. :)



days that make you smile

Som sophie skrev i det tidigare inlägget så blev det det en dag på stan i det fina vädret! helt underbart, solen värmde till och med! Efter många timmar i affärer vart det en fika på något caffeé, en latte blev det för min del. Med mig hem fick jag i alla fall ett par jeans och en skjorta/blus som jag tänkte visa er imorgon eller något. Jag är i alla fall nöjd med köpen, även om jeansen satt lite dåligt längs bakre låren/rumpan. Vart för stunden taggad på att gå upp lite i vikt så att de skulle sitta snyggare. Jag vet ju att jag har tappat lite igen, så måste gå upp lite så att kroppen inte börjar må sämre, eller så att det bara fortsätter neråt.

En bild på mig när vi fikade idag.




mysig dag på stan!

Hello! har verkligen haft fullt upp idag, vaknade runt 11, började direkt städa det sista som vi inte han städa i fredags, fick mina pengar av mamma! så jag och angelica mötte upp julia och åkte till stan för att shoppa, fick med mig ett par svarta jeans hem! inte helt nöjd med dem, men de är fan inte lätt att hitta jeans som sitter snyggt och bra.. Har typ inte använt jeans sen jag blev sjuk.. För det första har inga pasat och för det andra känner jag mig så obekväm i det. känns som benen bli dubbelt så stora, men nu är det dags att komma över den spärren, för det är grymt snyggt! var i alla fall en perfekt dag på stan i det mysiga vädret! Nu på kvällen har jag bara varit hemma med lillesyrran, badat och umgåtts lite med henne, Skönt med en lugn helg!



Banff Mountain Film Festival World Tour

Godmorgon! Idag är det fredag och jag antar att många är rätt så trötta efter hela veckan. Själv är man väldigt trött, fick drygt 4 timmars sömn i natt, vilket berodde på att jag kom hem sent igår kväll. Var nämligen på bio med skolan och såg på Banff Mountain Film Festival World Tour. Det är inte en direkt film man kollar på, utan de är några personer som pressenterar olika filmer från extrema äventyrare. Självklart får man se filmerna också, men det är lite anurlunda en att titta på vanlig bio.  Allting började runt halv 7 och slutade inte förens halv 11, så det blev sent hem eftersom det tar ett tag att ta sig hem också. Det var rätt så kul att se hur jävla sjuka grejer det går att göra. Jag själv blev grymt taggad på att flytta till Nya Zeeland ett år och prova på mängder av anurlunda sporter, som tex: surfing, rafting, bergsklättring och även skidor. Skulle verkligen vilja ta ledigt ett år och bara leva livet och göra saker som man vanligtvis aldrig skulle göra.

Här e trailen på filmen, dock visade filmen bytydligt häftigare saker.


  

middag med mickan

Hej på er!
Har just kommit upp från bubblet! Dagen har spenderats i skolan eller ja i alla fall halva dagen eftersom jag började kvart över tolv. Efter skolan åkte jag direkt hem till mickis som skulle sminka mig för något arbete i skolan. 30-tal var temat. Sen åkte vi och handlade mat på ica maxi, och duktig som min sötnos var körde hon dit oc hem! och måste säga att hon är gym på att köra även om hon inte kört så länge! vill verkligen också börja övningsköra. Åkte i alla fall hem och lagade tacos hos henne och åt sedan en god middag med hennes familj, jättemysigt! hade inte ätit något sen frukost eftersom jag missade lunchen i skolan så åt mycket! gott var det! väldigt länge sedan jag åt det.. aja nu känner jag att jag verkligen behövde en dag utan plugg så struntar i det och tar en kväll framför tven!
Skulle ju egentligen till mando idag men det blev framflyttat, superskönt! aja puss!



Svar till er

Desirée om jag lever!:
Hej, vad heter eran kompis blogg som säljer massa fina smycken :D ? ps. Älskar eran blogg :) !! <3
Svar: Den heter jwetterdal.blogg.se   Tack vad kul att höra! :)

 

Anonym om dags att krypa ner under täcket:
Angelica, har du så bra betyg som du hade i nian? Alla mvg eller många iallafall? vilka ämnen har du inte? :) Kämpa tjejer, ni är grymma!!
Svar: En så länge har mina betyg sett bra ut. I alla kurser/ämnen jag läste klart i ettan fick jag MVG i. Dock blir det tuffare nu i tvåan och jag tror inte att betygen kommer se lika bra ut det här året. Detta beror på att jag helt enkelt inte orkar plugga lika mycket längre som jag gjorde förut. Lite tråkigt, men man kan inte alltid prestera på topp har jag märkt.
Tack! :)


jag lever!

Helo! ledsen för att jag inte uppdaterat på några dagar. Men gud så stressigt jag haft det! Skola, tusen prov, stressat hem. stresat till träning. komit hem jätte sent, försökt plugga. deckat med boken på magen, Sukt stressigt. Idag slutar jag dock ganska tidigt så kommer inte behöva stressa så mycket til träningen, en liten nackdel när man har 1 timmes resväg till skolan och hem och samma sak till träningen. sen gäller det att tajma bussar också! men jag är nöjd med skolan och träningen så den smällen tar jag!:) sitter just nu och väntar på att min klass ska bli klara med engelska lektionen, så vi kan gå och äta lunch! puss!


dags att krypa ner under täcket

Kvällen har spenderts till att plugga en hel del, både lite matte och reflektion utav dykningen har varit i fokus nu under några timmar. Dock har jag bara hunnit gjort väldigt lite, även fast jag lagt ner en hel del tid idag. Får försöka göra lite mer imorgon istället. Nu tänkte jag krypa ner under täcket, så säger puss och godnatt!

En bild från helgen på mig.


Dagen blev räddad till slut

Hej på er, hoppas ni haft en trevlig dag idag! min har varit helt okej, förutom att jag typ hade ett litet utbrott mitt på dagen, då jag inte fattade matten i fysiken. Min lärare försökte förklara, men jag fattade endå inte.. Blir så jävla sur på mig själv när jag inte fattar saker.  Förstod inte bättre av att våran lärare försökte förklara, för jag har svårt att fårstå vad hon säger eftersom hon bryter en hel del. Jag vill ju inte säga om och om igen att jag inte förstår, för det känns så taskigt mot henne, hon kan ju inte rå för att hon bryter och så. Man vill ju inte såra henne och säga att man inte förstår vad hon säger, för hon försöker verkligen prata så att alla ska förstå och är hela tiden jättetrevlig. Jag antar att man lär sig fåstå efter några lektioner, vilket jag antar att man kommer göra också.
Dagen blev tillslut räddad när vi fick tillbaka våra kemi och fysik uppsattser och det visade sig att jag fick MVG + . Det gjorde mig på bra humör efter en jobbig dag.. Det fick mig också lite mer motiverad till pluggandet, som går rätt så trögt just nu. Kankse kan man klara att komma in på en läkarhögskola efter gymnasiet? Hm vi får se om jag kommer orka ligga i så hårt i alla ämnen.

Så här såg jag ut idag.




Frågor och svar

liinda om Prommis i solskenet med hunden:

heyy, jag undrar bara vilka bloggar ni läser och om ni kan lägga upp några videoinlägg ? :D

Svar: Vi läser väl dom vanliga kändisbloggarna och sedan våra kompisars bloggar. Hm.. vet inte riktigt, vidioblogg är inte riktigt vår grej kanske..:P men vi får väl se.

 

jonna om kort kort:

Påverkas ni av varandra, om inte den ena äter vill inte den andra andra heller göra det ? Eller går ni er egen väg? :)

Svar: Ja vi påverkas av varandra ganska mycket tyvärr, även om vi försöker att inte göra det.

 

Powerbird om torsdag då:

Hej!
kom in på din blogg via google på något sätt när jag sökte om mando.
har du varit på mando, deras dagvård eller har du bott där?
funderar på deras dagvård och bo sedan där i någon lägenhet på kvällen.
vet du nått om det?
kram

Svar: Hej, vi är två tjejer (tvillingar) och har båda legat på mando, först på HDV, som är en heldygnsvård, då bor man inne på en avdelning med fler som är svårt sjuka, sedan har vi gått vidare till dagvård, då man är där på dagarna och sedan hemma, sen nu är man bara där då och då. Vi har aldrig bott på själva hotellet som du pratar om, men jag tror att det är ganska bra om man bor långt borta. Då är du ju på själva avdelningen för dagvården på dagen och sedan får du vara på hotellet, sen är det väl lite olika men vad du får göra eller inte beroende på vad din behandlare anser. Kram

 

Anonym om jag idag:

vart kommer jackan ifrån? :)

Svar: Den är från hm, dock typ två år gammal. :)

 

Anonym om jag idag:

Hur går det på mando för dig nu, sköter du dig? Nått målvikt ännu? Du ser ut att ha tappat en hel del i vikt igen, är det sant? Kramar! <3

Svar: Jag vet inte riktigt hur det går om jag ska vara ärlig, ibland går det lite upp och ibland lite ner.. jag har inte nått min målvikt ännu.. kram

 

Hanna om sova tidigt idag?:

Hej :) går någon av er på Nacka gymnasium eller någon skola i närheten där? Jag såg nämligen en tjej idag som var sjukt lik er vid busshållplatsen Lillängen runt klockan 2 haha :)
älskar eran blogg! ♥

Svar: Ja Sophie går på nacka gymnasium, så det kan möjligtvis varit hon du såg:)

 

Anonym om lite sommarvärme idag!:

hur lång är du?
Svar: Jag är 1,55. Väldigt kort..

 

 

Anonym om Förändring längre fram?:

"Ska förebilderna/idealen i framtiden förendras?" vad menar du med den frågan? tycker du inte att det är bra! Jag vill iaf inte att 8 åringar eller någon för den delen ska hamla i den sits ja är i. Förstår verkligen inte vad du menar, hoppas ja missuppfattat din fråga annars är de illa..

Svar: Du missförstod, jag tycker det är bra att den borde ändras!

 

Anonym om det är inte lätt när det är svårt:

vart är bodyn ifrån? :)

Svar: Det är sophie och den är från vila om jag inte minns fel, är ett år gammal och det är faktiskt ett linne.:)

 

 

Anonym om bio time:

hej jag är en tjej som snart fyller 14 och jag väger cirka 28 kilo, vilket är för lite, mina läkare kommer operera in en knapp i magen på mig så att jag enklare kan få i mig mat. Jag har cancer och får cellgifter som gör att man mår illa och kräks upp maten, så jag lider inte av någon ätstörning. Jag vill ha råd om vad jag ska kunna äta för att gå upp i vikt. Har någon av er en sådan här knapp på magen? Eller känner någon som har det?

Svar: Gud vad tråkigt att höra och vi önskar dig all lycka i framtiden! Nej ingen av oss har en sådan knapp i magen, och vi känner ingen som har det heller.. vi kan ge tips på näringsdrycker, dom innehåller mycket, och de är inte en jättestor mängd. Finns att köpa på apoteket!


Anonym om party all night long:

kan inte ni byta header? man tröttnar efter et tag ;)

Svar: Jo vi ska försöka göra det! Har bara inte haft tiden.. :)

 

Anonym om home today:

Fick ni tatuera er för era föräldrar?

Svar: Nej det fick vi inte..

 

Anonym om outfit för påskmiddagen!:

var är dina jeans köpta?

Svar: dom är ifrån gina tror jag, dom ända jeansen jag hittat där som passar..


Anonym om party all night long:

oj, vad är det för problem på träningarna? /;, ska du sluta på cheerleading? eller ska du byta lag/gå kvar? svara så fort du har möjlighet. älskar eran blogg, kram

Svar: Det är inget jag kommer ta upp i bloggen, tyvärr.. kram


 

Anonym om bio time:

Vad tyckte ni om den ?? :)

Svar: Den var väl bra, sorlig.. blev lite tårar. Dock tycker jag att skådespelarna inte var så bra.. trodde faktiskt att filmen skulle vara bättre!:)


 

Anonym om home today:

Alltså, om du äter typ en såndär sallad, äter du upp allt då?

Svar: Olika, inte hela kanske.


party all night long

Ikväll blire party! så grymt taggad, efter en skitdålig vecka i skolan, F (IG, har ju nytt system)på mitt tredje matteprov tror jag. Suck går inge bra just nu.. fattar inte har jag kunde vara så motiverad till skolan i nian och få så bra betyg. Känns som att jag gett upp nu när jag fick börja om ettan. men har satt som mål att jag ska vara nöjd om jag får E (G)i alla ämnen när jag går ut. Aja behöver en utekväll nu känner jag efter allt skit i skolan och med träningen. känner att jag behöver stressa ner liksom! ha en awesome kväll allihopa!



Härliga lördag!

idag är det lördag och vilken dag! Solen skiner och humöret är på topp. vakanade i morse och kände att jag bara ville komma ut i det fina vädret. Det blev att jag tog cyckeln hem till Mickis och satt ute i det fina vädret och snackade en stund innan hon skulle iväg.
annars har jag idag pluggat lite och lekt lite med grannens treåriga pojke en stund. Mer har jag inte gjort en, men ska snart börja fixa för att åka till en kompis nu mot kvällen! Innan ska jag bara hjälpa mamma med maten. Ni får ha en fortsatt trevlig lördag! pussar

Bilder från i torsdags när vi var på bio. Älskade mamma är med på den första.




home today

Hejsan! idag blev jag hemma från skolan, orkade verkligen inte gå upp imorse.. det bara fnns inte i mitt huvud. Så jag gick och la mig igen efter att klockan ringt. Istället åkte jag och mamma till läkaren för att kolla min rygg som det hänt något med.. Troligtvis är det en muskel bristning, så det är vila som gäller för att det ska bli bra. så jag får träna sånt som jag känner att jag klarar av! Påvägen hem köpte jag och mamma en varsin salllad och har nu ätit lunch! funderar på att hoppa ner i våran bubbelpol eftersom det är så grymt kallt.



bio time

Kom just hem från skolan och nu är det dags att åka igen, ska till heron city med mammi, pappi och Angelica, för att kolla bio och äta middag, mys! kommer se filmen "jag saknar dig" som vi så länge velat se. ha en bra kväll puss!


Prommis i solskenet med hunden

Idag har jag varit ledig från skolan, jätteskönt faktiskt. Jag har bara varit hemma och tagit det lugnt, pluggat lite smått och sen tagit en prommis med min hund ner till vattnet. Jättemysigt var det, solen sken och det kändes som en såndär härlig höstdag nästan.
Ikväll blir det bio med familjen, eller alla utom vår lillasyster då, eftersom hon är lite för liten för att uppskatta filmen vi ska se. Det bli "Jag saknar dig" på Heron city ikväll och det lär nog bli mysigt! Det var ett tag sen vi alla gjorde något, så det var på tiden att det blev av.

Några bilder från min och Hubbebubbens promenad :)



Dagens outfit





Humöret är fortfarande uppe

Skoldagen idag har för det mesta bstått utav matte.. Först matte fram till lunch och sen matte efter lunchen igen, Skolan verka satsa hårt på att vi ska bli mattegenin!.. Annars har skolan varit helt okej, mycket plugg med det är bara att stå i! Lunchen idag vart faktiskt förvånande nog inte sushi utan en sallad från ICA, som jag plockade ihop själv. Det är riktigt bra att man kan plocka ihop en egen sallad, för då kan man ta saker man äter isället för färdigsalladerna där man plockar bort hälften so inte är ätbart. Min sallad bestod utav sallad, lök, avocado, bönor, kyckling, melon och någon soltorkad tomatpast. det smakade riktigt bra!

Bilder på hur lunchen idag såg ut



Skulle ha publicerats när jag var i skolan!

Hej hej!
Sitter nu ensam i skolan, de andra i klassen har engelska men jag har ju då håltimme (eftersom jag täntade av den kursen förra året) så sitter just nu och dricker en kaffe och pluggar lite smått, ligger ju som sagt lite efter i shemat..



Våga att satsa, för vad har man att förlora?

Det är svårt att vara nöjd med sig själv. Det är svårt att se på sig själv i spegeln och tycka att man ser tillräckligt bra ut. Det är svårt att äta vad som helst. Det är svårt att ta ett misslyckande. Det är svårt att inse att andra är bättre och det är svårt att inse att man inte alltid räcker till när man alltid vill vara där.
Många säger att man aldrig blir riktigt frisk från en ätstörning och kanske är det sant? Jag tror faktiskt att det stämmer, man blir aldrig helt frisk. Men jag vet att det kommer komma bättre tider, dagar då man kan se på sig själv i spegeln se tillräckligt bra ut. Dagar då man kan äta vad man vill äta. Dagar då man accepterar att misslyckas. Dagar då det är okej att vara sämst och dagar då det känns okej att inte räcka till.
Även om jag aldrig blir helt frisk, så vet jag att mitt liv kommer att se ganska så normalt ut en dag, med färre tankar och färre krav på sig själv. Jag är redan på väg dit och har kommit en lång bit och jag mår så mycket bättre nu en förut. Det är klart att det fortfarande kommer nerförsbackar och jobbiga uppförsbackar att ta sig förbi och att det fortfarande är jobbigt att se sig själv i spegeln.. Men man måste våga ta steget mot det nya, Vad har man att förlora egentligen? bara dagar fulla utav lögner och svek. Dagar fulla av jobbiga tankar.. Det finns så mycket mer och jag är på väg, en dag ska jag komma dit.


Våga att stsa, för vad har man att förlora?





...

Ska börja fixa mig litte smått, "ska iväg och göra lite ärenden" mår skit illa och är jättetrött men förhoppningsvis går det bra ändå. hörs puss!


Plugg nu på morgonkvisten

Godmorgon alla där ute! antar att de flesta av er också är uppe tidigt idag.. Skola börjar som vanligt 08:30 så om ett tag ska jag åka ner till bussen. Idag vart det att sitta och plugga lite nu på morgonen i stället för att fixa sig. Jag har nämligen två muntliga framförande idag och som även ska lämnas in skriftligt. Det jobbiga är att jag aldrig kommer kunna göra ett bra muntligt framförande eftersom att igår var den första gången jag läste igenom texterna.. Får väl försöka lära mig två datorskrivna a4 sidor på bussresan till skolan (inget är ju omöjligt eller?)


Dålig bild, men dagens outfit




Några bilder i från dykningsveckan








kort kort

hello! var ett tag sedan sist, men kände att jag behövde göra annat, har inte riktigt haft tid till bloggen då det varit massa annat att göra.. aja skola idag i alla fall, gick väl helt okej. Har varit riktigt trött bara.. Och idag måste jag plugga! påminner mig själv genom att skriva det här.. aja puss!



Klockan bara rusar iväg

Har varit upptagen hela helgen, så har inte hunnit slänga in något inlägg förens nu. Jag kom hem i fredags kväll, helt slut efter en vecka utav dykning. Kul har jag haft det i alla fall! är nu klar med mitt andra certifikat och får nu dyka ner till 30 meter. Under veckan har vi fått prova på djupdyk, nattdyk, sök och bergning och en hel del navigation under vattenytan. Djupdyket var helt klart det bästa dyket, tror det var spänningen inför att dyka så djupt som gjorde det hela lite extra roligt.

Här är en bild från veckan, fler bilder kommer komma lite senare. Tjejen längst fram är jag. 


I lördags så jobbade jag hela dagen på Karbin (klätterhallen). En helt okej dag trotts mensvärken som plågade min stackars rygg och mage hela dagen. Har nämligen fått mens igen! har nu haft det två gånger under det här året och det är ju en bra förbättring om man tänker på att jag varit utan den i tre år innan. Så nu får man se när den hade tänkt att komma nästa gång.
Efter jobbet vart det hem och börja fixa sig inför kvällen, som tillbringades hemma hos oss med lite trevligt folk!

Bilder från i lördags.

Jag på väg till jobbet




Tre bilder från kvällen



Gästbloggar'n

Hello gött folk!
Bästa mickis här som kör en liten gästbloggning. Sophie springer runt och städar som en galning här i huset och själv ligger jag och slappar i soffan. Känns nästan bäst så, är så sjukt trött på livet *skämt o sido. Vi har legat i solen en stund och snart ska vi åka och handla lite käk tänkte vi.


i can smile



tid med mammsen!

Hello! Fredag idag, gud så skönt veckorna verkligen flyger förbi! inte långt kvart tills vi åker till grekland nu, åker den andra oktober! aja var inte i skolan idag i alla fall. mådde inge vidare inatt, hade jätte ont i magen och mådde illa. vaknade sedan runt halv 11 ute på soffan där jag sov hela natten. Jag och mamma åkte till tyresö centrum och fixade massa skit, har fått tillbaka min telefon blandannat!:D sedan åt vi lunch på ett fik där, blev en jättegod kycklingsallad för mig! nu är jag i alla fall hemma och ska snart åka ner till träningen ha det bra puss!



facelook fredag


Facelook!



hate this

Asso åhh det här dödar mig, hatar ångest.. hatar att fatta beslut. Borde göra det jag vill och tänka på vad jag kan, men fan vad svårt det är, vill verkligen men samtidigt inte. Tänk om jag gör fel? fattar inte hur jag kan ha ångest över verkligen allt..


torsdag då




like every dag

Hello! dagen har gått fort och jag hade bara 40 minuters lektion i skolan, för sen fick vi gå hem. lite onödigt att åka dit kanske när det typ tar 1 timma.. aja fick i alla fall lite på grupparbetet gjort så det känns bra! ska snart åka i väg på träning så ska väl börja byta om osv och slänga i mig något att käka också antar jag, är inte så hungrig eftersom jag åt jävligt sen lunch, men det måste i ändå antar jag! aja hörs sen puss!


haha skelar typ..

jag idag


Outfit idag!

Sovmorgon

Godmorgon gott folk! Tog en liten sovmorgon idag, så ska fixa mig lite snabbt och sedan röra mig mot skolan, har bara teknik kvar på schemat så det kommer nog gå fort puss!


...

Är inte på humör någonstans.. sorry

sova tidigt idag?

Så då var jag redo för sängen tror jag, är sjukt slut och skulle för en gångs skull behöva sova ut, så ska nog sätta på en film och krypa ner i sängen tror jag, kvällen har spänderats framför "idol" som startat, standard sen 2004 då det började och vår granne var med. Nej man har ju inte tid att kolla varje dag, men när man har tid över så kan man ju lika gärna kika:) sen har jag pluggat matte, vilket också har blivit en standard varje dag..:/ aja godnatt på er!



Mamma och pappa sitter och kollar resor nu.. inte långt kvar tills vi åker, gud så skönt det ska bli att komma iväg!

sjukt duktig

Tjejen var med i idol, bara 16 år med egenskriven låt.

Ganska bra för att vara så ung måste jag säga.


lite sommarvärme idag!

Hello jättedålig bild men hittar inte riktigt min kamera just nu. Såg i alla fall ut såhär idag i skolan.

Mamma köpte ju en ny väckarklocka till mig igår som jag installerade och ställde, men ändå vaknade jag för sent idag, dock var det inte mitt fel den här gången, klockan hade ställt om sig på natten. Men mamma trodde såklart inte på mig och ställde tillbaka den på rätt tid, men när hon sedan kollade på klockan var den omställd igen.. hm.. börjar fan undra vad det är för fel på alla klockor jag ska vakna till, lovar att det är spökena som ställer om dom! Aja skoldagen började med världens fyspass, skitjobbigt.. vår skolidrott är typ 10 gånger jobbigare än när vi har styrka och fys på träningarna.. Dagen har i alla fall rullat på men det är grymt skönt att vara hemma. puss!


Sitter på tåget i soluppgången

Nu sitter jag på tåget på väg mot Jönköping! Riktigt pigg är jag för den delen också, lite förvånande med tanke på hur tidigt man steg upp i morse. Jag har startat dagen med en latte som jag nu sitter och njuter av, medans solen går upp utanför fönstret. Jag har också hunnit pluggat klart dykningen, så nu är jag redo inför veckan. Är taggad på att bege mig ner under vattenytan!


Jag sist vi dök.


Snart dags att stiga upp ur sängen igen

Nu är det dags för mig att krypa i säng. Ska ju nämligen upp tidigt imorgon/inatt för att åka till t-centralen för att därifrån ta ett tåg mot Jönköping, som går klockan 05:20 i morgon bitti. Jag blir upplockad här tio över fyra, så lär nog gå upp halv tre om jag ska hinna fixa allt jag har kvar att göra innan jag åker. Är grymt taggad, tror det verkligen kommer bli en toppen vecka med dykning och roliga människor.
Dagen har jag till en stor del spenderat med min mamma. Vi har varit och handlat inetrnet till min dator, så att jag ska kunna plugga när jag är borta och om jag hinner så ska jag såklart blogga också. Sen var mamma jättesnäll och köpte ett par converse till både mig och Sophie. Blev jätteglad, eftersom jag länge velat haft ett par men lagt pengarna på att preotera annat. Till Sophie köpte vi även en väckarklocka, något väldigt nödvändigt med tanke på att hon alltid lyckas försova sig.        




Helgen över då..

Hej på er! efter en lång dag är jag äntligen hemma! är grymt utmattad och trött, började dagen med stress för att få tag i en nyckel till hallen där vi skulle träna våra småtjejer, sedan jag och jonna till kvarbäckskolan för att ha våran första träning. och det gick väl bra, men det var faktiskt riktigt utmattande, tog sedan bussen till handen för att äta, blev en cesarsallad för min del, och sedan åkte vi till torvalla för att träna själva, kändes faktiskt som en helt okej träning. Nu är jag i alla fall hemma och ska duscha och allt sånt där och sedan plugga, som jag skjutit upp hela helgen.

Bild från uppvisningsjobbet igår som jennifer tagit!

Svar till dig: Hur går man upp i vikt?

Att gå upp i vikt är inte lätt, eller det beror helt på från person till person. Folk som hat anorexia vet att det är svårt, oftast är det mycket lättare att gå ner i vikt en att gå upp. Många tror att man går upp i vikt om man äter för mycket skräpmat, men det är olika för person till person. Vissa går inte upp ett gram på det. 
För att vi skulle gå upp i vikt fick vi följa ett matschma som ständigt ökades. Man börjar på ett visst kaloriintag som sedan höjs med tiden för att man inte ska stanna i vikt. Man ska äta sex gånger om dagen och personer som vill hålla sin vikt eller gå ner i vikt ska också äta sex gånger om dagen. Man ska äta med ett lagom mellanrum mellan alla målen, och om man ska gå upp i vikt ska man försöka äta lagom stora portioner och stora mellanmål. Alltså inte bara någon frukt, utan kanske mackor elelr youghurt med flingor osv. Ett tips om man vill gå upp i vikt är att man kan dricka tex joice, mjölk eller saft istället för vatten, då får man också i sig kolorier genom drickan.
Att äta ett extra kvällsmål precis innan man går och lägger sig är också bra, för då förbränner inte kroppen lika mycket som när du är igång på dagarna.
Om det är svårt och veta vad man ska äta för att gå upp i vikt, kan man alltid vända sig till en läkare, eller dietist. De kan säker hjälpa till och lägga upp ett matschema så att du kan öka i vikt.




mot stadion

Håller på att fixa mig lite smått, ska nämligen åka in till stadion för ett uppvisningsjobb med laget. Kul kul! är dock sjukt trött efterom att man blev väckt klockan tio av syskonen som skulle spring ut och in i mitt rum, hämta och fråga saker. Aja måste fixa och packa lite smått nu! vi hörs.


just nu. Mitt hå har blivit jätteljust, måste verkligen färga det!

Tracy Chapman - Fast Car

Är uppe tidigt idag , eftersom jag ska åka och jobba om ett tag. Jag och malin ska hålla två barnkalas, så det blir rätt så kul. Barnen är oftast trevliga och ivriga för att få klättre, så det ska nog inte bli några problem. Jag tänkte fixa mig inför jobbet, men insåg när jag steg upp ur sängen att jag inte orkade, så sitter i stället och lyssnar på lite musik. Just nu spelas Fast car, en gammal låt som jag lyssnade på mycket förut.

 


Tips på något bra gym i närheten?

Skolan idag har gått rätt så snabbt, även om jag inte var hemma förens sex på kvällen. Detta berodde inte på att jag satt kvar i skolan för att jobba, utan vi var tvungna att köpa mat inför dykningen nästa vecka. Det är rätt så kul att springa runt med en kundvagn i affärerna och plocka ner mat i vagnen, man känner sig på något sätt så vuxen?
Väl hemma vart det direkt att sätta sig framför datorn och plugga, eftersom det är så mycket som ska göras och som ska hinnnas med i skolan. En springtur han jag också med på kvällen, det var riktigt skönt att få springa av sig lite eftersom det var ett tag sen man var ute och sprang. Konditionen var dock inte så bra, så får försöka jobba upp den lite. Tänkte även börja gymma för att bygga lite muskler, men vart? någon som rekomenderar något som inte är för dyrt med endå bra och som inte ligger allt för långt bort från haninge?Jag skulle verkligen behöva köra i gång nu så att man någon gång börjar komma i form, lite träning behöver ju kroppen för att må bra, bara det inte blir för mycket så hjälper det ju kroppen att förebygga hjärtsjukdomar osv. Jag tänkte då mest köra styrka för att bygga upp muskler, för kondition förbränner rätt så mycket kalorier och går man ner i vikt när man tränar, så förbränns bara musklerna bort och det villl man ju inte. 


En slumpad bild från lunchen idag som Malin åt, sälv åt jag sushi som vanligt. Men till saken, visst ser maten läskig ut? :O Någon måste ha tappat en burk röd karamellfärg i maten eller något. Den såg till och med mycket rödare ut i verkligheten. Man kan ju undra hur många farliga ämnen det finns i det där..

 

isabelle caro

bilder på Isabelle Caro som dog i anorexi i november 2010. Se en intervju med henne här. Bilderna från den omtalade anti-anorexi kampanjen 2007 tog fotografen Oliviero Toscani. Hoppas kampanjen gjorde stor nytta. Hon skrev en bok publicerad i Frankrike 2008 som heter The Little Girl Who Didn’t Want to Get Fat. Hennes mor tog livet av sig i januari 2011. Media skriver att hon tog sitt liv för att hon kände skuld till Caro´s död. Livet är skört. Var rädda om er och tänk på alla runt om kring! dom flestaklarar det inte själva, Till er som inte vågat söka hjälp en, gör det. För det blir inte bättre.Det är riktigt tufft att komma tillbaka till det friskare men gör det, Låt det inte gå för långt.


Förändring längre fram?


Ska förebilderna/idealen i framtiden förendras? Jag hoppas det, det skulle se så mycket bättre ut om modellerna var normalviktigt, och då syftar jag på hur andra inspireras, Jag tycker att modevärlden borde bli en bättre förebild för unga kvinnor.

förstår inte hur jag lyckas

Hello!
Fy fan vilken morgon, Försov mig igen, som vanligt.. Blir så jävla irriterad på allt när jag vaknar 20 min innan bussen går. Tror inte att det var någon i huset som gillade mig i morse. Mitt humör var inte bra kan jag säga! jag bli så jävla arg eftersom det här typ var 6-7 gången på bara två veckor. Förstår inte om det är mej eller klockan det är fel på?
Åkte i alla fall till skolan och hade idrott, Sjukt jobbigt var det då vi körde riktigt hårt, men kul var det, Börjar gilla min klass faktiskt nu och vi har riktigt kul ibland, börjar smälta att jag går om, det känns inte som hela världen längre.. Ska i alla fall träffa mickis när hon slutat skolan och sedan blire träning! kul kul, hörs senare puss!


bild från rhodos! vill tillbaka så jävla mycket! men om ca en månad åker vi med familjen till kreta tror jag, längtar!

fredagströtta?

Godmorgon! Idag är det fredag och jag antar att många hade det svårt att komma upp ur sängen imorse? Jag vet någon som hade det i alla fall (Sophie).. Det är såklart inte så ovanligt att hon försover sig, det händer några gånger i veckan..
Snart ska jag bege mig ner till bussen för at ta mig till skolan. Vi slutar dagen klockan tre och sen får man en helg att se fram emot. Inte för att jag ska göra något speciellt roligt tror jag, På lördag ska jag jobba och på sön måste jag packa, sen får jag ju inte glömma alla skolarbeten som ska göras också..

Jag idag.




Några frågor och svar

Anonym om Misstag gör att man tappar förtoende:

hej en liten jobbig fråga bara! :) Om du lyckas ta alla dyk certifakat kommer du då få någon resa utav skolan utomlans så du får dyka eller är det mest om du själv är ute och reser och sen behöver du bara låna dykarutrustning?
Svar: Dykcertifikaten vi tar är något som skolan betalar ca 20 000 kr per person för att vi ska få ta dem, och det är meningen att vi ska kunna fortsätta att utbilda oss inom dykning om vi vill. Sen vet jag inte om vi kommer göra någon resa eller så, men vem vet, vår skola brukar komma med en del överaskningar :)

 

Anonym om Mycket plugg att "se fram" emot..:

Hur tar ni era outfit bilder? Är det någon som fotar ?
Svar: Vi brukar ta outfit på varandra, eller ställa kameran på självutlösare.

 

Anonym om det är inte lätt när det är svårt:

har du fått jobbb?? hur då ? var då?
Svar: Nej jag har inte fått något jobb, det enda jobbet jag har är på Karbin klättercenter och där jobbar jag bara någon gång ibland.

 

vera ♥ om det är inte lätt när det är svårt:

vart kommer linnet och jeansen ifrån??
en till sak: hur har ni fått så långt hår??
tacksam för svar :)
Svar: Jeansen är jättegamla, men kommer ifrån Gina. Linnet är från vila har jag för mig.
helt ärligt tror jag att vi har långt hår bara för att vi spar så länge och inte klipper oss jätteofta… men våra hår är väldigt tunna.
J

 

nellie om Halv åtta hos mig: Första avsnittet:

har ni tandställning? :o
Svar Angelica har det.

 

Anonym om Mycket plugg att "se fram" emot..:

Angelica! Varför har du börjat i en ny klass? och är inte den klassen bra eller vadå? :( Älskar bloggen, kämpa på!!
Svar: Jag har börjat ny klass för att jag har valt en annan inriktning en resten av många i min klass. Så då vart det ny klass, fast jag umgås med en tjej därifrån som gick i min förra klass också. Klassen är väl helt okej, saknar bara att gå i min förra med alla roliga vänner.

 

Moa om Mycket plugg att "se fram" emot..:

As snygg tröja! vart har du köpt den? finns den kvar i butiken?
svar: Tack! Det är från Vila har jag för mig, tyvärr så tror jag inte den finns kvar eftersom jag köpte den innan sommaren precis.

 

vera ♥ om Outfit idag:

Jätte fint!
vart har du köpt "blusen" och koftan?? :)
Svar: tack! Blusen är från Vila och koftan från H&M :)




Misstag gör att man tappar förtroende

På chemat idag har det stått specialidrott A hela dagen. Vi har jobbat inför dykningen nästa vecka och läst jättemycket ur våra dykböcker. Egentligen slutade vi halv ett, men duktiga som vi var satt vi kvar till kvart i fyra och läste på inför dykningen. Det bivisar no att alla är rätt så taggade på att klara det andra dyk certifakatet.
Idag har jag träffat skolsyster och jag får dyka, men det är sjukt hur mycket jag har har suttit och diskuterat med henne idag. Fattar inte att hon orkar hålla på som hon gör, men nu har jag iu alla fall sagt vad jag tycker till henne, så hoppas hon tar till sig något utav det jag sagt till henne och slutar att säga saker och sen göra något helt annat.. Har inget förtroende för henne alls efter att hon sagt saker till mina föräldrar, som hon sagt att hon inte ska säga osv. Är så trött på alla lögner hit och dit.

 




mando

Så efter en häktisk morgon sitter jag äntligen i skolan. Har ju egentligen sovmorgon till tolv idag men var tvungen att åka till mando så det sket ju sig. Började duktigt med att försova mig, som vanligt. Lyckades dock komma i tid ändå. Hade möte med min behandlare, tog vikt och grejer. Hon ser inte mig som frisk eftersom jag inte går upp det jag har kvar, utan har fastnat på en siffra och inte tänker väga mer.. hon tror att jag kontrollerar maten och ja allt såntdär. Så nu ska jag få göra en testfriskskrivning med en annan behandlare för att hon ska få veta hur vi ska gå vidare eftersom vi inte kommer någon vart. Hon tror att det är mycket som jag inte säger till henne som hon måste få reda på.. stämmer ju men tycker inte hon behöver veta allt. Aja måste fortsätta plugga nu, hörs!


RSS 2.0